• یکشنبه / ۱۰ اسفند ۱۴۰۴ / ۱۹:۵۳
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 1404121005815

وحشت بازارهای منطقه از آتش جنگ؛ بورس عربستان و مصر سقوط کرد

وحشت بازارهای منطقه از آتش جنگ؛ بورس عربستان و مصر سقوط کرد

سهام عربستان سعودی و مصر روز یکشنبه سقوط کرد که یکی از اولین نشانه‌های پیامد حملات تجاوزکارانه آمریکا علیه ایران در بازارهای مالی منطقه است.

به گزارش ایسنا، شاخص کل سهام تداول عربستان سعودی ۲.۲ درصد کاهش یافت که بزرگترین کاهش روزانه از آوریل تاکنون بود و رشد امسال آن را معکوس کرد. اگر غول نفتی آرامکو که حدود ۱۶ درصد از وزن این بورس را تشکیل می‌دهد، نبود، این کاهش بیشتر می‌شد. سهام این شرکت ۳.۴ درصد افزایش یافت که احتمالا به دلیل احتمال صعود قیمت نفت در زمان گشایش معاملات روز دوشنبه بازارهای جهانی در آسیا بود.

شاخص اصلی بازار مصر ۲.۵ درصد کاهش یافت و افت خود را از اواسط فوریه که چشم‌انداز جنگ تقویت شده بود، به بیش از هشت درصد رساند.

سهام عمان و بحرین نیز تضعیف شد. بورس کویت به عنوان یک اقدام احتیاطی، معاملات را متوقف کرد. بازار رژیم صهیونیستی روز یکشنبه باز نبود و اخیرا فعالیتش را به معاملات دوشنبه تا جمعه تغییر داده است.

مصر از جمله کشورهایی بوده که دارایی‌های مالی آن در ماه گذشته بیشترین آسیب را از تنش‌های فزاینده دیده است. طبق داده‌های جمع‌آوری‌شده توسط بلومبرگ، پوند مصر در هفته گذشته در میان پنج ارز با بدترین عملکرد در جهان قرار گرفت. نرخ مبادله پوند مصر روز یکشنبه به حدود ۴۸.۸ دلار کاهش یافت که پایین‌ترین حد از اواسط سال ۲۰۲۵ است.

از زمان آغاز غزه در اواخر سال ۲۰۲۳، مصر از اجتناب کشتی‌های باربری برای استفاده از کانال سوئز که منبع بزرگ درآمد خارجی برای این کشور عربی است، آسیب دیده است. ضربه دیگر ناشی از تصمیم رژیم صهیونیستی برای قطع عرضه گاز طبیعی به مصر پس از حملات تجاوزکارانه این رژیم و آمریکا به ایران در روز شنبه بود.

طبق گزارش بلومبرگ، قاهره که پیش از این روزانه حدود یک میلیارد فوت مکعب گاز از اسرائیل دریافت می‌کرد، اکنون به دنبال خرید محموله‌های گاز طبیعی مایع و خرید محموله‌های بیشتر برای تابستان است که تقاضا به اوج خود می‌رسد.

آنچه که به نظر می‌رسید احیای کند ترانزیت کانال سوئز پس از آتش‌بس اکتبر در غزه باشد، اکنون در معرض خطر است. شرکت فرانسوی CMA CGM SA، سومین خط کانتینری بزرگ جهان، روز یکشنبه اعلام کرد که عبور از کانال سوئز را به حالت تعلیق درآورده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha