قیمت مرغ در حدود دو هفته گذشته از قیمت ۱۱۰ هزارتومان به بیش از ۱۶۰ هزار تومان درمراکز عرضه و خرده فروشیهای مازندران درحال فروش است.
مازندران با داشتن هزار و ۷۷۳ واحد مرغ گوشتی به ظرفیت ۳۷ میلیون و ۵۷۵ هزار قطعه جوجه ریزی در هر دوره پرورش و حدود ۱۱ درصد تولید گوشت مرغ کشور، رتبه نخست را در بین سایر استانها دارد.
افزایش قیمت مرغ در مازندران در حالی است که این خطه شمالی بیشترین جوجه ریزی کشور را دارد و روزانه بیش از۲۰۰ تن مرغ مورد نیاز تهران پایتخت کشور را نیز تامین میکند.
اما نکته قابل توجه دراین بخش، کمبود عرضه بعنوان یک اصل مهم در نوسانات قیمت محصول، مطرح نیست. کارشناسان نبود نظارت دقیق برقیمت مصوب از سوی متولیان بازار و نیز جولان دلالها را درافزایش قیمت چند روزه اخیر مرغ در مازندران اعلام میکنند.
با وجود افزایش قیمت مرغ، تولید و کشتار مرغ روند کاملا عادی خود را طی میکند، موضوعی که حتی مدیرعامل یکی از مجهزترین و بزرگترین کشتارگاه صنعتی مرغ به نام کشتارگاه صنعتی آمل طیور درشهرستان آمل در بازدید مدیرکل دامپزشکی مازندران از روند کشتار مرغ در این کشتارگاه به ایسنا گفت: این واحد با کشتار هر ساعت ۶ هزار قطعه مرغ یکی از واحدهای بزرگ کشتارگاهی طیور در کشور محسوب میشود و تولیدات آن علاوه بر تامین نیاز روزانه استانها به بیشتر مناطق کشور نیز ارسال میشود.
رحیمی، با بیان اینکه روند کشتار روزانه مرغ بدون هیچ مشکل ومحدودیتی ادامه دارد، افزود: مرغ کشتار شده درکشتارگاه آمل طیور به علت ماندگاری بالا مورد استقبال خوب مشتریان قرار گرفته وحتی درسال گذشته که مجوز صادرات آزاد بوده، ماهانه حدود ۸۰۰ تن مرغ صادر می شد.
وی همچنین از تبدیل فرآوردههای گوشتی با تنوع تولیدات برای ذائقههای مختلف سنی در راستای ایجاد زنجیره تولید در مجموعه آمل طیور خبر داد و گفت: این واحد در کنار کشتارگاه آمل طیور درحال ساخت و با بهرهبرداری از آن برای حدود ۲۰۰ نفر به صورت مستقیم شغل ایجاد خواهد شد.
نکته دیگر درحوزه تولید و عرضه مرغ، رکورد زنی جوجه ریزی در مرداد امسال در مازندران است و براساس آمار رسمی اعلام شده از سوی معاونت بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی مازندران، واحدهای تولیدی و مرغداریهای استان با جوجهریزی بیش از ۱۸.۵ میلیون قطعه مرغ گوشتی در مرداد، رکورد تازهای در تولید گوشت مرغ به ثبت رساندند، یعنی این اتفاق مهم منجر به تولید هزار تن گوشت سفید در این خطه شمالی شده است.
آمارها همچنین بیانگر این مهم در استان مازندران است که با داشتن حدود دو هزار واحد مرغداری سالانه افزون بر ۲۱۰ هزار تن گوشت مرغ تولید میکند و سرانه مصرف این فراورده پروتئینی در این خطه شمال کشور نیز حدود ۲۳ کیلوگرم برای هر نفر است.
حمزه آقاپور کاظمی، مدیرکل دامپزشکی مازندران هم در جریان تور رسانهای و بازدید خبرنگاران از کشتارگاه پیشرفته و صنعتی آمل طیور آمل تصریح کرد: افزایش قیمت مرغ درمازندران ارتباطی به کشتارگاهها ندارد.
مدیرکل دامپزشکی مازندران، حجم کشتار روزانه در کشتارگاههای صنعتی مرغ در این استان را ۹۰۰ تا ۱۱۰۰ تن اعلام کرد و گفت: افزایش قیمت مرغ در بازار هیچ ارتباط و یا مشکلی در فرایند کشتار روزانه مرغ در کشتارگاههای استان وجود ندارد.
آقاپور کاظمی، افزود: درحال حاضر ۲۰ کشتارگاه صنعتی درسطح مازندران فعال است و علاوه بر تامین نیاز روزانه مرغ استان، به میدان بهمن و دیگر مراکز عرضه در استان تهران که مازندران معین تامین مرغ این استان نیز است، توزیع میشود.
وی تصریح کرد: همه فرایند کشتارمرغ از کشتارگاه با نظارت و صدور مجوزهای بهداشتی و قرنطینهای به مراکزعرضه و توزیع فرآوردههای خام دامی ارسال میشود.
مدیرکل دامپزشکی مازندران ادامه داد: این نظارتها توسط مسئولان فنی و بهداشتی مستقر در واحدهای صنعتی و ناظران دولتی در کشتارگاهها و نیز کارشناسان و مدیران ادارات دامپزشکی شهرستانها از مراکز صنفی شرعی و بهداشتی انجام و درصورت مشاهده هر نوع تخلفی برخورد جدی میشود.
آقاپور کاظمی، حجم تولید گوشت سفید و قرمز سال گذشته در مازندران را بیش از ۲۲ هزار و ۶۰۰ تن اعلام و اضافه کرد: در این راستا تخلفاتی هم وجود داشته و با گزارشهای دریافت شده مردمی به سامانه ۱۵۱۲ اداره کل دامپزشکی استان رسیدگی و با متخلفان برخورد شده است.
ضرورت ایجاد زنجیره تولید در مازندران
مدیرکل دامپزشکی مازندران، ایجاد زنجیره تولید در صنعت طیور در استان را یک ضرورت مهم و اجتناب ناپذیر در این استان با توجه به جایگاه مهم در کشور برشمرد.
آقاپورکاظمی تصریح کرد: ایجاد زنجیره تولید با توجه به ساخت واحدهای تفکیک شده وهمسو با صنعت طیور درمازندران، میتواند در کیفیت و حتی قیمت تمام شده محصول و نیز نظارت و کنترل بهتر در فرایند تولید تاثیر خوبی داشته باشد.
استاندارمازندران: نباید با سفره مردم بازی کرد
روند صعودی و افزایش غیر متعارف قیمت مرغ در مازندران، حتی گلایه شدید وتند استاندارمازندران را نیز در کارگروه تنظیم بازار این استان به همراه داشت.
تا جایی که مهدی یونسی رستمی، بی مسئولیتی و بیتوجهی فرمانداران، بازرسان و ناظران بر بازار را دلیل افزایش قیمت مرغ در این خطه شمالی اعلام کرد.
وی خطاب به فرمانداران و مدیران تعزیرات، بازرسی، جهاد کشاورزی و صمت گفت: دستگاههای نظارتی و فرمانداران نسبت به نظارت بر عرضه مرغ با قیمت مصوب کم توجهی میکنند و شما مدیران اجرایی احساس مسئولیت نمیکنید، نباید با سفره مردم بازی شود و مسئولان باید حضور میدانی در بازار داشته باشند.
کمبود مرغ در مازندران وجود ندارد
استاندارمازندران همچنین با اشاره به اینکه کمبود مرغ در استان وجود ندارد، تصریح کرد: مرغداران و کشتارگاه ها در مازندران هماهنگیهای لازم برای عرضه مرغ به بازار ندارند.
یونسی رستمی، همچنین درخصوص ارسال روزانه ۶۰ درصد تولید مرغ مازندران به استان تهران نیز گفت: اگر لازم شد با مسئولیت خودم خروج مرغ زنده از مازندران به تهران را ممنوع اعلام میکنم. خروج مرغ زنده به تهران یک کار سنتی بوده و دلیلی نداریم مرغ مازندران را که نیاز داریم به تهران ارسال کنیم مازندران میزبان مسافران و گردشگران به ویژه تهران است بنابراین باید به فکر مردم استان هم باشیم.
وی با بیان اینکه مرغداران با نهادههای دولتی در مازندران مرغ تولید میکنند اما مرغ بهصورت زنده به تهران ارسال میشود، یادآورشد: از امروز خروج مرغ زنده از مازندران به کمتر از ۱۰۰ هزار قطعه کاهش مییابد.
قابل ذکر است، با تصمیم کارگروه تنظیم بازار مازندران، قیمت مصوب مرغ آماده طبخ در بازار عرضه به قیمت ۱۱۵ هزار تومان اعلام شد.
همچنین با تصمیم این کارگروه قرار شد روزانه ۲۰۰ تن مرغ منجمد نیز درسطح مازندران توزیع شود.
به گزارش ایسنا، در زنجیره تولید مرغ در استان انتظار میرود با اولتیماتوم جدی استاندار مازندران وضعیت قیمت مرغ حداقل در این استان شمالی با روند کاهش مواجه باشد.
انتهای پیام
نظرات