• شنبه / ۴ بهمن ۱۴۰۴ / ۱۱:۰۹
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1404110401583
  • خبرنگار : 90057

داسیلوا: ترامپ به‌دنبال ایجاد سازمان ملل جدید است

داسیلوا: ترامپ به‌دنبال ایجاد سازمان ملل جدید است

رئیس‌جمهور برزیل می‌گوید همتای آمریکایی او برای ایجاد «یک سازمان ملل جدید» تلاش می‌کند.

به گزارش ایسنا، «لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا»، رئیس‌جمهور برزیل در واکنش به تشکیل شورای صلح توسط ترامپ گفت: «به جای اصلاح سازمان ملل، چه اتفاقی می‌افتد؟ رئیس‌جمهور ترامپ پیشنهاد ایجاد یک سازمان ملل جدید را می‌دهد که فقط خودش مالک آن باشد.»

لولا  افزود: ترامپ می‌خواهد جهان را از طریق توییتر اداره کند. قابل توجه است. او هر روز چیزی می‌گوید و هر روز دنیا درباره آنچه او گفته صحبت می‌کند.

او از چندجانبه‌گرایی در برابر آنچه او «قانون جنگل» در امور جهانی نامید، دفاع کرد و هشدار داد که «منشور سازمان ملل در حال پاره شدن است».

اظهارات لولا یک روز پس از گفتگوی تلفنی او با «شی جین پینگ»، رهبر چین، مطرح شد که از همتای برزیلی خود خواست تا از «نقش محوری» سازمان ملل در امور بین‌المللی محافظت کند.

اظهارات او همچنین در حالی مطرح می‌شود که کاخ سفید، آمریکا  را از ده‌ها نهاد سازمان ملل خارج می‌کند و ترامپ «شورای صلح» خود را راه‌اندازی می‌کند، در حالی که دستور کار «اول آمریکا» را بر سیاست و تجارت جهانی از طریق تعرفه‌ها و تهدیدهای نظامی تحمیل می‌کند، به حدی که متحدان واشنگتن این سوال را مطرح می‌کنند که آیا اکنون می‌توانند به آمریکا اعتماد کنند؟

ترامپ روز پنجشنبه در داووس سوئیس، در جریان اجلاس سالانه مجمع جهانی اقتصاد، یکی دیگر از نهادهای بین‌المللی که به طور فزاینده‌ای خود را به عنوان جایگزینی برای سیستم سازمان ملل معرفی کرده است، هیئت مدیره شورای صلح را با مراسم امضایی معرفی کرد. اعضای این شورا شامل «بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر اسرائیل، است که توسط دادگاه کیفری بین‌المللی به جنایات جنگی متهم شده و نیروهایش بیش از ۳۰۰ نفر از کارکنان آژانس پناهندگان فلسطینی سازمان ملل متحد،  آنروا را در غزه کشته‌اند.

واشنگتن در ابتدا گفته بود که «شورای صلح» پس از بیش از ۲ سال جنگ نسل‌کشی اسرائیل علیه این منطقه محاصره شده بر بازسازی غزه نظارت خواهد کرد، اما منشور ۱۱ صفحه‌ای شورا به غزه اشاره‌ای نمی‌کند، که نشان می‌دهد منافع آن ممکن است دامنه وسیع‌تری داشته باشد.

سازمان ملل متحد که پس از جنگ جهانی دوم تأسیس شد، اعلام کرده است که با کمبود بودجه برای فعالیت‌های بشردوستانه و حقوق بشری خود مواجه است، زیرا آمریکا و سایر کشورهای غربی بودجه را از کمک‌های بین‌المللی به سمت هزینه‌های نظامی هدایت می‌کنند. این نهاد جهانی با بودجه منظم حدود ۳.۷۲ میلیارد دلار سالانه فعالیت می‌کند که از این مبلغ، آمریکا موظف بود ۸۲۰ میلیون دلار در سال ۲۰۲۵ کمک کند، اگرچه در دولت ترامپ از پرداخت‌ها عقب مانده است. در مقابل، پیش‌نویس منشور شورای صلح می‌گوید که کشورها در صورت تمایل به عضویت بیش از ۳ سال، ملزم به پرداخت ۱ میلیارد دلار خواهند بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha