• جمعه / ۲۵ مهر ۱۴۰۴ / ۱۲:۴۰
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1404072516058
  • خبرنگار : 71628

روزنامه آمریکایی نوشت:

عربستان و آمریکا در مسیر دستیابی به یک توافقنامه اتحاد نظامی

عربستان و آمریکا در مسیر دستیابی به یک توافقنامه اتحاد نظامی

روزنامه فایننشال تایمز روز جمعه به نقل از منابع آگاه گزارش داد که عربستان سعودی در حال مذاکره با ایالات متحده درباره یک توافقنامه نظامی جدید است که امیدوار است در جریان سفر «محمد بن سلمان»، ولیعهد عربستان به کاخ سفید در ماه آینده امضا شود.

به گزارش ایسنا، منابع آگاه از این مذاکرات گفتند که ریاض به یک توافق‌امه «جامع و قوی» که منعکس‌کننده نقش رو به رشد این کشور در سیستم امنیتی منطقه‌ای باشد و تعهد واشنگتن به ثبات خلیج فارس را تقویت کند، علاقه‌مند است.

یک مقام ارشد دولت ایالات متحده تاکید کرد که «بحث‌هایی در خصوص احتمال امضا در جریان سفر ولیعهد در حال انجام است، اما جزئیات هنوز در حال نهایی شدن است».

کاخ سفید و وزارت امور خارجه از ارائه جزئیات بیشتر خودداری کردند، اما خاطرنشان کردند که همکاری امنیتی با عربستان سعودی «سنگ بنای استراتژی منطقه‌ای ایالات متحده» است.

این وزارتخانه افزود: واشنگتن متعهد به امنیت منطقه است و به همکاری با عربستان سعودی برای حل مناقشات، ترویج یکپارچگی منطقه‌ای و محروم کردن تروریست‌ها از پناهگاه امن ادامه خواهد داد.

این در حالی است که سفارت عربستان در واشنگتن به درخواست برای اظهار نظر پاسخ نداده است.

انتظار می‌رود توافق عربستان شامل برنامه‌ریزی امنیتی مشترک، اشتراک‌گذاری اطلاعات و همکاری بیشتر در دفاع هوایی و موشکی باشد.

سفر محمد بن سلمان به آمریکا تنها چند هفته پس از امضای یک فرمان اجرایی توسط رئیس‌جمهور آمریکا انجام می‌شود که در آن مطرح شده بود واشنگتن در پاسخ به هرگونه حمله به قطر، تمام «اقدامات قانونی و مناسب، از جمله دیپلماتیک، اقتصادی و در صورت لزوم-نظامی» را انجام خواهد داد.

این فرمان جرایی پس از آن صادر شد که رژیم صهیونیستی در سپتامبر با هدف ترور رهبران جنبش حماس ساختمانی در دوحه را هدف حمله هوایی قرار داد و باعث بهت‌زدگی کشورهای نفت‌خیز خلیج فارس شد که واشنگتن را تضمین‌کننده امنیت خود می‌دانند.

عربستان سعودی که مدت‌ها در جستجوی یک پیمان دفاعی با آمریکا بوده است ماه‌ها برای امضای یک پیمان دفاعی با دولت «جو بایدن» چانه‌زنی کرد که در ازای آن روابط با رژیم صهیونیستی را عادی‌سازی می‌کرد اما تلاش‌ها در این راستا پس از عملیات «طوفان‌الاقصی» توسط حماس علیه اراضی اشغالی در هفت اکتبر ۲۰۲۳ و در گرفتن جنگ متوقف شد.

محمد بن سلمان که رژیم صهیونیستی را مسؤول نسل‌کشی در غزه می‌داند به وضوح اعلام کرده ریاض تنها در صورت تشکیل یک کشور فلسطینی مستقل روابط خود را عادی خواهد کرد؛ موضوعی که «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی به شدت با آن مخالف است.

اکنون مذاکرات با دولت ترامپ برای دستیابی به یک توافق دفاعی مستقل با آمریکا ادامه دارد که ممکن است از طریق یک توافق یا یک دستور اجرایی محقق شود.

محمد بن سلمان که رابطه‌ای قوی با ترامپ و دامادش «جارد کوشنر» ایجاد کرده، قرار است اولین سفر خود به آمریکا پس از سال ۲۰۱۸ و در دوره اول ریاست‌جمهوری ترامپ را انجام دهد.

عربستان در حال حاضر یکی از بزرگترین خریداران تسلیحات آمریکایی است و کاخ سفید در جریان سفر ترامپ به منطقه در ماه مه توافق ۱۴۲ میلیارد دلاری فروش تسلیحات به ریاض، معادل دو برابر بودجه دفاعی ۲۰۲۴ ریاض خبر داد.

کاخ سفید این توافق را بزرگترین معامله دفاعی تاریخ توصیف کرده و گفت که شامل توانمندی‌های نیروی هوایی و فضایی، دفاع موشکی و امنیت دریایی و مرزی خواهد بود.

اما عربستان سعودی، مانند دیگر کشورهای حاشیه خلیج فارس، در ۱۵ سال گذشته نگرانی فزاینده‌ای درباره تعهد آمریکا به منطقه و غیرقابل پیش‌بینی بودن سیاست‌های این کشور داشته است.

عربستان سال‌هاست که به دنبال یک توافق نظامی رسمی با ایالات متحده به عنوان سنگ بنای چشم‌انداز امنیت ملی خود و پایه و اساس طرح چشم‌انداز ۲۰۳۰ ولیعهد بوده که هدف آن تنوع‌بخشی و نوسازی اقتصاد این کشور سلطنتی است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha