مهدی حسینی در گفت وگو با ایسنا، افزود: سه واحد از این مزارع، واحدهای توأم (مولد) هستند که ظرفیت ۲۰۰ قطعه شترمرغ مولد و دو هزار و ۸۲۵ قطعه پرواری را دارند و همچنین هفت واحد دیگر صرفاً برای پرورش پرواری فعال هستند که ظرفیت آنها دو هزار و ۵۰ قطعه است.
معاون بهبود تولیدات دامی سیستان و بلوچستان تصریح کرد: پتانسیل تولید گوشت و تخم شترمرغ در سیستان و بلوچستان بسیار خوب است و ظرفیت تولید ما معادل ۵۷۱ تُن گوشت و ۱۶ هزار و ۵۰۰ عدد تخم شترمرغ در سال است.
حسینی گفت: شترمرغ حیوانی است که به طور طبیعی به آبوهوای گرم و خشک عادت دارد و اقلیم سیستان مزایای زیادی برای پرورش آن فراهم میکند. یکی از این مزایا آبوهوای گرم و خشک است که این اقلیم به دلیل گرمای بالا و رطوبت پایین، برای شترمرغها کاملاً مناسب است.
وی ادامه داد: فضای باز و زمینهای وسیع یکی دیگر از مزایای منطقه سیستان است، در سیستان زمینهای زیادی وجود دارد که نیاز شترمرغ به فضای باز و حرکت زیاد را تأمین میکند. در این میان شرایط خشک تا حدی از شیوع برخی بیماریهای مشترک با دامهای دیگر نیز جلوگیری میکند.
معاون بهبود تولیدات دامی سیستان و بلوچستان در کنار همه مزایای منطقه سیستان محدودیتهایی را هم عنوان و اظهار کرد: گرمای بسیار شدید تابستان بهویژه تأثیر منفی بر مولدها و تولید تخم آنها میگذارد و سرمای زمستان نیز نیاز به تمهیدات خاص محافظتی دارد.
وی گفت: دسترسی به آب کافی برای نوشیدن و نگهداری، در منطقهای با منابع آب محدود، یک چالش است و طوفانهای گردوغبار و بادهای شدید نیز میتوانند آرامش و سلامت شترمرغها را تحتتأثیر قرار دهند.
حسینی مطرح کرد: به علت خشکی مراتع، مدیریت تغذیه و فراهمکردن مکملهای غذایی لازم ضروری است.
معاون بهبود تولیدات دامی سیستان و بلوچستان بیان کرد: با پرورش شترمرغ میتوان گوشت و پوست باکیفیت بالا تولید کرد که برای بازارهای چرم نیز مهم است. در این میان این نژادی که در سیستان پرورش مییابد مقاومت خوبی در برابر بیماریهای بومی منطقه دارد.
انتهای پیام


نظرات