• دوشنبه / ۱۸ اسفند ۱۴۰۴ / ۱۵:۳۱
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 1404121810985

بلینکن: اوباما و بایدن به فشارهای اسرائیل برای جنگ تن ندادند

بلینکن: اوباما و بایدن به فشارهای اسرائیل برای جنگ تن ندادند

وزیر امور خارجه دولت دموکرات سابق آمریکا فاش کرد رژیم صهیونیستی در زمان ریاست جمهوری باراک اوباما تلاش زیادی برای تحت فشار گذاشتن دولت وقت واشنگتن برای اقدام نظامی علیه ایران کرد اما فشارهایش نتیجه نداد.

به گزارش ایسنا، «آنتونی بلینکن»، وزیر امور خارجه سابق ایالات متحده در مصاحبه‌ای گفت در زمان دولت «باراک اوباما»، رئیس جمهور دموکرات اسبق، اسرائیلی‌ها اوباما را برای اقدام نظام علیه ایران تحت فشار گذاشتند و حتی به او گفته بودند اگر این حمله صورت نگیرد خودشان دست به کار خواهند شد.

بلینکن که طی دولت اوباما در سمت‌های معاون وزیر امور خارجه و معاون مشاور امنیت ملی کار کرده در این مصاحبه بیان داشته است: «در رابطه با (حمله به) ایران ماجرا طولانی است. در زمان دولت باراک اوباما اسرائیلی‌ها اوباما را تحت فشار گذاشتند تا دست به اقدام نظامی علیه ایران بزند و به او هشدار دادند اگر این کار را نکند خودشان حمله خواهند کرد.»

بلینکن ادامه داد: «اما اوباما این کار را نکرد چون معتقد بود راه بهتر برای مدیریت برنامه هسته‌ای ایران، راهی که ما بر روی آن متمرکز بودیم، یک دیپلماسی بسیار قدرتمند پشتیبانی شده با تحریم‌های بسیار قدرتمند است که جهان نسبت به آن اجماع داشته باشد.»

بلینکن همچنین در بخش دیگر این مصاحبه که با شبکه بلومبرگ انجام داده، عنوان کرد در زمان دولت جو بایدن پس از حملات هفتم اکتبر «طوفان الاقصی» به سرزمین‌های اشغالی، اسرائیلی‌ها خطاب به بایدن مدعی شده بودند حزب‌الله لبنان قرار است حمله کند و می‌خواهند علیه حزب‌الله حمله پیشدستانه انجام دهند اما بایدن در پاسخ گفته است: «ببینید ما همواره برای دفاع از اسرائیل در صورتی که به شما حمله شود در کنار شما هستیم، اما اگر قرار باشد شما حمله‌ای را آغاز کنید، ما نیستیم.»

بلینکن ادامه داد: «ما تنها ۳۰ دقیقه با شروع یک جنگ در شمال به خاطر یک سری اطلاعات بد اسرائیلی‌ها درباره حمله قریب‌الوقوع حزب‌الله فاصله داشتیم و توانستیم آن را دفع کنیم.»

انتهای پیام