۱۴۰۵-۰۳-۲۲ | ۱۴:۰۰
امام جمعه قم: ملت ایران هیمنه نیرومندترین قدرت نظامی جهان را شکست

امام جمعه قم: ملت ایران هیمنه نیرومندترین قدرت نظامی جهان را شکست

قم (ایسنا) - امام جمعه قم گفت: به فضل قادر متعال، با همت بلند این ملت و تلاش نیروهای مسلح ما و رهبری معظم، برای اولین بار در تاریخ معاصر، یک ملت وارد مواجهه مستقیم با نیرومندترین قدرت نظامی شد و از پا درنیامد. ترس مواجهه شکافته شد و به فضل خدا به این راهبرد ادامه خواهد داد.

آیت‌الله علیرضا اعرافی در خطبه‌های نماز جمعه قم ۲۲ خرداد اظهار کرد: محرم و عاشورای عزت و مقاومت فرا می‌رسد و همه ما آماده عزاداری آن سالار شهیدان و متجلی ساختن پیام‌های مقاومت و عزت عاشورایی در صحنه ایران و جهان خواهیم شد. عزای امسال، یک عزا و سوگواری ویژه‌ای است که همه ما باید به آن اهتمام ورزیم. باید این عزاداری و سوگواری مایه ارتقا حضور ما در صحنه دفاع و تجلی پیام مقاومت و عزت عاشورایی باشد.

امام جمعه قم گفت: انقلاب اسلامی از آغازی که فریاد رسای امام از قم بلند شد، انقلابی الهی و در برابر شیطان‌های عالم و قدرت‌های استکباری بود؛ اما این انقلاب ادوار و مراحلی را پشت سر گذاشته است. در هر مرحله یک سیاست‌ها و راهبردهایی توسط رهبران انقلاب اسلامی و از سوی ملت دنبال می‌شده است.

وی تصریح کرد: در این مقطع اخیر، چند اتفاق بزرگ و تغییر معادلات، سیاست‌ها و راهبردها در انقلاب رخ داد که این با همت شما مردم، با هدایت‌های رهبری شهید و پس از آن با هدایت‌های رهبری معظم تداوم پیدا کرد. 

مدیر حوزه‌های علمیه کشور بیان کرد: دشمنان ما هم باید بدانند این ملت، این رهبری و این نیروهای مسلح در این مرحله نو و جدید وارد فاز تازه‌ای با سیاست‌های نو و برآمده از گفتمان انقلاب اسلامی شدند. این ارتقای راهبردی و تاکتیکی مواجهه فعال‌تر و شفاف‌تر شدن رویارویی با قدرت‌های استکباری در قالب این چند اصل و محور است.

مواجهه مستقیم با آمریکا و راهبرد جنگ منطقه‌ای

امام جمعه قم گفت: ما جسته‌وگریخته در ادوار گذشته به طور مستقیم با آمریکا که محور شرارت و مبدأ رذالت و نقطه اصلی خیانت به امت اسلام و ملت ماست روبه‌رو شده بودیم، اما این رویارویی صحنه‌هایی داشته است. عمده رویارویی ما در چهل و چند سال پیروزی انقلاب، با اذناب و دست‌نشاندگان آمریکا در داخل و خارج و در جنگ‌های مختلف بود. اولین تغییر معادله و استراتژی نوی ما در این مرحله جدید انقلاب اسلامی، مواجهه مستقیم با آمریکا که سرچشمه قدرت استکباری است و ورود در رویارویی و هماوردی با این قدرت اصلی شیطانی است.

وی افزود: در نتیجه این ورود و اتخاذ این سیاست بنیادین، ترس از این مواجهه ریخته شد. بارها گفته می‌شد از آدم‌های مرعوب تا آدم‌های وابسته، که مواجهه با آمریکا امکان ندارد و در همان روز اول کسی که وارد این مواجهه شود از پا درمی‌آید.

امام جمعه قم افزود: به قدرت قادر متعال، با همت بلند این ملت و تلاش نیروهای مسلح ما و رهبری معظم، برای اولین بار در تاریخ معاصر، یک ملت وارد مواجهه باز با نیرومندترین قدرت نظامی شد و از پا درنیامد. ترس مواجهه شکافته شد و به فضل خدا به این راهبرد ادامه خواهد داد.

وی تأکید کرد: با اتخاذ این نخستین سیاست جدید شفاف و مواجهه مستقیم، ترس از این مواجهه فرو ریخت و حرکت منطقه به سمت کوتاه کردن دست آمریکا از منطقه سرعت پیدا کرد. الگوهای سوریه، ونزوئلا، افغانستان و عراق و حمله‌های سریع و از پا درآمدن همه به محاق رفت و ملتی با این سیاست نو، شاداب سر برآورد.

اعرافی بیان کرد: ما تا به حال یا با صدام جنگ داشتیم یا با گروه‌های معاند محدودی جنگ داشتیم. در مقاطعی در جنگ دوم درگیری مستقیم با اسرائیل داشتیم و محور مقاومت درگیری‌های متعدد داشت؛ اما استراتژی و راهبرد جدید و دوم برآمده از انقلاب اسلامی، جنگ منطقه‌ای بود؛ جنگی که میدان درگیری را تمام منطقه می‌داند.

وی ادامه داد: خلیج فارس، تنگه هرمز، باب‌المندب، دریای سرخ، دریای عمان و هر جا که منافع آمریکا باشد، دایره جنگ و میدان رویارویی و کارزار شد. گشودن این دایره وسیع در جنگ و ضربه زدن به همه نقاط مرتبط با آن، این سیاست جدید ما بود. بدانند اگر بر لجاجت خود بمانند، علاوه بر این دایره کنونی جنگ، دایره‌های دیگری هم گشوده خواهد شد و این سیاست برگشت‌ناپذیر است.

پایان صبر راهبردی در برابر دولت‌های وابسته و هم‌بستگی جبهه‌های مقاومت

مدیر حوزه‌های علمیه گفت: در جنوب خلیج فارس ما یک صبر استراتژیکی و راهبردی پنجاه ساله با این‌ها داشته‌ایم. همه‌شان را نمی‌گوییم؛ دولت‌های حقیر وابسته را می‌گوییم. ما می‌دانستیم در جنگ صدام با انقلاب اسلامی این‌ها پشتیبانی می‌کنند، چشم را می‌بستیم و با اخوت اسلامی و با کرامت از آن عبور می‌کردیم. می‌دانستیم که این‌ها با آمریکا و اسرائیل غاصب پیمان‌های خطرناک بسته‌اند، با کرامت از کنار آن می‌گذشتیم.

وی افزود: سوابق این‌ها را در قصه فلسطین می‌دانستیم؛ خنجرهایی که برخی از این دولت‌ها به قلب عالم اسلام زدند را می‌دانستیم. اینکه با آمریکا و اسرائیل سر و سری داشتند و ترغیب می‌کردند که به ایران حمله کنید، این را دستگاه‌های امنیتی و اطلاعاتی ما همه را می‌دانستند. ما یک پرونده سنگینی از برخی از این کشورها داشتیم اما صبوری می‌کردیم. سومین تغییر معادله ما در جنگ، مواجهه جدید با کشورهای وابسته‌ای است که این همه خیانت کردند و گفتیم باید بهای این همکاری را بپردازید.

اعرافی تصریح کرد: سیاست جدید ما در هم کوبیدن پایگاه‌های آمریکا و اسرائیل غاصب در این کشورها و پایان صبر راهبردی ما است؛ کاری که به فضل الهی اقدام شد. بعد از این هم این‌ها بدانند با ما درست عمل کنند، ما بهترین دوستان آنان هستیم و اگر با این سیاست عمل کنند، به فضل خدا سیاست سرکوب پایگاه‌های آمریکا در هر جای این کشورها باشد، ادامه پیدا خواهد کرد.

وی هم‌پیوستگی جبهه‌ها و ساحت‌های مقاومت در جنگ و صلح را مورد توجه قرار داد و گفت: همانطور که رهبر شهیدمان بارها می‌فرمودند ما یک منطق عقلایی بین‌المللی در دفاع از فلسطین و مظلومان عالم داریم و آن را اقدام می‌کنیم، اما به این شکل، نقطه جدید و راهبرد نو بود. وحدت ساحت‌ها، فریادی که شب‌ها در خیابان‌ها منعکس می‌شود و در عالم بازتاب پیدا می‌کند؛ در قصه لبنان این را مشاهده کردید. این سیاست چهارم هم به فضل الهی تداوم پیدا خواهد کرد. دشمن هم بداند این سیاست ادامه پیدا می‌کند و ظرفیت‌های جدیدی برای اعمال این سیاست وجود دارد که شما هنوز آن را نمی‌دانید و به فضل خدا شما را به عقب خواهند راند.

