سارا صفری امروز دوشنبه ۲۶ آبان در کارگاه آموزشی «بسترهای رایج کشت هیدروپونیک در ایران» با همت مرکز تحقیقات کشاورزی استان ایلام و از طریق شبکه آموزش کشاورزی (شاک) برگزار شد، اظهار کرد: هیدروپونیک میتواند بهعنوان یک سیستم مکمل، کمبود زمینهای حاصلخیز و منابع آب را جبران کند، کنترل شرایط اقلیمی و دمایی در این روش امکان افزایش تولید کمی و کیفی محصولات کشاورزی را فراهم میکند.
به گفته این محقق، محصولات مختلفی از جمله برنج، گندم، ذرت علوفهای، اسفناج، بامیه، خیار، توتفرنگی، کاهو، پیاز، هویج، گوجهفرنگی و نیز انواع گلها و گیاهان زینتی را میتوان با موفقیت در سیستم هیدروپونیک پرورش داد.
صفری در تشریح بخش دیگری از مباحث کارگاه، انواع سیستمهای کشت هیدروپونیک شامل سیستمهای باز و بسته و روشهای توزیع محلول غذایی مانند جزر و مدی، قطرهچکانی، تغذیه نوار باریک، آبکشت، هواکشت و سیستم ایستا را توضیح داد.

وی همچنین بسترهای رایج این روش را در دو گروه آلی (کوکوپیت و پیتماس) و معدنی (شن، پرلیت و پشمسنگ) معرفی کرد و با مقایسه کشت سنتی و مبتنی بر خاک با کشت هیدروپونیک، بر مزایای قابل توجه این شیوه نوین تأکید کرد.
با اشاره به روند رو به افزایش جمعیت جهان گفت: طبق پیشبینیها جمعیت کره زمین تا سال ۲۰۵۰ به حدود ۸.۹ میلیارد نفر خواهد رسید و برای تأمین امنیت غذایی، جهان نیازمند تولید ۵۰ درصد غذای بیشتر است.
این کارگاه با هدف ارتقای دانش بهرهبرداران و ترویج روشهای نوین تولید محصولات کشاورزی برگزار شد.
انتهای پیام


نظرات