به گزارش ایسنا، بر اساس گزارش شبکه العالم، نام «نوری المالکی»، رئیس ائتلاف دولت قانون به صدر صحنه سیاسی این کشور همراه با انتشار اسامی نامزدهای غیررسمی بازگشته است؛ این امر به این موضوع اشاره دارد که ائتلاف چارچوب هماهنگی شیعیان عراق در زمینه رایزنی در خصوص انتخاب نخستوزیر به مرحله پیشرفتهای رسیده است.
این گزارشها در حالی منتشر شده است که هنوز بهطور رسمی اعلام نشده این اطلاعات نشاندهنده یک فعالیت سیاسی جدی در داخل ائتلاف چارچوب هماهنگی است.
متقابلا برخی کارشناسان معتقدند که درب مذاکره هنوز باز است و هنوز این مسأله بهطور کامل مشخص نشده و در انتظار تفاهمات داخلی و میهنی گستردهتر است.
پیشتر رئیس ائتلاف دولت قانون در جریان دیدار با «محمد شیاع السودانی»، نخستوزیر موقت عراق نشستی تشکیل داد و دو طرف در جریان این دیدار در خصوص تشکیل دولت آینده این کشور رایزنی کردند.
بعد از اقدام جدید در داخل ائتلاف چارچوب هماهنگی برای انتخاب نخستوزیر، تعداد نامزدها از ۹ به ۶ و سپس به تنها سه نفر کاهش یافته است.
طبق گفته کارشناسان، به نظر میرسد نشست نوری المالکی و محمد شیاع السودانی به کنارهگیری نخستوزیر به نفع المالکی تمام شده است.
بر اساس این گزارش، صحنه سیاسی عراق اکنون در مقابل یک سناریوی احتمالی قرار دارد و احتمال بازگشت المالکی به پست نخستوزیری مطرح است.
در انتخابات پارلمانی عراق که ۱۱ نوامبر برگزار شد، ائتلاف شیعیان بیش از ۱۸۰ کرسی را به دست آوردند و به عنوان بزرگترین فراکسیون مسؤول تشکیل دولت جدید شناخته میشوند. طبق مهلت قانونی، احزاب شیعی ۴۵ روز پس از انتخاب رئیس پارلمان فرصت دارند تا نامزد نخستوزیری را معرفی کنند و لازم است این موضوع پیش از پایان این مهلت مشخص شود.
چارچوب هماهنگی شیعیان عراق در ۱۷ نوامبر دو کمیته؛ یکی برای تعیین نامزد نخستوزیری و دیگری برای مذاکره با سایر احزاب سیاسی درباره تشکیل دولت جدید تشکیل داده بود.
انتهای پیام


نظرات