جنگ ترکیبی و بی‌اعتمادی مطلق به مذاکره

خطیب جمعه قم گفت: پنجمین راهبرد برگ‌های جدید در مواجهه با دشمن و استکبار جهانی است. این‌ها هرگز فکر نمی‌کردند با این جسارت و خیانتشان به جنگ و صلح، دچار این تله‌های جدید شوند. تله‌های جدید رو آمده است؛ تنگه هرمز، قیمت نفت، اینکه یا برای همه نفت آزاد باشد و صادرات نفت انجام شود یا برای هیچ کس. تنگه هرمز حق طبیعی و قانونی ماست و این سیاست پنجم رو کردن برگ‌های جدید و تله‌های جدید برای شما بود.

وی با اشاره به ارتقای راهبردها و تاکتیک‌های جنگی تصریح کرد: جنگ ترکیبی نویی را ما آغاز کردیم. غیر از آن جنگ کلاسیک و مسائل کلاسیک که ارتقا داده شد و نیروهای مسلح ما گام‌های بزرگی برداشتند، ما وارد یک جنگ نامتقارن شدیم و الان هم آماده‌ایم. ما برای جنگ زمینی، جنگ دریایی و هر نوع جنگی که شما طراحی بکنید، تدابیر لازم را اندیشیده‌ایم و دوستان ما، نیروهای مسلح و این ملت بزرگ برای ادامه این جنگ ترکیبی و ارتقای راهبردها و جنگ نامتقارن آماده است.

امام جمعه قم افزود: مطمئن باشید هر گامی که بردارید مایه پشیمانی بیشتر شما خواهد شد. تحولاتی که در جنگ‌افزارهای ما پیدا شد، در همین نقطه‌های اخیر در لبنان و جبهه‌های مختلف پیدا شد. جبهه‌های جدیدی که وجود دارد، این رشته زنجیره جنگ‌های ترکیبی جدید به عنوان سیاست جدید و ششم هست.

اعرافی با بیان اینکه سیاست هفتم بی‌اعتمادی مطلق به گفت‌وگوی با شما و به مذاکره با شماست، گفت: شما دشمنان بارها غافلگیر کردید ملت‌های مظلوم عالم را؛ اما ما غافلگیر نخواهیم شد. ما به گفت‌وگوی شما ذره‌ای اعتماد نداریم، ملت ما اعتماد ندارد. مسئولان ما نباید دچار خطایی شوند، نخواهند شد، نباید بشوند. با فرمان رهبری و با تصمیمات جامع، باید ما بی‌اعتمادی خودمان را نشان دهیم، مگر اینکه تسلیم شوند و پای حق بیایند.

تبیین وظایف نهادها، مردم و روحانیت

وی بیان کرد: نقطه کانونی اصلی سیاست‌های جدید این ملت، تغییر حضور مردم، بعثت مردم و برانگیختگی و رستاخیز عظیم حضور مردم است که به فضل الهی از رمضان تا محرم تداوم پیدا کرد. تا هر وقت لازم باشد ملت ایران و محور مقاومت در کنار نیروهای مسلح و با پیروی از رهبری و فرماندهی معظم در میدان و خیابان حضور خواهند داشت و آرزوهای شما را محو خواهند کرد.

امام جمعه قم گفت: اداره درست کشور با عزت و مقاومت حسینی، اقتصاد مقاومتی، سامان دادن به زندگی و کار اقتصادی در همه قلمروها؛ این وظیفه دولتمردان ماست. وظیفه نخبگان و گروه‌ها و جمع‌های دانشگاهی، ورزشی، بازاری و صنعتی حمایت از این حرکت، حضور در صحنه و همراهی با این قیام و رستاخیز عظیم ملی، اسلامی و انقلابی است.

وی یادآور شد: نهادها و مسئولان لشکری و نیروهای مسلح به فضل الهی پای کار هستند و مسیر ارتقای جنگ و تجهیزات لازم را خواهند پیمود. وظیفه عزاداران و موکب‌ها، حضور در عزاداری، اتصال میدان و خیابان، اتصال حسینیه و خیابان و ادامه این خیزش عظیم است. 

وی با اشاره  وظیفه روحانیت افزود: به فضل الهی روحانیت آگاه و مبلغان ما با تشکیل قرارگاه و زنجیره تبلیغی در کشور همراه ملت بودند؛ این همراهی باید تداوم پیدا کند. قرارگاه‌ها باید مستحکم باشد برای محرم و صفر. موج تبلیغی با هر سختی‌ای که دارد از سوی روحانیت باید ادامه پیدا کند. انتظار می‌رود همه افرادی که می‌توانند در این ایام برای تبیین و روشنگری و همراهی با این ملت بزرگ به همه کشور و جایی که زمینه باشد در خارج کشور عزیمت کنند؛ این وظیفه روحانیون، مبلغان و دستگاه‌های تبلیغی است و این می‌تواند جبهه را تقویت بکند.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان ها

چندرسانه‌ای