۱۴۰۵-۰۳-۳۱ | ۱۳:۰۲
منبع: نمایندگی کردستان
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان: باید از تولیدکنندگان حمایت شود

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان: باید از تولیدکنندگان حمایت شود

کردستان (ایسنا) - رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: استمرار تولید در بخش کشاورزی و به‌ویژه صنعت مرغداری زمانی امکان‌پذیر است که از تولیدکنندگان حمایت شود و دغدغه‌های آنان از سوی دستگاه‌های اجرایی مورد توجه قرار گیرد.

سعدی نقشبندی، در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: در حال حاضر میزان جوجه‌ریزی در واحدهای مرغداری استان حدود سه میلیون و ۹۰۰ هزار قطعه است و با ادامه روند موجود، این رقم در روزهای آینده می‌تواند به حدود پنج میلیون قطعه افزایش یابد.

وی افزود: تحقق این سطح از جوجه‌ریزی به معنای رشد حدود ۳۵ درصدی تولید نسبت به نیاز مصرفی استان خواهد بود که می‌تواند علاوه بر تأمین بازار داخلی، زمینه عرضه مازاد تولید به سایر استان‌ها را نیز فراهم کند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان با اشاره به تلاش تولیدکنندگان در شرایط مختلف اقتصادی و تولیدی گفت: فعالان بخش مرغداری با وجود مشکلات موجود همچنان در مسیر تولید باقی مانده‌اند و چرخه تأمین محصولات پروتئینی در استان را فعال نگه داشته‌اند.

نقشبندی در ادامه با تأکید بر ضرورت حمایت مالی از تولیدکنندگان تصریح کرد: منابعی که در این چرخه اقتصادی هزینه می‌شود باید به شکل مستقیم به تولیدکننده برسد، چرا که تداوم تولید تنها در صورت تقویت این بخش امکان‌پذیر است.

وی افزود: تولیدکننده، محور اصلی تأمین امنیت غذایی است و در صورت کاهش انگیزه یا توان تولید، در آینده بازار با چالش‌های جدی‌تری مواجه خواهد شد.

نقشبندی همچنین با اشاره به نقش سازمان جهاد کشاورزی در حمایت از تولید گفت: این سازمان خود را در کنار تولیدکنندگان می‌داند و تلاش می‌کند مسائل و مشکلات آنان را به مسئولان بالادستی منتقل کند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع تنظیم بازار مرغ اشاره کرد و افزود: در صورت ادامه روند قیمتی و نیاز بازار، پیشنهاد ورود شرکت پشتیبانی امور دام برای مدیریت شرایط به وزارت جهاد کشاورزی و مدیرعامل این شرکت ارائه شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان همچنین از صادرات ۴۸۴ هزار تن محصولات کشاورزی از مرزهای استان در سال گذشته خبر داد و گفت: ارزش این صادرات حدود ۱۸۲ میلیون دلار بوده که بخشی از آن مربوط به تولیدات سایر استان‌ها است.

نقشبندی با اشاره به ظرفیت‌های صادراتی کردستان افزود: موقعیت مرزی استان می‌تواند نقش مهمی در توسعه تجارت محصولات کشاورزی کشور ایفا کند.

وی در ادامه به ضرورت توسعه صنایع تبدیلی اشاره کرد و گفت: ایجاد زیرساخت‌های فرآوری محصولات کشاورزی از اولویت‌های اصلی این سازمان است و اجرای طرح شهرک صنایع تبدیلی می‌تواند به افزایش ارزش افزوده و ایجاد اشتغال کمک کند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان همچنین با بیان اینکه کمبود اشتغال مولد یکی از چالش‌های اصلی استان است، اظهار کرد: تقویت سرمایه‌گذاری در بخش‌های کشاورزی، صنعت و زیرساخت‌ها می‌تواند مسیر توسعه پایدار اقتصادی را هموار کند.

نقشبندی در پایان با اشاره به محدودیت‌های اعتباری این سازمان گفت: سال گذشته مجموع اعتبارات سازمان حدود ۸۲۰ میلیارد تومان بوده که برای پوشش هزینه‌های جاری و پروژه‌های مختلف مورد استفاده قرار گرفته است.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان ها