• شنبه / ۱۵ فروردین ۱۴۰۵ / ۱۲:۳۰
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد مطلب: 1405011507106

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان بیان کرد

از ثبت اشتغال ۲۱ هزار نفری تا خرید کالابرگی ۸۵۰۰ میلیارد تومانی در گیلان

از ثبت اشتغال ۲۱ هزار نفری تا خرید کالابرگی ۸۵۰۰ میلیارد تومانی در گیلان

ایسنا/گیلان مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گیلان گفت: سال گذشته، ۲۱ هزار و ۲۴۶ نفر اشتغال در سامانه رصد ثبت شده که صد درصد تعهد اشتغال است.

علی لقمانی امروز شنبه، ۱۵ فروردین در جمع خبرنگاران، به مهمترین اقدامات و دستاوردهای حوزه‌های تعاون، اشتغال، روابط کار و حمایت‌های اجتماعی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان گیلان اشاره کرد و گفت: طی سال گذشته تلاش شد با تقویت تعاونی‌ها، توسعه اشتغال و ارتقای نظارت بر محیط‌های کار، نقش این بخش در اقتصاد استان پررنگ‌تر شود.

وی با اشاره به عملکرد بخش تعاون، اظهار کرد: سیاست اصلی ما تقویت تعاونی‌ها، افزایش مشارکت مردمی در فعالیت‌های اقتصادی و ایجاد فرصت‌های شغلی از طریق این بخش بوده است. در همین راستا توسعه و ساماندهی تعاونی‌ها، حمایت از ایجاد تعاونی‌های جدید، تسهیل دسترسی آنها به منابع حمایتی و ارتقای نظارت بر فعالیت تعاونی‌ها در دستور کار قرار گرفت.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گیلان با بیان اینکه هم اکنون ۲۵۲۸ تعاونی فعال در استان داریم، تصریح کرد: این تعاونی ها در حوزه‌هایی نظیر حمل‌ونقل، خدمات، کشاورزی، صنعتی، تولیدی و توزیعی، تأمین نیاز تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان، عمرانی و ساختمانی، مسکن، فرش دستباف، اعتباری، معدنی، نفتی، فناوری اطلاعات، فرهنگی و ورزشی فعال هستند.

لقمانی با اشاره به نقش تعاونی‌ها در صادرات، خاطرنشان کرد: تعاونی‌های استان در سال ۱۴۰۴ بیش از ۳۰ میلیون دلار صادرات به ۱۹ کشور جهان داشته‌اند که از جمله این کشورها می‌توان به چین، روسیه، عراق، گرجستان، قطر، هند، ارمنستان، آذربایجان، ترکیه، آلمان، ژاپن، سوئیس، عمان و برخی کشورهای اروپایی اشاره کرد.

وی اضافه کرد: عمده صادرات تعاونی‌ها در حوزه‌های محصولات کشاورزی و غذایی مانند زیتون، چای خشک، عسل، خاویار و ماهیان خاویاری، زعفران، هندوانه، شلیل، خیار، فندق، کنسرو ماهی، مرغ منجمد و جوجه یک‌روزه بوده است. همچنین در بخش صنایع‌دستی و نساجی محصولاتی مانند فرش و تابلوفرش، در بخش صنعتی محصولاتی نظیر پالت چوبی و گرانول اتیلن و در حوزه خدمات گردشگری نیز فعالیت‌هایی در عرصه صادرات خدمات انجام شده است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گیلان با اشاره به حمایت‌های مالی از بخش تعاون، بیان کرد: در سال گذشته، ۱۹ طرح تعاونی با اعتباری بالغ بر ۷۰۰ میلیارد ریال از محل تبصره ۱۸ و اعتبارات ملی تفاهم‌نامه‌های سه‌جانبه تسهیلات دریافت کردند که با عاملیت بانک‌های توسعه تعاون، رفاه و صندوق کارآفرینی امید پرداخت شده است.

وی همچنین به فعالیت تعاونی‌های مصرف اشاره کرد و متذکر شد: در حال حاضر ۱۲۰ تعاونی و اتحادیه فعال در حوزه تأمین نیاز مصرف‌کنندگان در استان فعالیت دارند که دارای ۳۲ هزار و ۲۲۸ عضو هستند و با احتساب اعضای اتحادیه‌ها، جمعیت تحت پوشش آنها به بیش از ۱۱۰ هزار نفر می‌رسد.

لقمانی ادامه داد: این تعاونی‌ها در حوزه‌هایی مانند تعاونی‌های مصرف کارکنان دولت، فرهنگیان، کارگری، محلی، دانشجویی و مرزنشینان فعالیت دارند و در شرایط مختلف اقتصادی از جمله در ایام جنگ ۱۲ روزه نقش مؤثری در تأمین کالاهای اساسی و پشتیبانی از مردم ایفا کرده‌اند.

وی با اشاره به تسهیلات اشتغالزا، تصریح کرد: با ابلاغ بند «الف» تبصره ۱۸، ۱۴ طرح به ارزش ۵۰۲ میلیارد ریال در بخش‌های کشاورزی و خدمات پرداخت شد که شامل ۱۲ طرح تعاونی و دو طرح دفاتر مشاوره کارآفرینی و کاریابی بوده است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گیلان افزود: همچنین در حوزه مشاغل خانگی ۹۶۲ نفر موفق به دریافت ۱۲۳۰ میلیارد ریال تسهیلات شدند و هزار و ۸۷۷ مجوز کسب‌وکار در قالب مشاغل خانگی صادر شده است.

لقمانی اضافه کرد: از ۳۲۰ میلیارد تومان اعتبار تخصیص یافته به گیلان در حوزه مشاغل خانگی، تاکنون ۲۹۱ میلیارد تومان معرفی به بانک شده و ۲۹ میلیارد تومان باقیمانده نیز در دست اقدام است.

وی با اشاره به وضعیت اشتغال در استان، تاکید کرد: در سال گذشته ۲۱ هزار و ۲۴۶ نفر اشتغال در سامانه رصد ثبت شده که معادل ۹۵ درصد تحقق برنامه اشتغال است و در صورت رفع اختلال در وب‌سرویس بنیاد علوی، این میزان به صد درصد تحقق خواهد رسید.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گیلان به عملکرد حوزه روابط کار اشاره و تصریح کرد: در سال گذشته ۱۰ هزار و ۴۹ پرونده دعاوی کارگری و کارفرمایی مورد رسیدگی قرار گرفت و ۶۳۹۰ نفر نیز از بیمه بیکاری بهره‌مند شدند.

وی با اشاره به موضوع ایمنی کار، گفت: در سال گذشته ۱۰ هزار و ۶۷۹ مورد بازرسی از کارگاه‌ها و ۲۱ هزار و ۵۲۴ نفرساعت دوره آموزشی ایمنی برگزار شد؛ در سال گذشته ۹۶ حادثه کار در استان ثبت شده که ۹ مورد آن منجر به فوت شده است.

لقمانی همچنین از شناسایی ۳۹۰ تبعه خارجی شاغل و معرفی ۱۴۵ کارفرمای متخلف جهت به کارگیری اتباع به مراجع قانونی خبر داد.

وی با اشاره به اجرای مرحله جدید طرح کالابرگ الکترونیکی یک میلیون تومانی، بیان کرد: در حال حاضر بیش از ۷۰۰۰ فروشگاه و ۱۲ هزار ترمینال فروش در استان به این طرح متصل هستند لذا از ۱۷ دی ۱۴۰۴ لغایت امروز شنبه، ۱۵ فروردین ۱۴۰۵ میزان خرید انجام شده در این طرح ۸۵ هزار و ۶۴ میلیارد ریال بوده و چهار میلیون و ۸۴۱ هزار و ۶۴۱ تراکنش ثبت شده است.

به گفته مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گیلان، در راستای نظارت بر اجرای صحیح طرح، از بیش از ۳۰۰ فروشگاه خرد و زنجیره‌ای بازدید انجام شده و به دلیل تخلفات صورت گرفته، ۱۸۴ ترمینال فروش مسدود شده است.

انتهای پیام