۱۴۰۵-۰۳-۱۸ | ۰۹:۴۸
منبع: نمایندگی قزوین
برگزاری کارگاه «تجربه‌نگاری جنگ» در جهاددانشگاهی قزوین

برگزاری کارگاه «تجربه‌نگاری جنگ» در جهاددانشگاهی قزوین

قزوین (ایسنا) - کارگاه «تجربه‌نگاری جنگ» به همت سامان دانشجویان جهاددانشگاهی استان قزوین، روز پنجشنبه ۲۱ خرداد ماه همزمان با ایام اولین سالگرد جنگ تحمیلی ۱۲ روزه با حضور «فاطمه بهروزفخر» در جهاددانشگاهی استان قزوین برگزار می‌شود.

این روزها، بسیاری از ما جنگ را فقط در خبرها تجربه نکردیم؛ در خانه‌ها، خیابان‌ها، هتل‌های محل اسکان خانواده‌های آسیب‌دیده، صف‌ها، تماس‌های نیمه‌شب، اضطراب‌ها، همدلی‌ها و لحظه‌های کوچکِ انسانی هم آن را زندگی کردیم.

بعضی تجربه‌ها اگر نوشته نشوند، آرام‌آرام از حافظه جمعی حذف می‌شوند و کارگاه «تجربه‌نگاری جنگ» تلاشی است برای ثبت این تجربه‌های زیسته، برای اینکه یاد بگیریم چگونه آنچه را دیده‌ایم، حس کرده‌ایم و از سر گذرانده‌ایم، به روایت تبدیل کنیم.

مدرس این کارگاه در فرصتی محدود به موضوعاتی چون: چرا ثبت تجربه‌های جنگ اهمیت دارد؟ روایت شخصی چیست و چگونه شکل می‌گیرد؟ چگونه می‌توان تجربه‌های روزمره بحران را نوشت؟ جزئیات، حافظه و مشاهده چه نقشی در روایت دارند؟ اخلاق روایت در مواجهه با رنج و بحران چیست؟ می‌پردازد.

این برنامه ویژه تمام علاقه‌مندان به روایت، نوشتن، مستندنگاری و ثبت تجربه‌های انسانیِ روزهای جنگ است؛ چه آنان که خود در میدان‌های کمک‌رسانی و همراهی حضور داشته‌اند و چه کسانی که دغدغه ثبت و فهم این روزها را دارند.

در این کارگاه قرار نیست «نویسنده حرفه‌ای» شویم؛ بلکه قرار است یاد بگیریم چگونه تجربه‌ها را ببینیم، حفظ کنیم و اجازه ندهیم بی‌صدا فراموش شوند.

به گزارش ایسنا، فاطمه بهروزفخر مدرس این کارگاه دانش‌آموخته رشته ادبیات در مقطع دکتری، مدرس دانشگاه، نویسنده و پژوهشگر است، او در زمان جنگ رمضان داوطلبانه در موقعیت‌ها مختلف امداد و پشتیبانی‌ مردمی حضور داشت و در این برنامه تجربیات خود را با علاقه‌مندان به اشتراک می‌گذارد.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان ها

چندرسانه‌ای