• شنبه / ۱۶ اسفند ۱۴۰۴ / ۱۲:۱۴
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1404121609312

تردید قبرس نسبت به ادامه حضور پایگاه‌های انگلیس در این کشور

تردید قبرس نسبت به ادامه حضور پایگاه‌های انگلیس در این کشور

وزیر امور خارجه قبرس گفت که پس از حمله پهپادی به پایگاه‌ نیروی هوایی انگلیس سوالاتی درباره آینده پایگاه‌های نظامی این کشور در قبرس وجود دارد.

به گزارش ایسنا، ‌پس از آنکه قبرس هشداری درباره حمله قریب‌الوقوع به پایگاه نیروی هوایی سلطنتی آکروتیری دریافت نکرد، وزیر امور خارجه قبرس نسبت به ادامه حضور پایگاه‌های نظامی انگلیس ابراز تردید کرد.

حمله روز یک‌شنبه به پایگاه نیروی هوایی آکروتیری در قبرس که گمان می‌رود توسط حزب‌الله لبنان انجام شده باشد، خساراتی به بار آورد اما تلفات جانی نداشت.

این حمله باعث ایجاد یک واکنش دیپلماتیک از سوی نیکوزیا شده است، به طوری که کمیسر عالی قبرس در انگلیس گفت که این کشور از عدم هشدار لندن به مردم جزیره در مورد حمله قریب‌الوقوع «ناامید» شده است.

سخنگوی رئیس‌جمهور قبرس نیز در روزهای گذشته گفت: «تمام اقدامات لازم برای ابراز نارضایتی ما، چه از نحوه انتقال این پیام و چه از این واقعیت که هیچ هشدار به موقعی به شهروندان قبرسی ساکن در نزدیکی پایگاه‌های آکروتیری داده نشد، انجام خواهد شد.»

کنستانتینوس کومبوس، وزیر امور خارجه قبرس در این باره گفت که اکنون باید گفت‌وگویی در مورد آینده دو پایگاه انگلیس در قبرس انجام شود.

کومبوس به شبکه بی‌بی‌سی گفت: «در حال حاضر ما پایگاه‌های بریتانیا را در این جزیره داریم. اما سوالاتی وجود دارد. مسائلی وجود دارد. نگرانی‌هایی وجود دارد.» 

او در پاسخ به این سوال که آیا می‌خواهد پایگاه‌های هوایی برچیده شوند، گفت: «فکر نمی‌کنم کسی در هیچ کجای دنیا در موقعیتی باشد که بدون ابراز نگرانی صریح، با توجه به وضعیت فعلی یا نحوه پیشروی امور، وجود پایگاه‌ها در جزیره را بپذیرد.»

وزیر امور خارجه قبرس افزود: «در مورد آینده پایگاه‌ها در کشور، این موضوعی است که مدت‌هاست از سوی هر دو طرف در دستور کار بوده است اما من معتقدم که این مساله باید پس از تأمل دقیق در مورد آنچه اتفاق افتاده است، به ویژه در روزها و ساعات اخیر، انجام شود.»

انتهای پیام