• چهارشنبه / ۲۹ بهمن ۱۴۰۴ / ۱۶:۲۵
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1404112917866
  • خبرنگار : 50184

معاون رئیس قوه قضائیه: باید برای توسعه فرهنگ صلح و سازش تلاش کنیم

معاون رئیس قوه قضائیه: باید برای توسعه فرهنگ صلح و سازش تلاش کنیم

ایسنا/کرمانشاه معاون رئیس قوه قضائیه و رئیس مرکز حل اختلاف کشور با بیان اینکه توسعه فرهنگ صلح و سازش در جامعه آثار و برکات زیادی دارد، اظهار کرد: در این صورت فضای همدلی در جامعه شکل می‌گیرد و دشمنان نمی‌توانند به‌راحتی در کشور ما نفوذ کنند.

حجت‌الاسلام هادی صادقی روز چهارشنبه ۲۹ بهمن در  همایش سوگند مهر که با حضور مصلحین، رؤسای قبایل، عشایر و طوایف کرمانشاه در محل تالار انتظار برگزار شد، با اشاره به پیشینه فرهنگ صلح و سازش در بین مردم کرمانشاه، اظهارکرد: مردم کرد خصوصاً مردم منطقه کرمانشاه، پر از مهربانی هستند و حتی زمانی که باهم دعوا می‌کنند نیز الفاظ مهربانانه به‌کار می‌برند. 

 معاون رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه هیچکدام از عناصر فرهنگی مردم کرمانشاه عنصرِ «ستیز» نیست، تصریح کرد: باید فرهنگ لغات انسانی مردم کرمانشاه را جمع‌آوری و تدوین کرد و آن را به نسل‌های بعدی منتقل کرد. 

صادقی در ادامه به نقش بزرگان این استان در توسعه دوستی و صلح اشاره کرد و گفت: این استان بزرگان زیادی دارد، اما باید بزرگ بودن را نیز به نسل جدید یاد بدهند تا آنها نیز یاد بگیرند که چگونه باید بزرگی کنند و صلح‌یاری را فرا بگیرند. از مدرسه تا دانشگاه، از کارخانه تا مزرعه و از ادارات تا پادگان‌ها در همه جا باید فرهنگ صلح یاری توسعه پیدا کند. 

وی خاطرنشان کرد: اگر صلح‌یاران این استان زیاد شوند، می‌توانند بعدها در شهرها و استان‌های همجوار نیز فرهنگ صلح و سازش را توسعه دهند و حتی با کشور همسایه نیز که فرهنگ آنها به ما نزدیک است  می‌توان این فرهنگ را با حضور بزرگان به اشتراک گذاشت. 

رئیس مرکز حل اختلاف کشور در ادامه با بیان اینکه توسعه فرهنگ صلح یاری و دوستی و صلح در بین مردم آثار و برکات زیادی دارد، عنوان کرد: آثار و برکات این امر در حوزه‌های مختلفی اثر گذار است و خروجی آن حس و فضای همدلی است که بین مردم شکل می‌گیرد. فضایی که دیگر بیگانگان و دشمنان نمی‌توانند به راحتی در آن نفوذ پیدا کنند، کما اینکه در جریان حوادث اخیر دیدیم که به دلیل وجود همین روحیه و فضا در بین مردم این استان، تروریست‌ها کمترین موفقیت را در کرمانشاه داشتند. 

وی خاطرنشان کرد: البته در پی اقدامات تروریستی برخی از خانواده‌ها داغدار شدند که از جمله آنها خانواده ملینای سه ساله بود که شهادت این کودک آبروی تروریست‌ها را در جهان برد و آنها را رسوا کرد و مردم متوجه شدند که اربابان این تروریست‌ها همان رژیم کودک کش صهیونیستی است، لذا صف خود را از آنها جدا کردند. 

صادقی به حضور گسترده مردم کشورمان خصوصا مردم کرمانشاه در راهپیمایی های ۲۲ دی و ۲۲ بهمن اشاره کرد و گفت: مردم کرمانشاه در این دو راهپیمایی گل کاشتند و نشان دادند که تنها راه نجات کشور این است که باید بر کشتی ولایت سوار شویم. 

