غلامرضا گل محمدی ۲۳ اردیبهشت در بازدید از مزارع تحقیقاتی پارسآباد مغان با اشاره به نقش محوری استان اردبیل به عنوان قطب تولید محصولات غذایی کشور، افزود: به دلیل توانمندیهای این استان، به زودی قراردادی با یک شرکت دانش بنیان منعقد می شود تا ۱۲۰۰ هکتار از اراضی استان به زیر کشت آبیاری هوشمند برود.
گل محمدی، اقتصاد مقاومتی را مترادف افزایش بهره وری و حداکثر استفاده از منابع آب و خاک دانست و گفت: نزدیکترین مسیر برای رسیدن به حداکثر تولید در واحد سطح، اشاعه ایده های نو و یافته های علمی میان کشاورزان است که این مهم با همکاری محققان و کارشناسان ترویج محقق می شود.
وی سال جاری را «سال آموزش و افزایش اطلاعات علمی بهره برداران» نامید و تأکید کرد: مزارع الگویی کشاورزان پیشرو و موفق، ظرفیتی ارزشمند برای افزایش تولید هستند چراکه اختلاف عملکرد این مزارع با سایر مزارع بسیار معنادار است. امسال دو هزار کشاورز پیشرو در قالب همین مزارع، هرکدام ۲۰ نفر را تحت پوشش آموزشهای چهره به چهره و بازدیدهای علمی قرار می دهند.
گل محمدی با اشاره به نقش زنان بهره بردار عشایر گفت: حدود ۱۰.۵ میلیون زن بهره بردار عشایری در کشور فعال هستند که سازمان تات برنامه ریزی مدونی برای بهره گیری از ظرفیت آنان در تأمین ۲۰ درصد تخم مرغ و مرغ کشور در دست اجرا دارد.
دستیابی به خودکفایی در بخش کشاورزی بدون تکیه بر تحقیق، ترویج و آموزش میسر نیست
در ادامه علی حسین احدی عالی در حضور معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (تات) و جمعی از مسئولان و فعالان بخش کشاورزی، اظهار کرد: تحقیقات، پایه و اساس کشاورزی است و نتایج حاصل از زحمات محققان در آزمایشگاهها و مزارع، زمانی کارآمد و پویا خواهد بود که از حمایت ترویج و آموزش برخوردار شود.
وی ترویج را عامل ارائه، اشاعه و تنفیذ ایده های نو و یافته های علمی دانست و تصریح کرد: ترویج، پل ارتباطی بین محققان و بهره برداران است و زمانی می توان انتظار خودکفایی در تولید محصولات استراتژیک را داشت که همه خود را مروج کشاورزی بدانند.
این مقام مسئول با اشاره به موفقیت استان در توسعه شهرکهای گلخانه ای و تولید در فضای بسته، خواستار راه اندازی مرکز تحقیقات تولیدات گلخانه ای در اردبیل شد تا محققان آخرین یافته ها را به بهره برداران منتقل کنند.
احدی عالی همچنین با بیان اینکه استان اردبیل قطب تولید محصولات کشاورزی، دامی و پروتئینی است، بر لزوم تأسیس مرکز تحقیقات طیور و ماکیان در استان تأکید کرد و افزود: تولیدکنندگان این بخش نیز باید از برکات نتایج تحقیقات بهرهذمند شوند.
وی قول مساعد مبنی بر واگذاری زمین لازم برای این منظور در پایاب سدخداآفرین را داد.
انتهای پیام
