• پنجشنبه / ۲۹ آبان ۱۴۰۴ / ۰۹:۴۰
  • دسته‌بندی: کرمان
  • کد خبر: 1404082918482
  • خبرنگار : 50189

بادام کوهی، طلایه‌دار احیاء منابع طبیعی و رونق اقتصادی در سیرجان

بادام کوهی، طلایه‌دار احیاء منابع طبیعی و رونق اقتصادی در سیرجان

ایسنا/کرمان در ادامه تلاش‌های سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور برای حفاظت از خاک و آب، منطقه‌های چوران و چهارگنبد سیرجان ،حاجیان، رئیس گروه تهیه طرح‌های آبخیزداری و حفاظت خاک از این منطقه بازدید کرد.

این بازدید فرصتی شد تا موفقیت و اثرگذاری پروژه بیومکانیک ۲۰۰ هکتاری که با هدف احیاء پوشش گیاهی و کنترل فرسایش خاک اجرا شده، از نزدیک مورد بررسی قرار گیرد.

شاپور حاجیان در این بازدید با تأکید بر اهمیت تلفیق رویکردهای بیولوژیک و سازه‌های فیزیکی در اجرای پروژه‌ها گفت: این شیوه که در منطقه چوران به‌خوبی پیاده‌سازی شده، ضامن حفظ و احیاء منابع طبیعی در بلندمدت است.

وی با اشاره به اهداف کلیدی پروژه، از جمله کنترل روان‌آب‌ها و پیشگیری از فرسایش خاک افزود: ما در حال سرمایه‌گذاری روی توسعه پایدار زیست‌بوم هستیم. ساخت بانکت‌ها، رطوبت سطحی خاک را برای استقرار بذرها فراهم می‌کند، اما این بذرکاری بادام کوهی است که آینده منطقه را تضمین می‌کند.

بادام کوهی به دلیل ریشه‌های عمیق و مقاومت ذاتی در برابر شرایط اقلیمی، نه تنها پوشش گیاهی را تقویت و تولید علوفه زیر اشکوب را افزایش می‌دهد، بلکه به افزایش درآمد بهره‌برداران و مشارکت مردمی در حفاظت از عرصه‌های طبیعی کمک شایانی می‌کند.

به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی منابع طبیعی استان کرمان در ۲۹ آبان همچنین خواجویی‌نژاد سرپرست اداره منابع طبیعی و آبخیزداری سیرجان نیز از اجرای این پروژه به صورت پایلوت خبر داد و گفت: با هدف افزایش ضریب سبزینگی و تثبیت بذور، کاشت بادام کوهی در دل بوته‌های مرتعی انجام شده است.

این طرح نشان می‌دهد که ترکیب راهکارهای علمی و مشارکت محلی می‌تواند نه تنها منابع طبیعی را احیا کند، بلکه پایه‌ای محکم برای رونق اقتصادی و توسعه پایدار در مناطق خشک و نیمه‌خشک کشور فراهم آورد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha