۱۴۰۵-۰۳-۱۱ | ۱۱:۰۰
انصاری: در دفاع از امام راحل نباید تنها به جزئیات بپردازیم

انصاری: در دفاع از امام راحل نباید تنها به جزئیات بپردازیم

دبیر ستاد مرکزی بزرگداشت امام خمینی (س) گفت: اگر قرار است از امام دفاع کنیم، نباید تنها به جزئیات بپردازیم و صرفاً به این موضوع اشاره کنیم که امام درباره یک مسئله خاص چه نظری داشته است.

به گزارش ایسنا، حجت الاسلام و المسلمین محمدعلی انصاری در نشست خبری سی و هفتمین سالگرد بزرگداشت امام راحل که در جوار مرقد بنیانگذار جمهوری اسلامی برگزار شد، گفت: مراسم ما امسال با غمی بزرگ از شهادت رهبر فرزانه انقلاب اسلامی همراه است. امسال جایگاه نورانی سخنرانی ایشان خالی خواهد ماند.

وی یادآور شد: ۱۴ خرداد امسال با عید ولایت، عید غدیر مصادف شده است. غدیر دو پیام داشت؛ اول رو به اتمام بودن دوران صدهاساله نبوت و رسالت. در فاصله غدیر تا رحلت پیامبر عظیم الشان اسلام بیش از ۷۰ روز زمان برد و با ارتحال ایشان پرونده نبوت برای همیشه بسته شد. غدیر در حقیقت ایجاد ظرفیتی است که جامعه بشریت باید همواره با امام آن عصر بیعت کند، ولو اینکه آن امام از دید جامعه آشکار نباشد و امام از جامعه غائب باشد.

دبیر ستاد مرکزی بزرگداشت امام خمینی (س) غدیر را محدود به یک دوره زمانی محدود ندانست و گفت: به همین دلیل است که عید غدیر در شمار اعیاد بزرگ قرار دارد. در نگاه امام این عید، عید محرومان و مظلومان است. امام دنبال ایجاد حزب بسیج مستضعفان بودند. این حزب حزبی است که همه حق‌جویان و عدالت‌خواهان در آن ثبت‌نام کرده باشند. غدیر یعنی تجلی مردم‌سالاری دینی.

دبیر ستاد مرکزی بزرگداشت امام خمینی (س) گفت: امام خمینی(س) فردی استثنایی بودند. هنگامی که می‌گوییم امام از افقی بلند به جامعه و تاریخ نگاه می‌کرد، نباید این ویژگی را در عرصه‌های روزمره، امور جزئی یا احکام جزئی جست‌وجو کنیم، بلکه باید آن را در سطح کلان و در آن ملاک و مبنایی دید که امام می‌خواست بر اساس آن یک نظام سیاسی قدرتمند را در کشوری پایه‌گذاری کند که به مدت ۲۵۰۰ سال قدرت‌های سلطه‌گر و بیگانه بر آن حکومت کرده بودند.

وی افزود: امام می‌خواست حکومتی در برابر آن ساختارها و با فلسفه‌ای متفاوت، ممتاز و بدون اشتراک با آنها ایجاد کند. برای تحقق این هدف، لازم بود اصول و مبانی سیاسی امام تدوین و به جامعه القا شود از همین رو امام مفهوم «جمهوری اسلامی» را مطرح کرد.

انصاری با طرح این پرسش که معنای جمهوری اسلامی چیست و چرا جمهوریت بر اسلامیت تقدم یافته است، گفت: دلیل این امر آن است که اگر مردم وارد میدان شوند، اسلام نیز تحقق می‌یابد. اگر مردم حضور داشته باشند، جامعه به یک جامعه غدیری تبدیل می‌شود جامعه‌ای که مردم در آن بیعت می‌کنند و بر سر بیعت خود می‌ایستند.

وی تأکید کرد: هنر سیاست‌گذاری امام این بود که ارکان نظام را به گونه‌ای طراحی و رشد داد که مردم در بیعت خود همواره حضور فعال داشته باشند. یک روز در انتخابات، روزی دیگر در رأی‌دادن به خبرگان، روزی در شوراها، روزی در صحنه تظاهرات و روزی دیگر در میدان‌های مختلف حضور یابند.

انصاری ادامه داد: امام حتی در دوران جنگ نیز به حضور مستقیم مردم اعتقاد داشت. به باور ایشان، در سرنوشت‌سازترین دوره پس از پیروزی انقلاب اسلامی، یعنی دوران دفاع مقدس، مردم باید حضور مستقیم می‌داشتند. فرماندهان ارشد نظامی در جلسات تصمیم‌گیری حضور داشتند، اما در کنار آنان نیز باید نیروهای بسیجی و مردم حضور می‌یافتند تا در تصمیمات کلان کشور نقش‌آفرین و تعیین‌کننده باشند.

وی افزود: این حضور صرفاً در قالب چهره‌های نظامی آموزش دیده نبود. نمونه آن شهید حسین فهمیده بود که هیچ دوره نظامی ندیده بود، اما بیعت او با امام و ولایت به گونه‌ای شکل گرفته بود که حاضر شد برای ملت، کشور و جامعه خود از جانش بگذرد و همه وجودش را فدا کند.

دبیر ستاد مرکزی بزرگداشت امام خمینی(س) تصریح کرد: این موضوع، نقش کلیدی و اساسی امام را نشان می‌دهد. اگر قرار است از امام دفاع کنیم، نباید تنها به جزئیات بپردازیم و مثلاً صرفاً به این موضوع اشاره کنیم که امام درباره یک مسئله خاص چه نظری داشته است هرچند این مسائل نیز اهمیت فراوانی دارند.

انصاری گفت: شیوه، احکام و فتاوای امام همچنان برای بخش قابل توجهی از جامعه اهمیت دارد. امروز نیز بسیاری از مردم با اجازه مجتهد زنده بر تقلید از امام باقی مانده‌اند و در مسائل روزمره زندگی خود از آرای فقهی و دیدگاه‌های ایشان تبعیت می‌کنند.


ادامه دارد...

#

# سیاسی

آخرین اخبار سیاسی

چندرسانه‌ای