وی یادآورشد: با اتحاد مردم و ایستادن پشت رهبری، دشمن مأیوس خواهد شد و دست نجس او از سر این کشور کوتاه می‌شود و فشارهای دشمن به پایان خواهد رسید و این کشور دوران شکوفایی را به چشم خود خواهد دید. 

سازش ۴۵ درصدی در پرونده‌های شورای حل اختلاف در کرمانشاه

معاون حل اختلاف دادگستری کرمانشاه نیز با بیان اینکه صلح و سازش، گذشت، بخشش، رضایت و از خودگذشتگی ریشه در فرهنگ و اصالت و خون مردم کرمانشاه دارد، اظهارکرد: از قدیم الایام تاکنون بزرگانی در این استان بوده‌اند که پرچمدار صلح و سازش شده‌اند. 

سعید قادر فصیح به نهادینه شدن فرهنگ صلح و سازش در بین مردم کرمانشاه اشاره کرد و افزود: کرمانشاه به واسطه پرچمداری صلح و سازش از استان‌های سرآمد کشور در این حوزه است و آمارها نیز این مسئله را تأیید می‌کند. 

رئیس شوراهای حل اختلاف استان تصریح کرد: در ۱۰ ماهه امسال بصورت میانگین حدود ۴۵ درصد از کل پرونده‌هایی که به شوراهای حل اختلاف و مراکز داوری استان ارجاع شده، به صلح و سازش منتهی شده است. 

وی تأکید کرد: در برخی از حوزه‌های قضائی استان آمار صلح و سازش در پرونده‌ها به حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد هم می‌رسد و در خود مرکز استان نیز میانگین صلح و سازش در پرونده‌ها حدود ۵۰ درصد است. 

قادری فصیح خاطرنشان کرد: به واسطه این آمارها و پیشینه مردم این استان در حوزه صلح و سازش، پایتخت صلح و سازش بودن برازنده این استان است، با این وجود ما هنوز به دنبال جایگاه مطلوب‌تری هستیم و برای رسیدن به قله کار و تلاش بیشتری خواهیم کرد. 

وی با بیان اینکه مردم کرمانشاه باتوجه به سوابق درخشان فرهنگی، تاریخی و سیاسی خود تاکنون مدال‌های مختلفی همچون مدال جوانمردی در هشت سال دفاع مقدس، مدال همراهی با جمهوری اسلامی ایران، مدال سینه ستبر و چهره زیبای انقلاب اسلامی و... را کسب کرده‌اند، اعلام کرد: اکنون نیز وقت آن رسیده که مدال پایتخت صلح و سازش به این استان که رنگین کمانی از اقوام و مذاهب مختلف است، اعطا شود. 

معاون قضائی دادگستری کرمانشاه در ادامه به برگزاری اولین همایش سوگند مهر در کرمانشاه اشاره کرد و گفت: امیدواریم که خروجی این همایش، کاهش ورودی پرونده‌ها به دستگاه قضائی، ترویج محبت و دوستی، ایجاد امنیت در جامعه، افزایش سرمایه‌گذاری و اشتغال‌آفرینی برای مردم باشد. 

وی اضافه کرد: براساس آمارها ماهیانه حدود ۷۵ هزار پرونده در دستگاه قضائی استان شکل می‌گیرد، پرونده هایی که بسیاری از آنها لازم نیست تشکیل شوند و با کنترل خشم، با صلح و سازش و پا درمیانی ریش سفیدان قابل حل‌وفصل‌اند. 

وی تصریح کرد: عدم کنترل خشم، عصبانیت‌ زودهنگام، عدم گفت‌وگو و متوسل شدن به خشونت و پایین بودن آستانه صبر و تحمل از جمله مشکلاتی است که باعث شکل‌گیری بسیاری از اختلافات بین مردم شده، به گونه‌ای که به گواه آمارها حدود ۹۸ درصد از قتل‌هایی که رخ می‌دهد، از قبل برنامه‌ریزی نشده و تنها به دلیل موارد گفته شده، انفاق می‌افتد، لذا تا جایی که امکان دارد باید روی کنترل خشم و بالا بردن آستانه تحمل مردم و ایجاد صلح و سازش بین آنها کار کنیم که به این منظور ما از ظرفیت بزرگان، ریش‌سفیدان، مساجد محلات، مدارس و ... استفاده می‌کنیم. 

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha