• شنبه / ۳ آبان ۱۴۰۴ / ۰۸:۴۵
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد خبر: 1404080300833
  • خبرنگار : 50536

پزشکی هسته‌ای؛ راهی نوین برای درمان سرطان

پزشکی هسته‌ای؛ راهی نوین برای درمان سرطان

ایسنا/آذربایجان شرقی رئیس بخش ید درمانی مرکز آموزشی درمانی امام رضا(ع) تبریز گفت: برای بررسی تومورها و متاستازهای سرطان‌ها از چند روش جراحی، شیمی درمانی و رادیوتراپی استفاده می‌شود اما اکنون به سمت درمان با پزشکی هسته‌ای به عنوان راهی نوین و موثرتر برای درمان سرطان‌ها رفته‌ایم.

دکتر اسماعیل قره پاپاق در گفت‌وگو با ایسنا افزود: پزشکی هسته‌ای یک رشته تخصصی است که به استفاده از رادیو داروها برای تشخیص و درمان بیماری‌ها می‌پردازد که معمولا به عنوان بررسی عملکرد ارگان‌ها کاربر دارد نه فقط تصویر برداری آناتومیکال.

وی با بیان اینکه رادیولوژی، سی تی اسکن و سونوگرافی به عنوان روش تشخیص استفاده می‌شود، ادامه داد: تصویر برداری پزشکی هسته‌ای عملکرد ارگان‌ها مثل خون رسانی مغز، قلب، عملکرد کلیه و سیستم دفاعی بدن و... را نشان می‌دهد.

این متخصص پزشکی هسته‌ای اظهار کرد: برخی رادیو داروها برای درمان بیماری‌های مشخص به خصوص بیماری بدخیم مورد استفاده قرار می‌گیرد و معمولا برای کارهای تشخیصی از اشعه گاما رادیو دارو مثل تکنسیم استفاده می‌کنیم.

قره پاپاق با بیان اینکه برای روش‌های درمانی برخی مواد رادیو اکتیو وجود دارد، گفت: اشعه بتا و آلفا به دلیل نفوذ کم در بافت مزاحم متاستاز یا سرطان‌ها جذب شده و بافت را از بین می‌برند.

وی ادامه داد: سرطان پروستات بعد از سرطان پستان جزو دومین تومورهای شایع در ایران است در این سرطان نخست شیمی درمانی، رادیو تراپی و هورمون درمانی صورت می‌گیرد اگر این روش‌ها به ویژه هورمون درمانی تاثیر گذار نباشد بیماران به بخش پزشکی هسته‌ای ارجاع داده می‌شوند.

وی با بیان اینکه برای سرطان تیروئید از ید رادیو اکتیو استفاده می‌کنیم، گفت: سرطان تیروئید در استان‌های آذربایجان شایع نیست اما بروز این سرطان در ایران بین ۴ الی ۷ نفر در ۱۰۰ هزار نفر است.

قره‌پاپاق با بیان اینکه قدم اول برای درمان سرطان تیروئید جراحی است، افزود: اقدام بعدی، بیمار بعد از فاصله یک الی دو ماه از عمل برای انجام ید رادیو اکتیو درمانی به مرکز مراجعه می‌کند چراکه باقی مانده غده تیروئید بعد از جراحی حتما باقی مانده و باعث تشدید بیماری می‌شود بر اثر فاکتورهایی مثل اندازه تومور، پاتولوژی بیمار و گسترش بیماری، ید رادیو اکتیو معمولا بین ۵۰ تا ۲۰۰ میلی کوری تزریق می‌شود که بیمار ۴۸ ساعت در بخش ید درمانی بستری می‌شود.

رئیس بخش ید درمانی بیمارستان امام رضا(ع) تبریز ادامه داد: بعد از مدت زمان طی شده بیمار توسط مسئول فیزیک بهداشت دزیمتری شده و اگر دُز آنها زیر حد استاندارد باشد مرخص شده و ادامه درمان تحت نظر پزشک غدد آنها انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه در بالای ۹۰ درصد موارد، بیماران با یکبار ید درمانی بافت مزاحم تیروئید در بدن آنها از بین می‌رود، گفت: اسکن‌های کنترل، آزمایش و سونوگرافی بعد از ید درمانی مشخص می‌کند پاسخ درمان چگونه بوده و یکی از کاربردهای آن درمان پرکاری تیروئید نیز است.

این متخصص پزشکی هسته‌ای خاطرنشان کرد: سازمان انرژی اتمی هر کشور مسئول تولید رادیوداروها است. بنابراین، ضروری است که به انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای دسترسی داشته باشیم تا بتوانیم از مواد رادیواکتیو در فعالیت‌های پزشکی، برای تشخیص و درمان بیماری‌ها استفاده کنیم.

وی با بیان اینکه با استفاده از پزشکی هسته‌ای، درمان‌های داخل مفصل مانند فسفر-۳۲ و رنیوم نیز در این مرکز انجام می‌شود، گفت: هرچه در تولید و ساخت مواد رادیواکتیو پیشرفت کنیم، می‌توانیم گام‌های بلندی در بهبود درمان بیماران برداریم.

انتخاب پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha