۱۴۰۵-۰۳-۲۰ | ۱۱:۴۳
تنها یک دهم اروپایی‌ها آمریکا را متحد خودشان می‌دانند؛ «بی‌اعتمادی عمیق» به واشنگتن

تنها یک دهم اروپایی‌ها آمریکا را متحد خودشان می‌دانند؛ «بی‌اعتمادی عمیق» به واشنگتن

نظرسنجی برگزار شده در کشورهای اروپایی حاکی از «بی‌اعتمادی عمیق» مردم این قاره به ایالات متحده است به نحوی که تنها یک‌ دهم اروپایی‌ها اکنون ایالات متحده را به عنوان یک متحد خودشان می‌بینند.

به گزارش ایسنا، طبق نتایج این نظرسنجی که از مردم ۱۵ کشور اروپا اخذ شده، اعتماد اروپایی‌ها به «تضمین امنیتی» آمریکا به سطح تاریخی پایینی رسیده به نحوی که تنها از هر ۱۰ نفر یک نفر آمریکا را به عنوان متحد دانسته و اکثریت مردم در این کشورها به این که واشنگتن در صورت وقوع حمله به کشورش به آنها کمک کند تردید داشته‌اند.

این در حالی است که تنها ۶ ماه پیش، ۱۶ درصد اروپایی ها آمریکا را متحد خود می‌دانستند و این رقم در نوامبر ۲۰۲۴ (آبان ۱۴۰۳) معادل ۲۲ درصد بود.

مجریان این نظرسنجی که امروز (چهارشنبه) توسط شورای روابط خارجی اروپا پیش از نشست‌های مهم ناتو و گروه هفت در فرانسه و ترکیه در هفته‌های آتی انتشار یافته اظهار داشتند که این نتایج نشان دهنده «بی‌اعتمادی عمیق اروپایی‌ها به ایالات متحده» هستند.

به گزارش «گاردین»، همچنین این نظرسنجی نشان داده در حالی که خیلی از اروپایی‌ها معتقدند روابط این قاره با واشنگتن به مجرد کنار رفتن دونالد ترامپ از ریاست جمهوری بهبود پیدا خواهد کرد، در عین حال آمادگی فزاینده‌ای دارند که تا زمانی که این اتفاق بیفتد دست به تقویت بنیه دفاعی اروپا زده تا در برابر غیرقابل اعتماد بودن آمریکا ایمن شوند.

مجریان این نظرسنجی در گزارشی تصریح کردند تجاوزگری دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در غرب آسیا، تهدیدهای او علیه گرینلند، وعده‌هایش برای خارج ساختن سربازان از پایگاه‌های اروپایی و مواضعش علیه آینده ائتلاف ناتو محرک یک عملگرایی فزاینده اروپایی بوده‌اند.

یانا کوبزووا، پژوهشگر ارشد این اندیشکده، در گفتگو با گاردین تاکید کرد: «در سراسر قاره اروپا، حمایت آشکاری برای کاهش وابستگی به واشنگتن وجود دارد. اروپایی‌ها به طور فزاینده‌ای با افزایش هزینه‌های دفاعی خود موافقند و مهمتر اینکه، اعتماد قابل توجهی به همسایگان اروپاییشان برای کمک در بحرانهای احتمالی دارند.»

بر اساس این نظرسنجی که در ماه مه (اردیبهشت ۱۴۰۵) در کشورهای اتریش، بلغارستان، دانمارک، استونی، فرانسه، آلمان، مجارستان، ایتالیا، هلند، لهستان، پرتغال، اسپانیا، سوئد، سوئیس و بریتانیا انجام شده، به طور میانگین ۱۱ درصد از پاسخ‌دهندگان آمریکا را متحد می‌دانند، ۱۳ درصد آن را یک «رقیب» و ۱۲ درصد نیز آمریکا را «خصم مستقیم» قلمداد کرده‌اند.

در تمامی کشورها جز بلغارستان، اکثر پاسخگویان معتقدند «دست‌کم برخی از کشورهای اروپایی» در شرایط مشابه به یاری آنها خواهند شتافت. به‌طور میانگین، ۴۷ درصد از شرکت‌کنندگان در نظرسنجی، ایده «استقراض جمعی اتحادیه اروپا برای تأمین مالی افزایش هزینه‌های دفاعی» را تأیید کرده‌اند که پرتغال با ۵۹ درصد، دانمارک با ۵۶ درصد و هلند و اسپانیا هرکدام با بیش از ۵۵ درصد در صدر این موافقت قرار دارند.

در همین حال، اکثر پاسخ‌دهندگان در تقریبا تمام کشورها خواستار کاهش وابستگی استراتژیک به تجهیزات نظامی آمریکا شده و شعار «اروپایی بخرید» بیشترین طرفدار را در دانمارک (۷۵ درصد)، هلند (۷۲ درصد)، سوئد (۷۰ درصد) و پرتغال (۶۹ درصد) داشته است. با این حال، مردم اروپا تمایل چندانی به کاهش هزینه‌های عمومی داخلی برای تأمین بودجه‌های دفاعی بالاتر نشان نمی‌دهند و مخالفت با این موضوع در ایتالیا (۶۳ درصد)، اتریش (۵۹ درصد) و آلمان (۵۶ درصد) چشمگیر است.

نظرسنجی مذکور همچنین نشان داد که تنها ۲۹ درصد از اروپایی‌ها با جایگزینی ناتو با یک نهاد دفاعی مختص اتحادیه اروپا موافق هستند. دیدگاه غالب (۶۰ درصد یا بیشتر در کشورهایی مانند فرانسه، اسپانیا، دانمارک، هلند و سوئد) این است که «پس از خروج ترامپ از قدرت»، روابط آمریکا و اروپا احتمالاً بهتر خواهد شد.

در پایان اشاره شده است که با وجود افزایش هزینه‌های انرژی، ۴۴ درصد اروپایی‌ها از سرگیری واردات نفت و گاز از روسیه را ایده‌ای «نسبتاً بد یا بسیار بد» میدانند. همچنین موضوع عضویت اوکراین در اتحادیه اروپا همچنان با حمایت آنچنانی در میان افکار عمومی اروپا مواجه نشده و در کشورهایی نظیر مجارستان، بلغارستان، اتریش، آلمان و حتی استونی (به‌عنوان یکی از حامیان سرسخت کی‌یف) مخالفان پذیرش اوکراین در شرایط فعلی بیشتر از موافقان آن هستند.

انتهای پیام

# جهان

آخرین اخبار جهان

چندرسانه‌ای