• سه‌شنبه / ۱۶ دی ۱۴۰۴ / ۱۲:۳۵
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1404101610013
  • خبرنگار : 71516

روز دوم مذاکرات دمشق و تل‌آویو در میان «بی‌میلی نتانیاهو»

روز دوم مذاکرات دمشق و تل‌آویو در میان «بی‌میلی نتانیاهو»

یک رسانه عبری گزارش داد نمایندگان رژیم صهیونیستی و سوریه امروز در پاریس مذاکرات درباره توافق امنیتی را ازسر می‌گیرند.

به گزارش ایسنا، روزنامه هاآرتص به نقل از منابع گزارش داد نمایندگان اسرائیل و سوریه امروز در پاریس مذاکرات درباره توافق امنیتی را ازسر می‌گیرند. سفیر اسرائیل در واشنگتن، معاون نظامی «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر اسرائیل و رئیس شورای امنیت داخلی اسرائیل در نشست پاریس شرکت می‌کنند. «استیو ویتکاف»، فرستاده آمریکا به خاورمیانه نیز در نشست پاریس شرکت می‌کند.

این روزنامه به نقل از منابع گزارش داد «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا طی دیدار اخیر خود با نتانیاهو تاکید کرد که به یک پیشرفت ملموس در توافق بین اسرائیل و سوریه مایل است.

در حالی که انتظار می‌رود دور دوم مذاکرات میان سوریه و اسرائیل در پاریس با میانجی‌گری آمریکا سه‌شنبه ۱۶ دی برگزار شود، اما نشانه‌های خوش‌بینی نسبت به دستیابی دو طرف به یک توافق امنیتی چندان مشهود نیست.

بنا به گزارش «یدیعوت آحرونوت»، چندین منبع اسرائیلی فاش کردند که نخست‌وزیر اسرائیل، علاقه و اشتیاق چندانی به این مذاکرات ندارد؛ آن هم در شرایطی که دمشق بر خروج کامل نیروهای اسرائیلی از تمامی مناطقی که پس از سقوط نظام پیشین و نیز برچیدن ۹ پایگاه نظامی و ایست‌های بازرسی که اسرائیل در جنوب سوریه ایجاد کرده، پافشاری می‌کند.

در همین حال، نتانیاهو مخالفت خود را با این مطالبات سوریه پنهان نکرده؛ آنهم در حالی که دولت آمریکا آن‌ها را «منطقی» توصیف کرده است.

از سویی «شبکه ۱۲» عبری به نقل از منابع اسرائیلی آورد که برگزاری این مذاکرات در پاریس، نتیجه فشار مستقیم ترامپ بر اسرائیل و سوریه بوده که با هدف دستیابی به توافقی برای استقرار وضعیت امنیتی در مرزها اعمال شده و می‌تواند «گام نخست در مسیر عادی‌سازی روابط میان دو طرف در آینده» باشد.

هیئت اسرائیلی که روز گذشته با هیئت سوری دیدار کرد، متشکل از «یحیئیل لیتر»، سفیر اسرائیل در واشنگتن، «رومان گافمن»، دبیر نظامی نتانیاهو و نامزد ریاست موساد، و گیل رایخ، سرپرست شورای امنیت داخلی اسرائیل بود.

این در حالی است که یک گشت نظامی اسرائیل متشکل از ۱۲ خودرو، سحرگاه امروز وارد شهرک صیدا الجولان در حومه جنوبی قنیطره شد.

جنوب سوریه شاهد تحرکات، حملات و تجاوزات مداوم اسرائیل به روستاها و شهرها است، در حالی که هیچ بیانیه رسمی دولتی در مورد این حوادث منتشر نشده است.

از زمان کنار رفتن نظام سابق سوریه از قدرت رژیم صهیونیستی حملات و تجاوزات زیادی را در خاک سوریه انجام داده و مناطقی را در جنوب این کشور اشغال کرده است. مقامات جدید سوریه پیشتر تاکید کردند که خصومتی با اسرائیل ندارند اما با تجاوزات آن علیه خاک سوریه مخالف هستند.

این در حالی است که در جریان مذاکرات وزیر امور خارجه فرانسه با همتای سوری خود در پاریس دیدار و بر تعهد کشورش به حمایت از سوریه در تلاش‌های بهبود، بازسازی و احیای اقتصادی این کشور تأکید کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha