۱۴۰۵-۰۴-۰۳ | ۱۱:۳۱
منبع: نمایندگی خراسان رضوی
ضرورت الگوبرداری از مدل وفاداری حضرت ابوالفضل(ع) در ساختارهای اجتماعی و سیاسی امروز

ضرورت الگوبرداری از مدل وفاداری حضرت ابوالفضل(ع) در ساختارهای اجتماعی و سیاسی امروز

خراسان رضوی (ایسنا) - نماینده مردم منطقه ترشیز در مجلس شورای اسلامی بر لزوم بازخوانی حضرت ابوالفضل العباس(ع) از منظر مدیریت اخلاقی و الگوبرداری از مدل وفاداری ایشان در ساختارهای اجتماعی و سیاسی امروز تأکید کرد.

 حجت‌الاسلام جواد نیک‌بین در حاشیه عزاداری روز تاسوعا در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: روز تاسوعا در تقویم وقایع کربلا، نقطه عطف تثبیت اراده و آمادگی نهایی برای رویارویی با باطل است.

وی با اشاره به جایگاه استراتژیک حضرت عباس(ع) در سپاه امام حسین(ع)، تصریح کرد: حضور ایشان در روز نهم محرم، بیش از آن‌که یک حضور نظامی باشد، یک تکیه‌گاه روانی برای یاران و یک هشدار جدی برای دشمنان بود.

این نماینده مجلس تأکید کرد: تحلیل شخصیت ایشان باید از چارچوب‌های صرفاً عاطفی خارج شده و به عنوان یک مدل علمی در حوزه تسلیم ارادی مورد بررسی قرار گیرد.

نماینده مردم منطقه ترشیز در مجلس شورای اسلامی در تشریح مفاهیم کلامی و اخلاقی مربوط به این شخصیت، بیان کرد: والاترین درجه ایمان، زمانی محقق می‌شود که انسان تخصص و توانمندی‌های فردی خود را در مسیر هدایتی برتر قرار دهد.

 وی افزود: حضرت ابوالفضل(ع) با وجود برخورداری از تمامی صلاحیت‌های فرماندهی و توانمندی‌های نظامی، آگاهانه جایگاه یاور و پرچم‌دار را برگزید. این اقدام از منظر مدیریت مدرن، نشان ‌دهنده پذیرش سلسله‌مراتب الهی و اولویت دادن به هدف کلان بر جایگاه فردی است.

نیک‌بین در ادامه به بررسی مستندات تاریخی مربوط به لقب سقای اهل‌بیت پرداخت و خاطرنشان کرد: این عنوان را نباید تنها به معنای تأمین نیاز مادی آب دانست، بلکه باید آن را به عنوان نمادی از مسئولیت‌پذیری در برابر اقشار آسیب‌پذیر تحلیل کرد.

 وی با استناد به منابع سیره، اشاره کرد: در لحظه بحرانی رسیدن به نهر علقمه، اقدام حضرت عباس(ع) در نخوردن آب در حالی که عطش شدیدی داشت، تجلی عینی مفهوم ایثار در اوج نیاز است.

این نماینده مجلس تصریح کرد: این رفتار از منظر روان‌شناسی اخلاق، نشان‌ از غلبه کامل اراده بر نیازهای غریزی است و در واقع الگویی برای مدیریت بحران بر اساس اولویت‌های اخلاقی ارائه می‌دهد.

وی همچنین در تحلیل پیوند میان آموزه‌های تاسوعا و چالش‌های معاصر، تأکید کرد: در عصر حاضر که مادی‌گرایی و فردگرایی افراطی در حال گسترش است، بازگشت به مدل وفاداری حضرت عباس(ع) یک ضرورت اجتماعی است.

نیک‌بین اظهار کرد: جامعه امروز به الگویی نیاز دارد که بتواند میان قدرت و تواضع، و میان شجاعت و بصیرت توازن برقرار کند. شخصیت حضرت ابوالفضل(ع) به ما می‌آموزد که قدرت تنها زمانی مشروعیت می‌یابد که در خدمت عدالت باشد و شجاعت بدون هدایت علم و بصیرت، کارآمد نخواهد بود.

وی در ادامه به تفکیک میان وفاداری کورکورانه و وفاداری آگاهانه پرداخت و بیان کرد: وفاداری ایشان به امام حسین(ع) بر پایه شناخت عمیق از جایگاه امام به عنوان حجت الهی استوار بود.

 نماینده مردم منطقه ترشیز در مجلس شورای اسلامی افزود: این مدل از وفاداری، برای مدیران و مسئولان امروز درس بزرگی در باب وفاداری به اصول و رهبری است تا در برابر تلاطم‌های سیاسی و فرهنگی، استقامت کنند.

نماینده مردم کاشمر در مجلس همچنین به ویژگی‌های فرهنگی و مذهبی منطقه کاشمر اشاره کرد و گفت: روحیه ایثار و کمک به دیگران که در میان مردم این منطقه رایج است، در واقع بازتابی از آموزه‌های مکتب وفاداری است که در تاسوعا به اوج می‌رسد.

وی تأکید کرد: برگزاری مراسم‌ عزاداری در این منطقه، فراتر از یک سنت مذهبی، یک فرآیند بازتولید ارزش‌ها است که مانع از سقوط اخلاقی جامعه شده و نسل‌های جدید را با مفاهیمی چون حق‌طلبی و ایستادگی در برابر باطل آشنا می‌کند.

نیک‌بین در ادامه، بر لزوم تغییر رویکرد در مدیریت اجتماعی با الگوبرداری از پارادوکس قدرت و تواضع در شخصیت حضرت عباس(ع) تأکید و خاطرنشان کرد: در متون معتبر سیره، هرگز اثری از تکبر در رفتار ایشان دیده نمی‌شود، در حالی که تمام ابزارهای قدرت را در اختیار داشت.

 وی تصریح کرد: این مدل رفتاری باید در بدنه مدیریت اجرایی جاری شود؛ به گونه‌ای که هر مسئولی در عین داشتن قدرت قانونی و جایگاه مدیریتی، خود را خادم مردم و پیرو حقیقت بداند.

نماینده مردم کاشمر در مجلس با تأکید بر ضرورت ارتقای سطح مطالعه نسل جوان، خواستار شد تا رویکرد به وقایع کربلا از سطح روایت‌های ساده به سمت تحلیل فلسفه وفاداری حرکت کند.

وی تأکید کرد: اگر درس‌های روز تاسوعا و ابعاد شخصیتی حضرت ابوالفضل(ع) در زندگی روزمره و ساختارهای اداری پیاده شود، می‌توان جامعه‌ای را تجربه کرد که در آن عدالت و ایثار جایگزین خودخواهی و فرصت‌طلبی گردد.

نیک‌بین در پایان بیان کرد: یاد حضرت عباس(ع) به عنوان یک درس جهانی در باب عشق به حقیقت، فراتر از مرزهای دینی است و تا زمانی که این الگو در جامعه زنده بماند، امکان استقرار عدالت و رستگاری بشر فراهم خواهد بود.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان ها