• شنبه / ۱۷ آبان ۱۴۰۴ / ۱۱:۲۹
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1404081710192
  • خبرنگار : 50181

یک نماینده مجلس: نظام بودجه‌ریزی کشور نیازمند اصلاح است

یک نماینده مجلس: نظام بودجه‌ریزی کشور نیازمند اصلاح است

ایسنا/کرمانشاه عضو مجمع نمایندگان استان کرمانشاه با تاکید بر لزوم اصلاح نظام بودجه‌ریزی کشور، گفت: مهمترین گام کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی و اتکا به درآمدهای پایدار است.

حجت‌الاسلام سیدجواد حسینی‌کیا در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به نزدیک‌شدن فصل تدوین بودجه کشور، اظهار کرد: نظام بودجه‌ریزی در کشور با مشکلاتی مواجه بوده و نیازمند اصلاح است. اگرچه در سنوات اخیر اصلاحاتی نسبت به سنوات گذشته صورت گرفته و وضعیت تا حدودی بهتر شده، اما همچنان نیازمند برخی اصلاحات دیگر هستیم.

وی با بیان اینکه بخش قابل توجهی از کسری بودجه‌ای که با آن مواجه هستیم ناشی از عدم توجه به واقعیات در تحقق درآمدهای بودجه است، افزود: اتکا به درآمدهای نفتی باعث می‌شود با نوسانات نرخ نفت که گاهی غیرقابل پیش‌بینی هم هست، دچار مشکل و کسری درآمد شویم.

نماینده سنقر و کلیایی در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر لزوم کاهش اتکا به درآمدهای نفتی در ساختار بودجه‌ای کشور، بر لزوم جایگزینی درآمدهای نفتی با درآمدهای پایدار دیگر از جمله درآمدهای مالیاتی تاکید کرد.

حسینی‌کیا یادآور شد: استفاده از ظرفیت درآمدهای مالیاتی به معنای فشار به بخش تولید کشور نیست، بلکه باید به سمت شناسایی مودیان مالیاتی جدید برویم و جلوی فرارهای مالیاتی گرفته شود.

وی اصلاح دیگری که باید در ساختار بودجه‌ای کشور صورت بگیرد را نحوه هزینه‌کرد بودجه دانست و ادامه داد: در این بخش و خصوصا تخصیص اعتبار به پروژه‌های عمرانی هم وضعیت نسبت به سنوات گذشته وضعیت بهتر شده است. در گذشته هر پروژه‌ای می‌توانست در بودجه ردیف اعتباری بگیرد، اما اکنون پروژه‌ها باید مجوز ماده ۲۳ را اخذ کنند و این یعنی کار کارشناسی بیشتری برای اختصاص ردیف بودجه به یک پروژه صورت می‌گیرد.

عضو مجمع نمایندگان استان کرمانشاه تاکید کرد: اقدام دیگری که برای تخصیص اعتبار به پروژه‌های عمرانی در قالب بودجه سنواتی کشور باید صورت بگیرد این است که میزان تخصیص اعتبار به پروژه‌ها متناسب با پیشرفت آنها باشد و پروژه‌هایی که پیشرفت بیشتری دارند بودجه بیشتری دریافت کنند که این کار نیز با همراهی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی در دستور کار است.

وی درباره لزوم حذف و کاهش بودجه نهادهایی که کارآمدی کافی ندارند نیز اظهار کرد: در این خصوص نیز باید کار کارشناسی دقیق با همراهی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی صورت بگیرد و نهادهایی که کارآمد نیستند ادغام شوند. در تمام بخش‌های کشور باید جلوی فعالیت‌های غیرضروری و موازی گرفته شود. 

این نماینده مجلس به لزوم اصلاحات ساختار بودجه‌ای و تاثیر آن در اقتصاد کشور نیز اشاره کرد و ادامه داد: اگرچه بخش عمده تورم موجود در کشور ناشی از نوسانات ارزی است، اما بخشی از آن نیز به خلق نقدینگی برای جبران کسری بودجه برمی‌گردد و این روند باید اصلاح شود تا دیگر شاهد کسری بودجه و لزوم خلق نقدینگی برای جبران آن نباشیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha