• یکشنبه / ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۵ / ۱۰:۵۴
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد مطلب: 1405022011376

پلمب ۸۰۵ چاه غیرمجاز در بهار

پلمب ۸۰۵ چاه غیرمجاز در بهار

ایسنا/همدان مدیر منابع آب شهرستان بهار از پلمب ۸۰۵ حلقه چاه غیرمجاز از ابتدای اجرای طرح تعادل‌بخشی در این شهرستان خبر داد و گفت: با انسداد این چاه‌ها که مجموع عمق آن‌ها به ۱۴.۵ کیلومتر می‌رسد، از برداشت غیرقانونی ۱۷.۵ میلیون مترمکعب آب زیرزمینی جلوگیری شده است.

یزدان گلستان یکشنبه ۲۰ اردیبهشت‌ در جمع خبرنگاران با تشریح آخرین وضعیت منابع آبی و اقدامات حفاظتی صورت گرفته، اظهار کرد: مدیریت صحیح منابع آب با توجه به چالش‌های زیست‌محیطی، یکی از اولویت‌های اصلی دولت است و در همین راستا از ابتدای اجرای طرح تعادل‌بخشی تاکنون، ۸۰۵ حلقه چاه غیرمجاز در شهرستان بهار شناسایی، پر و مسلوب‌المنفعه شده است.

وی با اشاره به ابعاد فنی این اقدامات، افزود: مجموع عمق چاه‌های مسدود شده به ۱۴.۵ کیلومتر می‌رسد که اجرای این عملیات، موجب صرفه‌جویی و بازگشت ۱۷.۵ میلیون مترمکعب آب به سفره‌های زیرزمینی منطقه شده است.

مدیر منابع آب شهرستان بهار تجهیز چاه‌های مجاز به ابزارهای کنترلی را از مهم‌ترین راهکارهای مدیریت مصرف برشمرد و تصریح کرد: از ابتدای اجرای طرح تاکنون، ۹۸۰ دستگاه کنتور هوشمند روی چاه‌های بهره‌برداری نصب شده است. این کنتورها امکان رصد لحظه‌ای میزان برداشت و برنامه‌ریزی دقیق برای دشت‌ها را فراهم کرده و نقش بسیار مثبتی در کاهش تخلفات داشته‌اند.

گلستان با تأکید بر اجرای «مدیریت توأمان آب و برق»، خاطرنشان کرد: با همکاری شرکت توزیع نیروی برق، چاه‌های برقی فاقد کنتور تحت نظارت شدید قرار دارند. در صورت تخطی از پروانه بهره‌برداری و برداشت بی‌رویه، برق چاه‌های کشاورزی قطع و متخلفان بدون اغماض به مراجع قضایی معرفی خواهند شد.

وی در ادامه نسبت به عواقب افت سطح آب‌های زیرزمینی هشدار داد و گفت: این وضعیت نه‌تنها به بخش کشاورزی آسیب می‌زند، بلکه تهدیدی جدی برای زیست‌بوم منطقه و امنیت غذایی محسوب می‌شود. منابع آب زیرزمینی متعلق به همه نسل‌هاست و در صورت عدم مدیریت علمی، با بحران غیرقابل جبرانی در تامین آب شرب، صنعت و کشاورزی روبرو خواهیم شد.

مدیر منابع آب شهرستان بهار از بهره‌برداران خواست با رعایت دقیق الگوی مصرف و نصب کنتور، در اجرای برنامه‌های حفاظتی مشارکت کنند و از شهروندان دعوت کرد: در صورت مشاهده هرگونه تخلف از جمله حفر چاه غیرمجاز یا دست‌کاری در سیستم‌های اندازه‌گیری، مراتب را برای برخورد قانونی سریع به این مدیریت یا شماره ۳۱۵۱ گزارش دهند.

انتهای پیام