• دوشنبه / ۳ فروردین ۱۴۰۵ / ۱۶:۳۱
  • دسته‌بندی: ایران در جهان
  • کد مطلب: 1405010301089

مسکو: آنچه در تنگه هرمز اتفاق می‌افتد، نتیجه مستقیم تجاوزگری آمریکا و اسرائیل است

مسکو: آنچه در تنگه هرمز اتفاق می‌افتد، نتیجه مستقیم تجاوزگری آمریکا و اسرائیل است

معاون وزیر خارجه روسیه با بیان اینکه در حال حاضر اوضاع در نیروگاه بوشهر آرام است، خواستار واکنش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به حمله به این نیروگاه شد.

به گزارش ایسنا، «آندری رودنکو» معاون وزیر امور خارحه روسیه همزمان با ادامه حملات غیرقانونی و وحشیانه آمریکا و رژیم صهیونیستی به ایران گفت که تماس‌ها میان مسکو و تهران ادامه دارد.

او درباره حملات روزهای گذشته به نیروگاه اتمی بوشهر، واقع در جنوب ایران، وضعیت نیروگاه را آرام توصیف کرد و گفت: ما خواستار واکنش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به حمله به این نیروگاه هستیم.

رودنکو ادامه داد: امیدواریم ترامپ (رئیس جمهور آمریکا) رویکردی عاقلانه نشان دهد و از حمله به نیروگاه هسته‌ای بوشهر خودداری کند.

وی در ادامه اظهار داشت: آنچه در تنگه هرمز اتفاق می‌افتد، نتیجه مستقیم تجاوز غیرقانونی آمریکا و اسرائیل است.

مقام ارشد روس افزود: آمریکا و اسرائیل می‌خواهیم تشدید تنش‌ها را متوقف کنند، در این صورت وضعیت تنگه هرمز به حالت عادی باز خواهد گشت.

رودنکو با اشاره به اینکه مسکو با مسدود کردن تنگه هرمز مخالف است، تاکید کرد که اما اوضاع پیرامون آن باید به صورت جامع بررسی شود.

وی همچنین درباره برخی گمانه‌زنی‌ها در رابطه با حضور نیروی زمینی ایالات متحده در منطقه گفت: در حال حاضر عملیات زمینی آمریکا در ایران بعید به نظر می‌رسد اما در صورت اجرای آن، این اقدام می‌تواند باعث تشدید بیشتر درگیری شود.

این در حالی است که «فاتح بیرول»، مدیر اجرایی آژانس بین‌المللی انرژی اظهار داشت: «بیش از ۴۰ سایت و تأسیسات انرژی در ۹ کشور خاورمیانه به شدت آسیب دیده‌اند.»

وی افزود: «آسیب به تأسیسات انرژی در ۹ کشور خاورمیانه می‌تواند اختلالات زنجیره تأمین را طولانی‌تر کند.»

بلومبرگ به نقل از او نوشت که تأثیر اختلال فعلی معادل «دو بحران بزرگ نفتی دهه ۱۹۷۰ و بحران گازی سال ۲۰۲۲ پس از جنگ روسیه و اوکراین به صورت ترکیبی» است و هشدار داد که این اختلال نه تنها بر نفت و گاز، بلکه بر پتروشیمی، کود، گوگرد و هلیوم نیز تأثیر می‌گذارد که «عواقب جدی» برای اقتصاد جهانی خواهد داشت.

انتهای پیام