محمد جواد تشکری در گفتوگو با ایسنا، اظهارکرد: متاسفانه خشکسالی سبب شده تا میزان ماده آلی در خاک کاهش یابد و باید به سمت حفظ ماده آلی خاک پیش رویم.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر میزان ماده آلی موجود در خاک بخش کشاورزی در این استان کمتر از نیم درصد است، افزود: این مقدار بسیار اندک بوده و کشاورزان باید به سوی کشاورزی حفاظتی پیش روند و چارهای جزء این وجود ندارد.
تشکری ادامه داد: هنگام برداشت محصول نباید تمام باقیمانده گیاه برداشت شود بلکه بقایای گیاه باید به خاک برگردد تا به ماده آلی خاک افزوده شود.
وی بیان کرد: باید آبیاری و کودهی به خاک با شیوههای درست و صحیح انجام شود تا بتوان ماده آلی را در خاک حفظ کرد.
این مسئول با بیان اینکه خاک بشتر تولید است و اهمیت آن کمتر از آب نیست، گفت: بدون خاک مناسب نمیتوان کشاورزی کرد بنابراین باید کشاورزی حفاظتی را انجام داد که در این راستا باید دو اقدام مهم انجام شود که یکی از آنها حفظ ماده آلی خاک و جلوگیری از فرسایش خاک است.
وی تاکید کرد: کشاورزان باید به خاک به عنوان میراث کهن در کنار آب به آن اهمیت داده و برای حفظ کیفیت و کمیت آن تلاش کنند.
انتهای پیام


نظرات