• چهارشنبه / ۱۴ آبان ۱۴۰۴ / ۱۴:۲۲
  • دسته‌بندی: سیستان و بلوچستان
  • کد خبر: 1404081408874
  • خبرنگار : 51000

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی زاهدان:

پروبیوتیک‌ها، باکتری‌های مفیدی که سلامت روده و ایمنی بدن را تقویت می‌کنند

پروبیوتیک‌ها، باکتری‌های مفیدی که سلامت روده و ایمنی بدن را تقویت می‌کنند

ایسنا/سیستان و بلوچستان معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: نقش مؤثر پروبیوتیک‌ها در حفظ سلامت گوارش و تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار مهم است و این باکتری‌های مفید، مانند سربازان محافظ بدن، به بازگرداندن تعادل میکروبی و پیشگیری از عفونت‌ها کمک می‌کنند.

واحدی چهارشنبه ۱۴ آبان در شورای غذا و داروی استان با اشاره به اهمیت حفظ تعادل میکروارگانیسم‌های مفید بدن اظهار کرد: سلامتی تنها نبود بیماری نیست، بلکه نتیجه تعادل پویا میان عملکرد اندام‌های مختلف بدن است، در این میان، پروبیوتیک‌ها نقش مهمی در حفظ سلامت دستگاه گوارش و تقویت ایمنی ایفا می‌کنند.

وی افزود: پروبیوتیک‌ها مانند سربازان مفید روده عمل می‌کنند و زمانی که تعادل میکروبی بدن به دلیل مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها، استرس یا تغذیه ناسالم بر هم می‌خورد، با رقابت با میکروب‌های مضر به بازگرداندن این تعادل کمک می‌کنند.

واحدی با اشاره به فواید گسترده پروبیوتیک‌ها گفت: این باکتری‌های مفید با تقویت سد مخاطی بدن و تحریک تولید آنتی‌بادی‌های طبیعی، مقاومت بدن در برابر عفونت‌ها را افزایش می‌دهند و همچنین برخی از انواع آن‌ها قادر به تولید ویتامین‌های گروه B و K هستند و در بانوان با حفظ تعادل فلور طبیعی بدن، از بروز عفونت‌های قارچی و باکتریایی جلوگیری می‌کنند.

وی تأکید کرد: بهترین زمان مصرف پروبیوتیک، دو تا سه ساعت پس از مصرف آنتی‌بیوتیک است تا از نابودی باکتری‌های مفید جلوگیری شود و مصرف آن باید چند روز پس از اتمام دوره آنتی‌بیوتیک ادامه یابد.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی زاهدان افزود: پروبیوتیک‌ها در درمان و پیشگیری از اسهال ناشی از مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها، کاهش علائم سندرم روده تحریک‌پذیر (IBS) و کمک به هضم لاکتوز در افراد دارای عدم تحمل لاکتوز مؤثر هستند.

وی درباره نحوه نگهداری این محصولات توضیح داد: بیشتر پروبیوتیک‌ها باید در دمای ۲ تا ۸ درجه سانتی‌گراد نگهداری شوند، زیرا بی‌توجهی به شرایط دمایی موجب از بین رفتن باکتری‌های زنده و بی‌اثر شدن محصول می‌شود.

واحدی در پایان خاطرنشان کرد: پروبیوتیک‌ها اگرچه بی‌خطر و مفیدند، اما مصرف آن‌ها باید آگاهانه باشد، افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند یا تحت درمان‌های خاص قرار گرفته‌اند، باید تنها با مشورت پزشک از این محصولات استفاده کنند و انتخاب سویه مناسب و رعایت دستور مصرف و نگهداری، کلید بهره‌مندی از فواید این باکتری‌های زنده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha