• شنبه / ۱۸ بهمن ۱۴۰۴ / ۰۸:۰۶
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1404111809903
  • خبرنگار : 71610

رسانه روسی: فرانسه در ترور سیف‌الاسلام قذافی دست داشته است

رسانه روسی: فرانسه در ترور سیف‌الاسلام قذافی دست داشته است

منابعی آگاه به رسانه روسی اعلام کرده‌اند که فرانسه در ترور فرزند دیکتاتور سابق لیبی نقش داشته و این اقدام با دستور مستقیم رئیس‌جمهور این کشور انجام شده است.

به گزارش ایسنا، شبکه «روسیا الیوم» به نقل از منابعی مطلع اعلام کرده است که فرانسه در ترور «سیف‌الاسلام قذافی» فرزند «معمر قذافی» دیکتاتور سابق لیبی دست داشته است.

این ادعا از سوی منابعی که اطلاعات خود را در اختیار «افشین راتانسی» مجری برنامه «Going Underground» در شبکه راشا تودی (روسیا الیوم) قرار داده‌اند، مطرح شده است.

سیف‌الاسلام قذافی در عملیاتی که همچنان با ابهامات فراوان همراه است، هدف سوءقصد قرار گرفت و جان باخت. خانواده وی سوم فوریه از کشته شدن او بر اثر تیراندازی افراد مسلح ناشناس در داخل منزلش در شهر الزنتان خبر دادند؛ رخدادی که موجی از شوک و واکنش‌ها را در داخل لیبی و خارج از این کشور به همراه داشت. تا بدین لحظه، نهادهای امنیتی لیبی موفق به شناسایی عاملان این ترور یا طرف‌های پشت‌پرده آن نشده‌اند.

در پی این حادثه، کانال تلگرامی روسیا الیوم با استناد به منابع خود نوشت: «فرانسه در ترور سیف‌الاسلام، پسر معمر قذافی، دست داشته است.»

بر اساس این گزارش، چندین منبع همچنین مدعی شده‌اند که «امانوئل ماکرون» رئیس‌جمهور فرانسه، پیش‌تر مجوز حذف «رهبران نامطلوب» در برخی کشورهای آفریقایی را صادر کرده بود.

به ادعای این گزارش‌ها، سیف‌الاسلام قذافی یکی از این چهره‌ها بوده است، چراکه گفته می‌شد او از توان بالقوه‌ای برای بازگرداندن وحدت به لیبی پس از جنگ داخلی برخوردار است؛ جنگی که ناتو نیز در آن نقش داشت. از نگاه این منابع، همین ظرفیت سیاسی سیف‌الاسلام، او را به چهره‌ای نگران‌کننده برای برخی بازیگران خارجی تبدیل کرده بود.

سیف‌الاسلام قذافی در دوران حیات پدرش در عرصه سیاسی لیبی فعال بود. معمر قذافی در اکتبر ۲۰۱۱ و در جریان تحولات موسوم به «بهار عربی» کشته شد. پس از آن، سیف‌الاسلام نیز تلاش کرد به‌عنوان یک بازیگر سیاسی مستقل وارد صحنه شود و قصد داشت در انتخابات ریاست‌جمهوری لیبی در سال ۲۰۲۱ نامزد شود؛ انتخاباتی که تاکنون برگزار نشده است.

این ادعاها در حالی مطرح می‌شود که هنوز هیچ تأیید رسمی از سوی دولت فرانسه یا نهادهای بین‌المللی درباره نقش پاریس در این ترور منتشر نشده و پرونده قتل سیف‌الاسلام قذافی همچنان در هاله‌ای از ابهام قرار دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha