شنبه ۲۵ بهمن ۱۴۰۴ | ۱۲:۱۸
نخستین آزمایشگاه فیزیک ابر کشور در دانشگاه یزد راه‌اندازی می‌شود

حرکت به سوی خودکفایی در فناوری آب‌های جوی؛

نخستین آزمایشگاه فیزیک ابر کشور در دانشگاه یزد راه‌اندازی می‌شود

یزد (ایسنا) - با هدف توسعه تحقیقات کاربردی، انتقال فناوری و ارتقای توان ملی در حوزه استحصال آب از منابع جوی، تفاهم‌نامه همکاری دوجانبه‌ای میان دانشگاه یزد و سازمان توسعه و بهره‌برداری فناوری‌های نوین آب‌های جوی منعقد شد که بر اساس آن، راه‌اندازی نخستین آزمایشگاه فیزیک ابر کشور در دانشگاه یزد در دستور کار قرار گرفت.

در راستای گسترش همکاری‌های پژوهشی و توسعه فناوری در حوزه منابع آب جوی، تفاهم‌نامه‌ای میان دانشگاه یزد و سازمان توسعه و بهره‌برداری فناوری‌های نوین آب‌های جوی به امضا رسید. این تفاهم‌نامه با هدف بهره‌گیری از ظرفیت‌های علمی، تحقیقاتی، آموزشی و آزمایشگاهی طرفین و دستیابی به نتایج عملی و اجرایی در حوزه تعدیل وضع هوا و مدیریت منابع آب جوی منعقد شد.

سیدحیدر میرفخرالدینی رئیس دانشگاه یزد با اشاره به مأموریت‌های نوین دانشگاه‌ها اظهار کرد: در کنار آموزش که همواره بخش اصلی فعالیت دانشگاه‌ها بوده است، امروز ورود جدی به حوزه فناوری و ایفای نقش مؤثر در حل مسائل واقعی جامعه، به‌عنوان یکی از رسالت‌های مهم دانشگاه‌ها مطرح است.

وی با اشاره به تفاهم‌نامه امضا شده و طرح راه اندازی آزمایشگاه فیزیک ابر، افزود: با پیگیری‌های انجام‌شده، شهرک علمی تحقیقاتی دانشگاه یزد به‌زودی احداث خواهد شد که بستر مناسبی برای اجرای طرح‌های فناورانه، از جمله راه‌اندازی و توسعه آزمایشگاه فیزیک ابر و عملیاتی‌سازی مفاد این تفاهم‌نامه محسوب می‌شود. حضور شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان در این شهرک، امکان اتصال مؤثر صنعت به دانشگاه و تجاری‌سازی دستاوردهای پژوهشی را فراهم خواهد کرد.

رئیس دانشگاه یزد با تأکید بر ضرورت تقویت ارتباط دانشگاه و صنعت تصریح کرد: ایجاد ارتباطی قوی، مستمر و هدفمند میان دانشگاه و صنعت، زمینه‌ساز انتفاع همه‌جانبه خواهد بود. علمی که نتواند به حل مسائل واقعی جامعه کمک کند، از اثربخشی لازم برخوردار نخواهد بود و به همین دلیل، تمرکز دانشگاه یزد بر توسعه فعالیت‌های فناورانه در شهرک تحقیقاتی و همکاری نزدیک با شرکت‌های دانش‌بنیان است.

وی خاطرنشان کرد: استقرار یک مرکز ثابت و تخصصی در حوزه فناوری‌های نوین در قالب شهرک علمی تحقیقاتی، موجب کاهش چالش‌ها و شکل‌گیری مؤثر حلقه اتصال میان علم، فناوری و صنعت خواهد شد.

محمدمهدی جوادیان‌زاده، رئیس سازمان توسعه و بهره‌برداری فناوری‌های نوین آب‌های جوی نیز در این نشست با اشاره به راه‌اندازی آزمایشگاه فیزیک ابر در دانشگاه یزد، اظهار کرد: این آزمایشگاه که با این مقیاس به عنوان اولین آزمایشگاه فیزیک ابر در سطح کشور است، علاوه بر حوزه تعدیل وضع هوا، در سایر علوم نیز کاربردهای گسترده‌ای خواهد داشت و می‌تواند نقش کلیدی در توسعه فناوری‌های بومی ایفا کند.

رئیس سازمان توسعه فناوری‌های نوین آب‌های جوی با تأکید بر ضرورت استخراج ایده‌های فناورانه از دانشگاه‌ها تصریح کرد: انتظار ما این است که ایده‌های خاص و نوآورانه از دل دانشگاه‌ها است