۱۴۰۵-۰۳-۲۰ | ۰۰:۰۳
منبع: نمایندگی لرستان
مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان: خسارات زیست‌محیطی جنگ به‌سختی قابل جبران است

مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان: خسارات زیست‌محیطی جنگ به‌سختی قابل جبران است

لرستان (ایسنا) - مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان با اشاره به پیامدهای جنگ بر منابع طبیعی و حیات وحش، گفت: خسارات زیست‌محیطی ناشی از جنگ، به‌ویژه در عرصه‌های طبیعی، در بسیاری موارد غیرقابل جبران و حتی غیرقابل برآورد است.

کامران فرمان‌پور در گفت‌وگو با ایسنا، با گرامیداشت یاد شهدای جنگ و قدردانی از نیروهای نظامی و امنیتی کشور، اظهار کرد: جنگ آثار خود را بر تمام ابعاد زندگی مردم و همچنین بر محیط زیست برجای می‌گذارد و در این میان، طبیعت از نخستین قربانیان چنین رخدادهایی است.

وی خاطرنشان کرد: جنگ ۱۲ روزه که در فصل گرما رخ داد، خسارات قابل توجهی به عرصه‌های طبیعی کشور وارد کرد و بر اثر بمباران‌ها، حدود پنج هزار هکتار از مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست دچار آتش‌سوزی و تخریب شد.

فرمان‌پور با بیان اینکه جنگل‌ها، مراتع و زیستگاه‌های طبیعی در جریان این حوادث آسیب جدی دیده‌اند، تصریح کرد: نابودی پوشش گیاهی و تخریب زیستگاه‌ها، حیات وحش را نیز با تهدیدهای جدی مواجه کرده و موجب جابه‌جایی اجباری بسیاری از گونه‌های جانوری شده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان ادامه داد: در برخی مناطق شاهد حضور گونه‌های شاخصی مانند پلنگ در حاشیه روستاها بودیم؛ موضوعی که نشان‌دهنده ناامن شدن زیستگاه‌های طبیعی و فشار وارد شده بر حیات وحش است. حیوانی که باید در مناطق کوهستانی و صخره‌ای زندگی کند، برای تأمین آب و غذا ناچار به نزدیک شدن به سکونتگاه‌های انسانی شده است.

وی در ادامه همچنین به آلودگی‌های ناشی از تخریب تأسیسات و مراکز صنعتی در جریان جنگ اشاره کرد و گفت: انتشار آلاینده‌ها در محیط زیست، آثار بلندمدتی بر خاک، آب و هوا برجای می‌گذارد که ارزیابی دقیق آن نیازمند بررسی‌های تخصصی است.

فرمان‌پور تأکید کرد: خسارات زیست‌محیطی ناشی از جنگ تنها به نابودی زیرساخت‌ها محدود نمی‌شود و آثار آن بر اکوسیستم‌ها و تنوع زیستی ممکن است سال‌ها باقی بماند.

وی خاطرنشان کرد: گزارش‌های مربوط به خسارات وارده از سوی سازمان حفاظت محیط زیست به مراجع ذی‌ربط ارسال شده و پیگیری‌های لازم از طریق سازمان مرکزی و مجامع بین‌المللی برای ثبت و بررسی این خسارات در حال انجام است.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان ها

چندرسانه‌ای