• چهارشنبه / ۵ آذر ۱۴۰۴ / ۱۰:۱۵
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1404090502856
  • خبرنگار : 71588

هشدار سازمان ملل درباره تهدید جدید علیه جان مردم غزه

هشدار سازمان ملل درباره تهدید جدید علیه جان مردم غزه

همزمان با فرا رسیدن نخستین موج سرما در نوار غزه، سازمان ملل اعلام کرد که خانواده‌های آواره در غزه در معرض خطر سیلاب قرار دارند.

به گزارش ایسنا، «استفان دوجاریک»، سخنگوی دبیرکل سازمان ملل متحد در جریان نشستی مطبوعاتی اعلام کرد که شمار زیادی از خانواده‌های آواره فلسطینی در نوار غزه به دلیل اسکان در پناهگاه‌های فاقد تجهیزات مناسب، با خطر سیلاب روبه‌رو هستند.

بر اساس گزارش خبرگزاری فلسطینی «معا»، استفان دوجاریک همچنین هشدار داد که مردم غزه در برابر شرایط جوی نامساعد بسیار آسیب‌پذیر هستند.

هشدار سازمان ملل درباره تهدید جدید علیه جان مردم غزه
سیلاب در غزه

وی در ادامه تصریح کرد سازمان ملل و شرکای آن تمام توان خود را برای کاهش درد و رنج آوارگان به کار گرفته‌اند.

دوجاریک همچنین گفت که همچنان موانعی در مسیر ورود کمک‌های بشردوستانه به غزه وجود دارد و رژیم اشغالگر به‌صورت هدفمند و سیستماتیک از ورود برخی اقلام حیاتی جلوگیری می‌کند و مانع فعالیت گروه‌های مهم امدادرسان ـ از جمله شرکای سازمان ملل ـ می‌شود.

هشدار سازمان ملل درباره تهدید جدید علیه جان مردم غزه
سیلاب در غزه

طبق ارزیابی‌ها، نوار غزه برای تأمین حداقل نیازهای اسکان مردم، به حدود ۳۰۰ هزار چادر و واحد مسکونی پیش‌ساخته نیاز دارد، زیرا زیرساخت‌ها طی ۲ سال حملات ویرانگر رژیم صهیونیستی تقریباً نابود شده است.

سازمان ملل هزینه بازسازی غزه را حدود ۷۰ میلیارد دلار برآورد کرده است؛ جنگی که با حمایت و پشتیبانی آمریکا ادامه یافته و تاکنون به شهادت بیش از ۶۹ هزار فلسطینی و زخمی شدن بیش از ۱۷۰ هزار نفر منجر شده است.

هشدار سازمان ملل درباره تهدید جدید علیه جان مردم غزه
سیلاب در غزه

نهاد فلسطینی: چادرها برای زندگی مناسب نیستند و فاقد شرایط ایمنی هستند

در همین راستا، «محمود بصل»، سخنگوی سازمان دفاع مدنی فلسطین در غزه، در واکنش به شرایط انسانی آوارگان فلسطینی همزمان با ورود یک موج هوای سرد به نوار غزه که باعث ایجاد سیلاب و غرق شدن صدها چادر شد، خاطرنشان کرد چادرهایی که آوارگان جنگ اخیر در آن‌ها ساکن شده‌اند، برای زندگی مناسب نیستند.

این درد و رنج فلسطینیان در حالی ادامه دارد که رژیم صهیونیستی همچنان از اجرای تعهدات خود بر اساس توافق آتش‌بس که از ۱۰ اکتبر گذشته اجرایی شده، سر باز می‌زند.

محمود بصل تصریح کرد: «با پیگیری میدانی مداوم از وضعیت پناهگاه‌ها و چادرهای آوارگان و دریافت هزاران درخواست کمک از مناطق مختلف نوار غزه، تأکید می‌کنیم که چادرها به ویژه با آغاز فصل زمستان و تشدید شرایط جوی به هیچ وجه برای زندگی مناسب نیستند و حداقل شرایط زندگی امن را فراهم نمی‌کنند.»

وی ادامه داد که چادرها مانع نفوذ آب باران نمی‌شوند و از کودکان، زنان و سالمندان در برابر سرما و باد محافظت نمی‌کنند.

محمود بصل همچنین تأکید کرد که این چادرها فاقد شرایط ایمنی و حریم خصوصی هستند.

وی در ادامه تأکید کرد که نمی‌توان آن‌ها را «راه‌حل موقت» در نظر گرفت، زیرا به منبع درد و رنج و خطر واقعی برای زندگی مردم تبدیل شده‌اند.

هشدار سازمان ملل درباره تهدید جدید علیه جان مردم غزه
سیلاب در غزه

محمود بصل در پایان از سازمان‌های بشردوستانه، بین‌المللی و امدادرسان خواست تا برای فراهم کردن کانکس‌های امن و مجهز به عنوان جایگزین موقت فورا اقدامی اتخاذ کنند که بتواند کرامت آوارگان را حفظ کرده و از آن‌ها محافظت کند تا زمانی که روند بازسازی آغاز شود.

بارش باران در نوار غزه باعث آسیب دیدن چادرهای آوارگان و غرق شدن آنها در آب شده است و اداره دفاع مدنی غزه با دریافت درخواست‌های فوری کمک برای خانواده‌های آواره فلسطینی، وضعیت آنها را بحرانی توصیف کرده است.

آوارگان فلسطینی در نوار غزه تلاش می‌کنند آنچه از چادرهایشان باقی مانده را پس از آنکه بر اثر بارش شدید باران و سیلاب غرق شد، نجات دهند.

این بارش‌ها شرایط دشوار انسانی در غزه را پیچیده‌تر و خانواده‌های بی‌پناه را با خطرات بیشتری روبه‌رو کرده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha