۱۴۰۵-۰۴-۰۱ | ۱۲:۱۱
جهاد دانشگاهی البرز به دنبال پیوند پایان‌نامه‌های دانشجویی با نیازهای واقعی جامعه است

جهاد دانشگاهی البرز به دنبال پیوند پایان‌نامه‌های دانشجویی با نیازهای واقعی جامعه است

البرز (ایسنا) - معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی البرز گفت: بخش قابل توجهی از پایان‌نامه‌ها به نیازهای واقعی جامعه و مسائل موجود در حوزه‌های مختلف ارتباط پیدا نمی‌کند و باید مسیر پژوهش‌های دانشجویی به سمت حل مسئله و پاسخ به دغدغه‌های بخش‌های اجرایی و تولیدی هدایت شود.

احمد رضا فیروزی در گفت و گو با ایسنا، با تاکید بر اینکه جهاد دانشگاهی البرز به دنبال پیوند پایان‌نامه‌های دانشجویی با نیازهای واقعی جامعه است، درباره استفاده از ظرفیت بخش کشاورزی و تولید در پژوهش‌ها، اظهار کرد: بخش‌هایی مانند کشاورزی، گلخانه‌ها و صنایع مرتبط، مسائل و چالش‌های متعددی دارند که می‌تواند موضوع پژوهش‌های کاربردی دانشگاهی قرار گیرد.

وی افزود: اگر دانشجویان رشته‌های مرتبط بتوانند در کنار فعالان این حوزه‌ها قرار بگیرند و مسائل واقعی را از نزدیک مشاهده کنند، پایان‌نامه‌ها می‌توانند به راهکارهایی عملی برای رفع مشکلات تولیدکنندگان تبدیل شوند.

وی تأکید کرد: ارتباط مستقیم میان دانشگاه و فعالان اقتصادی و تولیدی، علاوه بر ارتقای کیفیت تحقیقات، می‌تواند زمینه استفاده بهتر از دانش و تخصص دانشگاهیان در حل مسائل کشور را فراهم کند.

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی البرز گفت: هدف از این اقدامات، نزدیک‌تر شدن فضای دانشگاه به جامعه و حرکت به سمت پژوهش‌هایی است که علاوه بر ارزش علمی، اثرگذاری اجتماعی و اقتصادی نیز داشته باشند.

معاون جهاد دانشگاهی البرز، با اشاره به ضرورت تقویت ارتباط میان دانشگاه، صنعت و جامعه اظهار کرد: یکی از چالش‌های موجود در نظام پژوهشی کشور این است که بسیاری از پایان‌نامه‌ها و تحقیقات دانشگاهی با هدف مشخص و در پاسخ به یک نیاز واقعی شکل نمی‌گیرند.

وی افزود: در بسیاری از موارد دانشجویان برای انجام پایان‌نامه زمان، انرژی و سرمایه انسانی خود را صرف می‌کنند، اما خروجی این پژوهش‌ها کمتر به مرحله استفاده عملیاتی و رفع مشکلات جامعه می‌رسد.

فیروزی ادامه داد: اگر دانشجویان در مقاطع تحصیلات تکمیلی بتوانند موضوعات پژوهشی خود را بر اساس مسائل واقعی جامعه، صنعت و بخش تولید انتخاب کنند، هم کیفیت پژوهش‌ها افزایش پیدا می‌کند و هم دانشگاه می‌تواند نقش مؤثرتری در حل مشکلات ایفا کند.

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی البرز با اشاره به آمارهای مطرح‌شده درباره کاربردی نبودن بخشی از پایان‌نامه‌ها گفت: بر اساس برخی گزارش‌ها، درصد قابل توجهی از پایان‌نامه‌هایی که در کشور انجام می‌شود، ارتباط مستقیمی با نیازهای کارفرمایی و مسائل واقعی جامعه ندارد و این موضوع نشان‌دهنده ضرورت بازنگری در مسیر پژوهش است.

وی تصریح کرد: هدف این نیست که همه پژوهش‌ها صرفاً به قراردادهای صنعتی محدود شوند، اما باید نگاه مسئله‌محور در انتخاب موضوعات تقویت شود تا تحقیقات دانشگاهی بتوانند اثرگذاری بیشتری داشته باشند.

فیروزی با اشاره به برنامه‌های جهاد دانشگاهی البرز برای ایجاد ارتباط بیشتر میان دانشگاه و صنعت گفت: در همین راستا نشست‌هایی با حضور استادان دانشگاه، فعالان حوزه صنعت و مسئولان پژوهشی برگزار شده است تا هر کدام از زاویه دید خود درباره چگونگی کاربردی شدن پژوهش‌ها و پایان‌نامه‌ها دیدگاه‌هایشان را مطرح کنند.

وی ادامه داد: در این نشست‌ها تلاش شد گفت‌وگویی میان سه بخش دانشگاه، صنعت و نهادهای اجرایی شکل بگیرد تا موانع موجود در مسیر تبدیل دانش دانشگاهی به راهکار عملی بررسی شود.

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی البرز گفت: این برنامه‌ها با هدف ایجاد یک گفتمان جدید در میان دانشجویان و پژوهشگران دنبال می‌شود تا انتخاب موضوعات تحقیقاتی بیش از گذشته بر اساس نیازهای واقعی کشور انجام شود.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان ها