• شنبه / ۵ اردیبهشت ۱۴۰۵ / ۱۳:۱۲
  • دسته‌بندی: سمنان
  • کد مطلب: 1405020502479

در گفتگو با ایسنا عنوان شد

نگهداری حیوانات وحشی در خانه، تهدیدی جدی برای تنوع زیستی کشور

نگهداری حیوانات وحشی در خانه، تهدیدی جدی برای تنوع زیستی کشور

ایسنا/سمنان معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی استان سمنان با هشدار نسبت به پیامدهای نگهداری حیوانات وحشی در منازل، این اقدام را یک تهدید جدی برای محیط زیست و تنوع زیستی کشور دانست.

مهدی زارع خورمیزی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: نگهداری حیوانات وحشی در محیط‌های خانگی نه‌تنها موجب آسیب‌های جدی به این گونه‌ها می‌شود، بلکه چرخه‌های طبیعی زیستگاه‌ها را نیز مختل می‌کند و در بلندمدت به نابودی بخشی از سرمایه‌های طبیعی کشور می‌انجامد.

وی با اشاره به افزایش تمایل برخی افراد به نگهداری گونه‌های حیات‌وحش به‌عنوان حیوان خانگی افزود: جدا کردن حیوانات از زیستگاه طبیعی، آنها را در معرض استرس، بیماری و مرگ زودرس قرار می‌دهد و در بسیاری موارد، این اقدام با قاچاق و تجارت غیرقانونی حیات‌وحش همراه است.

معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی استان سمنان با اشاره به ممنوع بودن نگهداری خانگی حیوانات وحشی در دنیا و کشور ایران، تصریح کرد: بسیاری از گونه‌های وحشی نقش کلیدی در تعادل اکوسیستم دارند و حذف آنها از طبیعت می‌تواند پیامدهای جبران‌ناپذیری برای محیط زیست به دنبال داشته باشد.

زارع خورمیزی از شهروندان خواست با پرهیز از خرید و نگهداری حیوانات وحشی، در حفاظت از تنوع زیستی و صیانت از محیط زیست مشارکت کنند و هرگونه موارد مشکوک به خرید و فروش غیرقانونی گونه‌های حیات‌وحش را به ادارات محیط زیست اطلاع دهند.

وی همچنین تاکید کرد: نگهداری از حیوانات وحشی در منازل در سال‌های اخیر افزایش یافته است، هر چند آمار روشنی از این پدیده در دست نیست اما شواهد نشان می‌دهد که انواع و اقسام حیوانات وحشی در فضاهای مجازی و یا در بازارهای غیرمجاز به عنوان حیوانات خانگی عرضه می‌شوند و لازم است مردم بیش از پیش نسبت به آن آگاهی لازم داشته باشند.

انتهای پیام