• جمعه / ۱۹ دی ۱۴۰۴ / ۱۶:۱۸
  • دسته‌بندی: جهان ورزش
  • کد خبر: 1404101911659
  • خبرنگار : 71460

کشتار در انتخابی جام جهانی

کشتار در انتخابی جام جهانی

دیدار تیم‌های السالوادور و هندوراس در انتخابی جام جهانی مکزیک به مرگ هزاران نفر انجامید.

به گزارش ایسنا، رقابت‌های انتخابی جام جهانی ۱۹۷۰ مکزیک سال ۱۹۶۹ در حال برگزاری بود. در منطقه کونکاکاف هندوراس باید برابر السالوادور قرار می‌گرفت. دو تیم در حالی به مصاف هم رفتند که روابط دو کشور در موقعیت حساسی قرار داشت. در آن سال‌ها ۱۰۰ هزار السالوادوری در زمین‌های کشاورزی هندوراس کار می‌کردند و نسبت به کارشان حقوق ناچیزی می‌گرفتند. آنها همچنین تعرض‌های زمینداران را تحمل می‌کردند. در مقابل مالکان معتقد بودند کارگران السالوادوری کارشان را به‌درستی انجام نمی‌دهند و کم‌کاری می‌کنند. به همین خاطر درآمدشان کم است و به ناچار حقوق کمتری را می‌توانند پرداخت کنند. به همین علت روابط دو کشور همسایه در شرایط خوبی قرار نداشت. در این وضعیت دو تیم برابر هم قرار گرفتند تا به جام جهانی صعود کنند. دو بازی رفت و برگشت در میان شور و هیجان برگزار شدند اما بی‌نتیجه بودند. همه چیز به بازی سوم کشیده شد که باید در مکزیک برگزار می‌شد.

کشتار در انتخابی جام جهانی

آن مسابقه به یک تراژدی تبدیل شد. السالوادور توانست سه بر دو پیروز شود. شادی مردم السالوادوری که در شرایط بدی در هندوراس زندگی می‌کردند مضاعف بود اما این موضوع گران تمام شد به اتفاقات تلخی انجامید. پلیس هندوراس در مکان‌های مهم ماموران امنیتی قرار داده بود. در دیگر بخش‌ها حضور ماموران کم‌رنگ بود و به همین خاطر شرایط غیر قابل کنترل شد؛ چنانکه پای ارتش دو کشور هم به میان کشیده شد. نیروهای دو ارتش با هم درگیر شدند که خوشبختانه زمان این درگیری کوتاه بود. این جنگ که چهار روز طول کشید دو هزار کشته بر جای گذاشت.

السالوادور در جام جهانی ۱۹۷۰ مکزیک شرکت کرد اما عملکرد ضعیفی داشت. مکزیک، شوروی و بلژیک همگروهان السالوادور بودند. السلوادور اولین تیمی بود که در جام‌های جهانی بدون به ثمر رساندن گلی این بازی‌ها را ترک می‌کند. این تیم در هر سه دیدارش مغلوب حریفانش شد و ۹ گل دریافت کرد. در این تیم بازیکن قابل توجهی حضور نداشت و هیچ خاطره‌ای را از خود در این رقابت‌ها بر جای نگذاشت. با این حال می‌توانست به کشورهای همسایه به‌خصوص کارگران هندوراسی که در السالوادور کار می‌کنند فخر بفروشد که نخستین تیم صعودکننده به جام جهانی از منطقه آمریکا مرکزی است.

انتهای پیام