• سه‌شنبه / ۱۹ اسفند ۱۴۰۴ / ۱۲:۵۶
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1404121911499

جزئیات طرح تل‌آویو برای اشغال ۱۰ درصد از لبنان

جزئیات طرح تل‌آویو برای اشغال ۱۰ درصد از لبنان

دولت رژیم صهیونیستی برای گسترش منطقه حائل در جنوب لبنان به بهانه کاهش تهدیدات حزب‌الله در مرزهای شمالی تلاش می‌کند. نشانه‌های فزاینده‌ای وجود دارد مبنی بر اینکه تل‌آویو به دنبال ایجاد یک واقعیت میدانی جدید در جنوب لبنان بر اساس تخلیه مناطق وسیعی از جمعیت و ایجاد آنچه «کمربند امنیتی» در داخل خاک لبنان می‌نامد، است.

به گزارش ایسنا، منابع عبری گزارش دادند «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی شامگاه دوشنبه نشست امنیتی را با حضور وزیر جنگ، رئیس ستاد ارتش و تعدادی از افسران ارتش برگزار کرد و در این نشست درباره گسترش منطقه حائل در جنوب لبنان برای کاهش تهدیدات حزب‌الله در مرزهای شمالی صحبت شد.

این منابع اعلام کردند رژیم صهیونیستی پیام هشدار قوی را برای دولت لبنان از طریق میانجی آمریکایی ارسال کرد مبنی بر اینکه ارتش این رژیم در صورت عدم اقدام لبنان، اقدامات گسترده‌ای را اتخاذ خواهد کرد.

دولت لبنان پاسخ داده که قدرت محدودی برای منع شلیک موشک از سوی حزب‌الله به اراضی اشغالی دارد.

رویارویی بین رژیم صهیونیستی و حزب‌الله وارد مرحله پیچیده‌تری می‌شود و نشانه‌های فزاینده‌ای وجود دارد که تل‌آویو به دنبال ایجاد یک واقعیت جدید در جنوب لبنان است. این واقعیت جدید شامل آوارگی مناطق وسیعی از جمعیت و ایجاد چیزی است که اسرائیل آن را «منطقه امنیتی» در داخل خاک لبنان می‌نامد، اقدامی که می‌تواند نقشه کنترل در امتداد مرز را از نو ترسیم کند.

این روند در بحبوحه هشدارهای مکرر اسرائیل به ساکنان روستاهای جنوب رودخانه لیطانی برای تخلیه فوری صورت می‌گیرد. این هشدارها با تحرکات نظامی گسترده، افزایش قابل توجه نیروها و درخواست‌های فزاینده در داخل اسرائیل برای ادامه جنگ تا زمان برچیده شدن و خلع سلاح حزب‌الله همزمان شده است.

ولید العمری، رئیس دفتر الجزیره در فلسطین، اظهار داشت که ارتش اسرائیل به عنوان بخشی از برنامه تخلیه کامل منطقه در طول جنگ، به ساکنان مناطق جنوب رودخانه لیطانی، منطقه‌ای که تقریباً ۱۰ درصد از مساحت لبنان را تشکیل می‌دهد، هشدار فوری داده است.

وی افزود که این منطقه از رودخانه لیطانی در شمال تا مرز با اسرائیل در جنوب امتداد دارد. اولین گام در طرح اسرائیل، تخلیه ۸۳ روستا در این منطقه و به دنبال آن پیشروی‌های زمینی و تشدید حضور نظامی در جنوب لبنان بود. به گفته العمری، نیروهای اسرائیلی پیش از این یک نوار نظامی به عرض تقریبی ۷ کیلومتر در داخل خاک لبنان ایجاد کرده‌اند که در حال حاضر چهار لشکر نظامی از نیروهای زمینی و زرهی در آن فعالیت می‌کنند و هدف آنها ایجاد یک منطقه حائل برای جدا کردن مرز از آتش موشک‌های حزب‌الله است.

فایننشال تایمز: عملیات در لبنان می‌تواند طولانی‌تر از رویارویی جاری با ایران باشد

با این حال، بحث در داخل اسرائیل فراتر از ایده نوار مرزی است و درخواست‌های فزاینده‌ای از سوی مقامات و سیاستمداران برای گسترش عملیات نظامی به تهاجم عمیق‌تر به لبنان و ادامه جنگ تا زمان برچیده شدن کامل و خلع سلاح حزب‌الله در سراسر کشور مطرح شده است. در همین زمینه، فایننشال تایمز به نقل از منابع آگاه گزارش داد که ارتش اسرائیل در حال آماده شدن برای یک کارزار طولانی علیه حزب‌الله است و ارزیابی‌ها در درون نهادهای امنیتی حاکی از آن است که عملیات در لبنان می‌تواند طولانی‌تر از رویارویی جاری با ایران باشد.

این روزنامه اشاره کرد که اسرائیل در حال حاضر حداقل ۱۲ موقعیت پیشروی در امتداد مرز لبنان را در کنترل دارد، در حالی که بحث‌های داخلی در مورد احتمال استقرار نیروها در دره بقاع در شرق لبنان در جریان است، اگرچه هنوز تصمیم نهایی گرفته نشده است. این تحرک میدانی نشان دهنده تغییر در ماهیت عملیات نظامی است، زیرا رویارویی دیگر محدود به درگیری‌های مرزی در مقیاس کوچک نیست، بلکه ماهیت گسترده‌تری به خود گرفته است و شامل تهاجم‌های زمینی و تلاش برای ایجاد پایگاه‌های پیشروی در داخل خاک لبنان می‌شود.

انتهای پیام