۱۴۰۵-۰۳-۰۵ | ۱۰:۲۶
منبع: نمایندگی سیستان و بلوچستان
دود سیگار اطرافیان، عامل پنهان ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی در افراد غیرسیگاری

دود سیگار اطرافیان، عامل پنهان ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی در افراد غیرسیگاری

تحقیقات جدید اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان نشان می‌دهد مواجهه غیرفعال با دود سیگار، اگرچه به طور مستقیم عامل ابتلا به بیماری‌های قلبی نیست، اما با افزایش عوامل خطر مانند اضافه وزن و چاقی، سلامت افراد غیرسیگاری‌را به طور جدی تهدید می‌کند.

سعیده سرحدی عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان و سرپرست تیم تحقیقاتی در گفت وگو با ایسنا گفت: تاثیرات مواجهه با دود دست دوم سیگار بر شاخص‌های سلامت و سبک زندگی افراد غیرسیگاری را مورد بررسی قرار داده ایم.

وی ادامه داد: این مطالعه روی بیش از ۶۶۰۰ نفر از ساکنان شهر زاهدان و روستاهای اطراف که خود استعمال دخانیات نداشتند اما در معرض دود سیگار اطرافیان قرار داشتند، انجام شده است.

وی افزود: یافته‌های این پژوهش حاکی از آن است که قرار گرفتن مداوم در معرض دود سیگار اطرافیان، به طور مستقیم منجر به افزایش ابتلا به بیماری‌های قلبی در افراد غیرسیگاری نمی‌شود.اما این مواجهه ارتباط مستقیمی با افزایش عوامل خطر بروز این بیماریها دارد.

وی تصریح کرد: طبق این پژوهش از آنجا که مصرف سیگار زمینه ساز بروز انواع بیماری‌های مزمن شده و پیامدهای خانوادگی و اجتماعی گسترده‌ای دارد بر اهمیت موضوع سلامت عمومی و تأثیرات فراتر از انتخاب فردی مصرف سیگار تأکید می شود.

انتهای پیام

#

# استان ها

آخرین اخبار استان ها