• شنبه / ۱۷ آبان ۱۴۰۴ / ۱۷:۵۰
  • دسته‌بندی: گزارش و تحلیل
  • کد خبر: 1404081710549
  • خبرنگار : 71660

افشاگری گاردین از وضعیت اسفناک فلسطینیان در زندان زیرزمینی اسرائیل

افشاگری گاردین از وضعیت اسفناک فلسطینیان در زندان زیرزمینی اسرائیل

رسانه انگلیسی در گزارشی از زندانی زیرزمینی اسرائیل پرده برداشت؛ جایی که فلسطینیان زندانی‌شده هرگز نور خورشید را نمی‌بینند، از غذای کافی محروم هستند و از دریافت خبر درباره خانواده‌هایشان یا دنیای بیرون منع شده‌اند.

به گزارش ایسنا، جنایات جنگی و دروغ‌های رژیم صهیونیستی در نوار غزه بارها توسط گزارش رسانه‌های غربی فاش شده؛ جنایات و اقدامات غیرانسانی که این رژیم از زمان هفتم اکتبر ۲۰۲۳ در این باریکه مرتکب شده و آنها را تشدید کرده است. این بار نیز به وضعیت دردناک زندانیان فلسطینی در یک زندان زیرزمینی در اسرائیل اشاره شده که مجددا مُهر تاییدی بر جنایات وحشیانه رژیم اشغالگر می‌زند.

روزنامه «گاردین» در گزارشی با اشاره به این زندان و با استناد به وکلای «کمیته عمومی مبارزه با شکنجه در اسرائیل» نوشت: «بازداشت‌شدگان شامل دست‌کم ۲ غیرنظامی هستند که ماه‌ها بدون اتهام یا محاکمه در بازداشت بوده‌اند؛ یکی پرستار که در لباس‌ مخصوصش بازداشت شده و دیگری یک فروشنده جوان مواد غذایی.»

این رسانه انگلیسی افزود: «این ۲ مرد در ماه ژانویه به مجتمع زیرزمینی راکفت منتقل شدند و زیر ضرب‌وشتم و خشونت مداومی هستند که با شکنجه‌های مستند در سایر بازداشتگاه‌های اسرائیل مطابقت دارد.»

زندان «راکفِت» در اوایل دهه ۱۹۸۰ برای نگهداری تعداد انگشت‌شماری از «خطرناک‌ترین چهره‌های جرایم سازمان‌یافته» در اسرائیل تاسیس اما چند سال بعد به دلیل غیرانسانی بودن آن بسته شد. سپس «ایتامار بن گویر» وزیر تندرو امنیت داخلی رژیم صهیونیستی پس از حملات ۷ اکتبر دستور داد که دوباره این زندان به کار گرفته شود.

گاردین در این گزارش با اشاره به وضعیت این زندان تاکید کرد: «سلول‌ها، یک حیاط کوچک و اتاق جلسه وکلا همگی در زیر زمین هستند، بنابراین زندانیان بدون هیچ نور طبیعی زندگی می‌کنند. این زندان در ابتدا برای تعداد کمی از زندانیان با امنیت بالا که در سلول‌های انفرادی نگهداری می‌شدند، طراحی شده بود و هنگام تعطیلی آن در سال ۱۹۸۵، ۱۵ مرد در آن نگهداری می‌شدند. داده‌های رسمی به‌دست آمده توسط کمیته عمومی مبارزه با شکنجه در اسرائیل نشان می‌دهد که در ماه‌های اخیر، حدود ۱۰۰ فلسطینی در آنجا زندانی شده‌اند.»

افشاگری گاردین از وضعیت اسفناک فلسطینیان در زندان زیرزمینی اسرائیل
وضعیت اسرا و زندانیان فلسطینی

کمیته عمومی مذکور اعلام کرد: «اگرچه جنگ پایان یافته است، اما فلسطینی‌ها هنوز تحت شرایط جنگیِ مورد مناقشه و خشونت‌آمیز که ناقض قوانین بین‌المللی بشردوستانه و معادل شکنجه است، زندانی هستند.»

گاردین افزود: «۲ مردی که در ماه سپتامبر با وکلای کمیته عمومی مبارزه با شکنجه در اسرائیل ملاقات کردند، یک پرستار ۳۴ ساله بود که در ماه دسامبر ۲۰۲۳ هنگام کار در بیمارستان بازداشت و دیگری یک فروشنده جوان که در ماه اکتبر ۲۰۲۴ هنگام عبور از یک ایست بازرسی اسرائیل دستگیر شد.»

«تال اشتاینر» مدیر اجرایی این کمیته عمومی گفت: «شرایط برای فلسطینی‌ها در تمام زندان‌ها شدیدا و به‌طور عمدی وحشتناک بوده است. زندانیان فعلی و سابق و افشاگران ارتش اسرائیل، همگی نقض سیستماتیک قوانین بین‌المللی را به تفصیل شرح داده‌اند.»

وی افزود: «نگه داشتن افراد در زیر زمین بدون نور برای ماه‌ها پیامدهای خطرناکی برای سلامت روان دارد. وقتی در چنین شرایط سرکوبگرانه و دشواری نگهداری می‌شوید، سالم ماندن بسیار دشوار است. همچنین این مسئله بر سلامت جسمی تاثیر می‌گذارد و عملکردهای بیولوژیکی اساسی را از ریتم‌های شبانه‌روزی مورد نیاز برای خواب گرفته تا تولید ویتامین دِ مختل می‌کند.»

زندانیان همچنین با اشاره به روایت‌های آزار و اقدامات غیرانسانی اسرائیل در گفت‌وگو با وکلای مربوطه گفتند: «علاوه بر محرومیت از مراقبت‌های پزشکی کافی و جیره غذایی در حد گرسنگی، با آزار و اذیت جسمی منظم از جمله ضرب‌وشتم، حمله سگ‌های دارای پوزه‌بند آهنی و لگدمال شدن زندانیان توسط نگهبانان مواجه هستند.»

گاردین در پایان این گزارش با استناد به روایت قربانیان و گزارش‌هایی که جمع‌آوری کرده است، نوشت: « این اقدامات اسرائیل شامل نگهداری گروگان‌ها در تونل‌های زیرزمینی برای ماه‌ها، محروم کردن آنها از غذا، جدا کردن آنها از اخبار اقوام و دنیای بیرون، و خشونت و شکنجه روانی از جمله دستور به کندن قبر در مقابل دوربین، می‌شود.»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha