۱۴۰۵-۰۳-۰۴ | ۱۰:۴۲
منبع: نمایندگی سمنان
تأسیسات گردشگری گرمسار، اولین بخش اقتصادی حمایت شده در جنگ رمضان

تأسیسات گردشگری گرمسار، اولین بخش اقتصادی حمایت شده در جنگ رمضان

سرپرست اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان گرمسار از تأسیسات گردشگری به عنوان نخستین بخش اقتصادی آسیب دیده از جنگ رمضان نام برد و گفت: با توجه به اهمیت گردشگری و آسیب‌های وارده به آن، با عبور نسبی از شرایط جنگی، این بخش از اولین بخش‌های مهم اقتصادی است که مورد حمایت دولت قرار گرفته است.

میلاد رضایی با اشاره به پرداخت تسهیلات کم‌بهره و بلندمدت به فعالان حوزه گردشگری و صنایع‌دستی این شهرستان اظهار کرد: از آغاز جنگ رمضان، نخستین بخش‌هایی که تحت تأثیر قرار گرفتند، واحدهای گردشگری بودند و تلاش شد با حمایت‌های مالی و برنامه‌ریزی‌شده، بخش مهمی از مشکلات این فعالان کاهش یابد.

وی گفت: طی ماه‌های اخیر و با حمایت مسئولان شهرستان، به فعالان حوزه صنایع‌دستی و گردشگری تسهیلات کم‌بهره و بلندمدت پرداخت شد تا بتوانیم از کسب‌وکارهای این حوزه حمایت کنیم و اجازه ندهیم فشارهای اقتصادی، چراغ این واحدها را خاموش کند.

سرپرست اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان گرمسار با بیان اینکه حوزه گردشگری از نخستین بخش‌هایی بود که تحت تأثیر شرایط ناشی از «جنگ رمضان» قرار گرفت، افزود: با آغاز جنگ رمضان، اولین واحدهایی که دچار آسیب و رکود شدند، مجموعه‌ها و واحدهای گردشگری بودند و تلاش ما بر این بود که با ارائه تسهیلات، همراهی دستگاه‌های اجرایی و حمایت‌های لازم، بخشی از مشکلات فعالان این حوزه را کاهش دهیم و از تعطیلی و افت شدید فعالیت آنان جلوگیری کنیم.

وی در ادامه به ظرفیت‌های تاریخی این شهرستان اشاره کرد و گفت: گرمسار دارای حدود چهار هزار سال قدمت تاریخی است و تاکنون ۱۳۲ اثر از این شهرستان در فهرست آثار ملی و دو اثر در فهرست جهانی به ثبت رسیده است و این حجم از آثار ثبت‌شده، نشان‌دهنده جایگاه ویژه گرمسار در نقشه میراث فرهنگی کشور است.

رضایی با معرفی برخی از جاذبه‌های شاخص گردشگری این شهرستان افزود: کاروانسرای ثبت جهانی قصر بهرام و ایستگاه بنه کوه از مهمترین ظرفیت‌های گردشگری گرمسار به شمار می‌روند و این آثار نه‌تنها برای مردم شهرستان، بلکه برای گردشگران داخلی و خارجی جذابیت بسیاری دارند و از شهروندان درخواست می‌کنم با حضور و بازدید از این مجموعه‌های تاریخی و جهانی، ضمن آشنایی بیشتر با پیشینه این دیار، در حفظ و معرفی آن نیز سهیم باشند.

سرپرست اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان گرمسار با اشاره به خسارت‌های وارد شده به آثار تاریخی کشور در جریان جنگ رمضان تصریح کرد: در جریان این جنگ، حدود ۱۵۰ اثر تاریخی و پنج اثر جهانی کشور مورد اصابت قرار گرفته‌اند، این واقعیت تلخ نشان‌دهنده آن است که در این جنگ، تنها زیرساخت‌ها هدف قرار نگرفته‌اند، بلکه تمدن، هویت تاریخی و حافظه جمعی ملت ایران نیز آماج حملات بوده است.

وی به مفهوم گسترده میراث فرهنگی پرداخت و گفت: میراث فرهنگی تنها به بناها و آثار ملموسی مانند کاروانسراها، قلعه‌ها و مجموعه‌های تاریخی محدود نمی‌شود، بلکه بخشی از جلوه‌های همبستگی اجتماعی، آیین‌ها، سنت‌ها، سوگواری‌ها و تجمع‌های مردمی نیز در زمره میراث غیرملموس قرار می‌گیرند.

رضایی با اشاره به حضور پرشور مردم در برنامه‌های شبانه این ایام، تأکید کرد: تجمع‌های مردمی شبانه، همدلی، همراهی و حضور داوطلبانه مردم در خیابان‌ها و فضاهای عمومی، جلوه‌ای از میراث ناملموس است که می‌تواند حتی ظرفیت ثبت در فهرست میراث فرهنگی ناملموس را داشته باشد.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان سمنان در دوشنبه ۴ خرداد سرپرست اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان گرمسار اظهار کرد: این رفتارها و آیین‌ها، بخشی از هویت و شخصیت اجتماعی مردم ما را شکل می‌دهند و باید به دقت ثبت، مستندسازی و حفظ شوند.

وی در پایان با قدردانی از همراهی مردم و مسئولان شهرستان گرمسار ابراز کرد: امیدواریم با تداوم حمایت‌های لازم، برنامه‌ریزی‌های دقیق و استفاده هوشمندانه از ظرفیت میراث چهار هزار ساله گرمسار، شاهد رونق هرچه بیشتر گردشگری، تقویت صنایع‌دستی و تقویت روحیه همبستگی و ایستادگی در این شهرستان باشیم.
انتهای پیام

#

# استان ها

آخرین اخبار استان ها