• یکشنبه / ۱۲ بهمن ۱۴۰۴ / ۱۳:۲۲
  • دسته‌بندی: حقوقی و قضایی
  • کد خبر: 1404111206654
  • منبع : قوه قضاییه

جهانگیر: نقش سمن‌ها در کاهش آسیب‌های اجتماعی بی‌بدیل است

جهانگیر: نقش سمن‌ها در کاهش آسیب‌های اجتماعی بی‌بدیل است

دهمین نشست کارگروه مشارکتهای مردمی و سمن‌های همکار با قوه قضاییه با ریاست معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه و جمعی از سمن‌های عضو این کارگروه برگزار شد.

به گزارش ایسنا به نقل از قوه قضاییه، اصغر جهانگیر در این نشست به نقش موثر حلقه‌های واسط در تبیین راهکارهای حل مشکلات جامعه و کاهش آسیب‌های اجتماعی تاکید کرد و گفت: سمن‌ها باید به صورت اجرایی به آسیب‌های اجتماعی ورود کنند و امور مطالعاتی و جمع‌آوری اطلاعات را به حاکمیت واگذار کنند.

وی با اشاره به وقایع اخیر جامعه و اعتراضات صنفی قانونی که با مداخلات گروه‌های تروریستی به اغتشاش تبدیل شد بیان کرد: سمن‌ها باید در تبیین ارزش‌های اسلامی و ایرانی که دشمن روی نابودی آن‌ها تمرکز کرده کارهای ویژه انجام دهند. تا زمانی که گروه‌های مردمی وارد عمل نشوند حاکمیت به تنهایی نمی‌تواند حافظ ارزش‌ها و فرهنگ اسلامی در بین نسل جوان و نوجوان باشد.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه همچنین به  قانون اساسی کشور و دو اصل مهم آن یعنی نقش حاکمیت و نقش ملت اشاره و اظهار کرد: آنجایی که وظایف و ساختار حاکمیت در قانون اساسی مشخص شده به درستی شکل گرفته است مانند وظایف خبرگان رهبری، نمایندگان مجلس، هیئت دولت و ...  ولی در جایی که به نقش مردم اشاره شده هنوز به درستی قوانین آن تبیین نشده و ممکن است در این شرایط نهادهای مردمی نتوانند به خوبی ایفای نقش کنند.

جهانگیر به ضرورت عدم موازی‌کاری دولت و حاکمیت با نهادهای مردمی تاکید کرد و گفت: در اموری که سمن‌ها فعالیت می‌کنند و موفق عمل کردند، دولت و حاکمیت نباید مداخله کند و به موازات آن‌ها فعالیت داشته باشد، زیرا نقش سمن‌ها در همسو کردن جامعه برای کاهش آسیب‌های اجتماعی به مراتب موثرتر از حاکمیت است.

وی در ادامه گفت: باید از ظرفیت نهادهای مردمی برای تعامل بهتر با حاکمیت و دولت استفاده کرد تا در نتیجه ناکارآمدی و نارضایتی در جامعه شکل نگیرد.

سخنگوی دستگاه قضایی به نقش معلمان در تربیت دانش‌آموزان اشاره کرد و گفت: تا زمانی که مشکلات معلمان به خصوص مشکلات اقتصادی آن‌ها مرتفع نشود نمی‌توان از آن‌ها انتظار داشت دغدغه تربیت و علم‌آموزی دانش‌آموزان را داشته باشند؛ در وقایع اخیر شاهد آن هستیم بسیاری از نوجوانان که در اثر هیجانات سنی با اغتشاشگران همراه شده بودند، بسیاری از مسائل مهم روز جامعه را نمی‌دانند و این فقدان آگاهی و غرق شدن در شبکه‌های اجتماعی کنترل نشده، بازی‌های رایانه‌ای و تقلید از فرهنگ‌های غربی، مهمترین عامل در بروز چنین رفتارهایی شده است. در همین موضوعات هم حلقه‌های واسط که همان سمن‌ها هستند می‌توانند به کمک حاکمیت بیایند.

جهانگیر اظهار کرد: در حوزه حکمرانی باید توجه داشت که کوچک کردن اختیارات مردمی برخلاف  مردم سالاری دینی است و حاکمیت برای افزایش سرمایه اجتماعی باید از واسطه‌ها و سمن‌ها استفاده نماید.

معاون قوه قضاییه در ادامه‌ی گزارش سمن‌هایی که در حوزه حقوق بشر فعالیت دارند گفت: در دفاع از عملکرد حقوق بشری کشور باید فرایندها به نوعی تغییر کند که بتوانیم در این حوزه حرف حق خود را به کرسی بنشانیم، هرچند دشمنی‌ها و سیاسی‌کاری‌ها در نهادهای به اصطلاح حقوق بشری برای ما محرز ولی باید با کمک سمن‌هایی که در این حوزه به خوبی فعالیت می‌کنند بتوانیم به درستی و پرقدرت از حق خودمان دفاع کنیم. زیرا سمن‌ها نقش تسهیل کننده دارند و می‌توانند  نهادهای مردمی دنیا را در دفاع از ایران با خود همسو کنند.

جهانگیر به سرمایه‌گذاری کلان دشمن برای پروژه‌سازی در داخل کشور اشاره کرد و گفت: طبق تحقیقات صورت گرفته مشخص گردیده یک برنامه‌ریزی وسیع در صدد تغییر ذائقه ما و ارزش‌های جامعه در دستور کار دشمن می‌باشد و همین مسئله در برخی از مسائل، موجب افزایش جرائم و آسیب‌های اجتماعی می‌شود.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه در پایان به آخرین جلسه شورای عالی پیشگیری از وقوع جرم با موضوع استفاده از ظرفیت‌های مردمی و سمن‌ها اشاره کرد و گفت: مصوبات خوبی پیش‌بینی شده که پس از امضای قوا توسط رییس جمهور ابلاغ می‌شود و قدم بزرگی برای فعالیت سمن‌ها برداشته خواهد شد؛ از جمله ساده‌تر شدن فرایند صدور و تمدید مجوزها و پیش‌بینی دستیار اجتماعی برای نهادهای که بتوانند در هر حوزه‌ای که می‌خواهند کمک کنند دسترسی به اطلاعات مورد نیاز برای آن‌ها به سهولت فراهم شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha