• پنجشنبه / ۶ فروردین ۱۴۰۵ / ۲۰:۱۳
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد مطلب: 1405010602628

زنجیره انسانی اصفهان؛ صدای وحدت برای دفاع از میراث تاریخی

زنجیره انسانی اصفهان؛ صدای وحدت برای دفاع از میراث تاریخی

ایسنا/اصفهان در دل شهر اصفهان، جایی که هر سنگ‌فرش و هر ستون، قصه‌ای از شکوه و هنر هزارساله دارد، صدای ناله تاریخ به گوش می‌رسد. امروز و پس از حمله ناگوار به بناهای تاریخی این شهر، دل‌های هزاران نفر به هم پیوسته شد تا با تشکیل زنجیره‌ای انسانی، فریاد محکومیت خود را به گوش جهانبان برسانند.

عصر امروز پنجشنبه ۶ فروردین، در میدان تاریخی نقش‌جهان که همواره به‌عنوان قلب تپنده شهر شناخته می‌شود، جمعی از دوستداران هنر، دانش‌آموز، دانشجو، کارگر، کارمند، هنرمند و تشکل‌های مردم‌نهاد، پژوهشگران و مردم عادی شهر، برای نجات بناهای تاریخی و برای اعتراض به تهاجم دشمنان جنایت‌کار، در یک زنجیره انسانی دست به دست هم دادند تا بگویند هیچ نیرویی نمی‌تواند عشق به تاریخ و فرهنگ را خاموش کند. 

کاخ چهل‌ستون، عمارت عالی‌قاپو، تالار تیموری، توحیدخانه و ساختمان حکیم، از جمله مکان‌هایی هستند که در حملات دشمنان متخاصم آمریکایی صهیونی آسیب دیدند. این بناها که سال‌ها به‌عنوان نمادهای معماری تاریخی و ایرانی شناخته می‌شدند، حالا با زخم‌های عمیق مواجه‌اند؛ زخمی که نه تنها به دیوارها، بلکه به روح شهر می‌نشیند.

المیرا سعادتی، کنشگر و فعال فرهنگی استان اصفهان به ایسنا اظهار می‌کند: این زنجیره به ویژه برای محکومیت حمله جنگنده‌های دشمنان متخاصم آمریکایی‑صهیونی به بناهای تاریخی ایران برپا شده است؛ حمله‌ای که نه‌تنها به سنگ و گچ، بلکه به روح و هویت ملی ما ضربه‌ای سنگین وارد کرد. 

وی می‌افزاید: ما با این اقدام، به‌صراحت اعلام می‌کنیم که هر گونه تجاوز برای تخریب میراث‌فرهنگی‌مان، در برابر اراده مردم ایران پوچ است و باید به‌سرعت متوقف شود. 

این کنشگر و فعال فرهنگی بیان می‌کند: ما در این رابطه کارزاری راه انداختیم و از همه گروه‌های فعال و دوستداران میراث‌فرهنگی درخواست کردیم با امضا خود با ما همکاری کنند که خدا را شکر با استقبال زیادی روبه‌رو شد. 

سعادتی توضیح می‌دهد: شاید عده‌ای فکر کنند این‌گونه فعالیت‌ها دیده نمی‌شود یا ترتیب اثری داده نمی‌شود، اما باید از همین‌جا اعلام کنم که کوچک تربن فعالیت ما در جهت حفظ میراث‌فرهنگی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و بازتابی جهانی دارد. 

میراث‌فرهنگی؛ هویت و مسئولیت مشترک

حسین میرزایی، دانشجوی علوم سیاسی دانشگاه اصفهان نیز اظهار می‌کند: میراث‌فرهنگی هر ملت، ستون اساسی اصالت و هویت آن کشور است، بنابراین هر گونه تجاوز به این میراث، در واقع به نابودی فرهنگ و تاریخ آن ملت می‌انجامد. 

وی می‌افزاید: حفظ آثار تاریخی، بناهای سنتی، آداب‌ورسوم و زبان‌های بومی نه‌تنها نشانگر گذشته غنی یک جامعه است، بلکه پایه محکمی برای آینده روشن و پویای آن می‌سازد. هر چه ما به این گنجینه‌های فرهنگی بیشتر احترام بگذاریم و از آن‌ها مراقبت کنیم، هویت ملی‌مان قوی‌تر می‌شود و نسل‌های آینده می‌توانند با افتخار به ریشه‌های خود نگاه کنند. 

این دانشجو علوم سیاسی بیان می‌کند: مسئولیت حفاظت از میراث‌فرهنگی، وظیفه‌ای مشترک برای دولت، نهادهای فرهنگی و تمام شهروندان است؛ چرا که هر یک از ما نقش مهمی در نگهداری این گنجینه‌های بی‌بدیل ایفا می‌کنیم. 

میرزایی ادامه می‌دهد: ما امروز اینجا جمع شده‌ایم تا با تشکیل زنجیره انسانی خشم و انزجار خود را به گوش نهادهای انسان‌دوستانه و سازمان ملل و تشکل‌های دوستدار فرهنگ و تاریخ برسانیم و اعلام کنیم؛ تجاوز به بناهای تاریخی ما تیشه به ریشه هویت ما زدن است و باید کشورهای متخاصم محکوم شوند. 

حفظ هویت، طلب عدالت؛ ایستادگی در برابر هر تجاوز 

مریم امامیه، بانوی ۶۷ساله اصفهانی و خانه‌دار اظهار می‌کند: من یک زن خانه‌دار و مادر سه فرزندم. از زمانی که فهمیدم دشمن امریکایی، صهیونی باعث تخریب آثار باستانی ما شده، بسیار ناراحت و نگرانم. 

وی می‌افزاید: امروز، پس از آنکه فراخوان‌های متعدد و پرشور را در گروه‌ها و شبکه‌های مختلف مشاهده کردم، بر این باور رسیدم که حضور در این مراسم برای من نه‌تنها واجب، بلکه وظیفه‌ای سنگین و جدی است. از این رو به میدان نقش‌جهان آمدم تا در این برنامه شرکت کنم. 

این بانوی اصفهانی بیان می‌کند: امروز با تمام توان و ایمان، از کلیه نهادهای ملی و بین‌المللی تقاضا می‌کنم تا این عمل شنیع را به‌صراحت و بی‌پرده محکوم کنند، مسئولان کشورهای متخاصم را مقصر بدانند و جلوی حملات احتمالی بعدی آن‌ها را بگیرند.

زنجیره انسانی اصفهان؛ صدای وحدت برای دفاع از میراث تاریخی

امامیه ادامه می‌دهد: این درخواست، نه‌تنها نشانگر ایستادگی راسخ ما در برابر تجاوزهای ناحق است، بلکه صدایی است بلند و واضح برای تمام جهان که ما حاضر به دفاع از حقوق، کرامت، هویت و اصالت مان هستیم و انتظار داریم عدالت به‌سرعت و به قاطعیت اجرا شود. به‌ویژه، با استناد به اصول بین‌المللی حقوق بشر و قوانین بین‌المللی، می‌خواهیم که مسئولین متجاوز نه‌تنها به پذیرش تقصیر خود بپردازند، بلکه با پرداخت غرامت‌های مناسب، گامی مؤثر در بازسازی صلح و آرامش برای نسل‌های آینده بردارند. 

قصه پرغصه کاخ‌موزه چهل‌ستون 

امیرحسین قنواتی، کارمند اداره پست استان خوزستان اظهار می‌کند: مهمان شهر اصفهان هستم و دوستدار میراث‌فرهنگی امروز برای بازدید به چهل‌ستون رفتم که متأسفانه اجازه ورود به بخش‌هایی از این کاخ زیبا را ندادند و متوجه شدم در جنگ رمضان این بنای زیبا و فاخر مورد حمله دشمنان غاصب قرار گرفته است. 

وی می‌افزاید: همیشه مجذوب زیبایی کاخ چهل‌ستون بودم و در شروع جنگ خبری خواندم که بناهای تاریخی با نشان سپر آبی یونسکو علامت‌گذاری شدند و خیالم راحت بود و فکر می‌کردم دشمنان غاصب به این نشان متعهد هستند، اما متوجه شدیم دشمنان امریکایی -صهیونی به هیچ قانون و مقرراتی متعهد نیستند. 

این کارمند خوزستانی اداره پست بیان کرد: امروز اینجا آمده‌ام تا به همراه خانواده در زنجیره انسانی شرکت کنم و اعتراض خود را به این تعرض ددمنشانه دشمنان نشان دهم. این یک تکلیف است، زیرا وجود یک نفر هم در قطع‌نشدن این زنجیره می‌تواند، تأثیرگذار باشد. 

قنواتی تأکید کرد: ما ۹ ماه در آتش‌بس بودیم با توجه به شناخت که از رژیم صهیونی داریم چرا در ۹ ماه آتش‌بس تدابیر ویژه برای میراث‌فرهنگی تاریخی کشور مانند کاخ گلستان و باقی بناها اندیشیده نشد؟ 

زنجیره عشق؛ اعلام انزجار از دشمنان غاصب 

به گزارش ایسنا، همه اقشار جامعه، از جوانان پرشور تا سالمندان، در این حرکت خودجوش حضور داشتند و این حضور شان داد که عشق به تاریخ نه تنها متعلق به یک گروه یا در یک تقطه خاص نیست، بلکه در دل تمامی مردم با فرهنگ جای دارد. 

امروز در زیر سایه جنگ، موشک، بمب و در زیر باران رحمت الهی، نور امیدی در دل‌ها درخشید و زنجیره‌ای انسانی شکل گرفت؛ زنجیره‌ای که دست‌ها گره خورد، سکوت‌ها تبدیل به صدا و صداها فریاد و در سراسر نصف‌جهان طنین‌انداز شد. همه با هم یک‌صدا فریاد زدند که هرگز اجازه نخواهند داد این خسارت‌ و هتک حرمت‌ها به تاریخ ایران و ایرانی فراموش شود و ما برای حفظ زیبایی‌ها و ارزش‌های فرهنگی‌مان ایستاده‌ایم.

انتهای پیام