• چهارشنبه / ۱ بهمن ۱۴۰۴ / ۱۸:۲۸
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1404110100509
  • خبرنگار : 71621

ضربه اساسی پارلمان اروپا به توافق تجاری مرکوسور

ضربه اساسی پارلمان اروپا به توافق تجاری مرکوسور

نمایندگان پارلمان اروپا روز چهارشنبه به ارجاع توافق تجارت آزاد جنجالی اتحادیه اروپا با آمریکای جنوبی به عالی‌ترین دادگاه این بلوک رای دادند؛ اقدامی که می‌تواند اجرای این توافق را تا دو سال به تاخیر بیندازد و حتی آن را به‌طور کامل از مسیر خارج کند.

به گزارش ایسنا،‌ اتحادیه اروپا روز شنبه و پس از ۲۵ سال مذاکره، بزرگ‌ترین توافق تجاری تاریخ خود را با اعضای مرکوسور (شامل آرژانتین، برزیل، پاراگوئه و اروگوئه) امضا کرد. با این حال، این توافق هنوز برای اجرایی شدن نیازمند تصویب است.

به نوشته خبرگزاری رویترز، «فریدریش مرتس» صدراعظم آلمان و از حامیان اصلی این توافق، ارجاع آن به دادگاه را «مایه تاسف» خواند و در پیامی در شبکه‌های اجتماعی نوشت که پارلمان اروپا «وضعیت ژئوپلیتیکی را اشتباه ارزیابی کرده است». وی تاکید کرد که این توافق باید هرچه زودتر باید به شکل موقت اجرا شود.

آلمان و دیگر حامیان توافق از جمله اسپانیا به اختلال ایجادشده در تجارت جهانی توسط «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا اشاره می‌کنند. آن‌ها استدلال می‌کنند که این توافق برای جبران خسارت‌های ناشی از تعرفه‌های آمریکا و کاهش وابستگی به چین از طریق تضمین دسترسی به مواد معدنی حیاتی ضروری است. آن‌ها همچنین هشدار می‌دهند که دولت‌های مرکوسور پس از سال‌ها مذاکره، در حال از دست دادن صبر خود در برابر اتحادیه اروپا هستند.

اتحادیه اروپا همچنان می‌تواند این توافق را تا زمان صدور رای دادگاه و تایید پارلمان به‌صورت موقت اجرا کند اما انجام این کار با توجه به واکنش‌های منفی احتمالی می‌تواند از نظر سیاسی دشوار باشد. ضمن آنکه پارلمان اروپا این اختیار را خواهد داشت که بعدا توافق را لغو کند.

مخالفان توافق به رهبری فرانسه - بزرگ‌ترین تولیدکننده محصولات کشاورزی در اتحادیه اروپا - می‌گویند این توافق باعث افزایش شدید واردات گوشت گاو، شکر و مرغ ارزان‌قیمت خواهد شد و به کشاورزان داخلی ضربه می‌زند؛ کشاورزانی که بارها دست به اعتراضات زده‌اند.

گروهی متشکل از ۱۴۴ نماینده پارلمان طرحی ارائه دادند تا از دیوان دادگستری اتحادیه اروپا خواسته شود درباره این موضوع حکم دهد که آیا این توافق می‌تواند پیش از تصویب کامل توسط همه کشورهای عضو به اجرا درآید یا خیر و همچنین آیا مفاد آن توان اتحادیه اروپا را برای تعیین سیاست‌های زیست‌محیطی و سلامت مصرف‌کنندگان محدود می‌کند یا نه. این دادگاه معمولا حدود دو سال برای صدور چنین نظری زمان نیاز دارد.

پارلمان اروپا با ۳۳۴ رای موافق در برابر ۳۲۴ رای مخالف و ۱۱ رای ممتنع از این طرح حمایت کرد.

بزرگ‌ترین اتحادیه کشاورزان فرانسه «FNSEA» این رای را یک پیروزی دانست. «سباستین لوکورنو» نخست‌وزیر فرانسه نیز در پیامی در شبکه‌های اجتماعی نوشت که این «رای مهمی است که باید به آن احترام گذاشته شود».

کمیسیون اروپا که مذاکرات برای این توافق را انجام داده بود، اعلام کرد پرسش‌های مطرح‌شده در این طرح پیش‌تر به‌طور گسترده با نمایندگان پارلمان بررسی شده و در توافق‌های تجاری قبلی نیز مورد رسیدگی قرار گرفته‌اند. این نهاد افزود که پیش از تصمیم‌گیری درباره گام‌های بعدی، با دولت‌ها و نمایندگان پارلمان رایزنی خواهد کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha