۱۴۰۵-۰۴-۰۹ | ۱۲:۳۲
منبع: نمایندگی قزوین
تاکنون ۵۰ هزار قزوینی برای تشییع رهبر شهید در تهران ثبت‌نام کردند

تاکنون ۵۰ هزار قزوینی برای تشییع رهبر شهید در تهران ثبت‌نام کردند

قزوین (ایسنا) - فرمانده سپاه صاحب‌الأمر(عج) گفت: با اعلام آغاز ثبت‌نام، تاکنون حدود ۵۰ هزار نفر اعلام آمادگی کرده‌اند که انتظار می‌رود این آمار در آینده افزایش یابد.

رستمعلی رفیعی آتانی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: به‌دلیل تراکم بالای جمعیت، تقاضا داریم کودکان زیر ۱۰ سال و افراد مسن برای تشییع ثبت نام نکنند و حتی با خودروهای شخصی نیز عزیمت نکنند؛ به‌ویژه افرادی که دارای بیماری‌های زمینه‌ای هستند و در برابر گرما آسیب‌پذیرند، در تشییع تهران شرکت نکنند تا دچار گرمازدگی نشوند.

وی ادامه داد: پیش‌بینی‌های گسترده‌ای انجام شده است و  از تمام ظرفیت‌های درمانی سپاه استفاده خواهیم کرد در همین راستا و با همکاری سپاه، تمامی تجهیزات و تیم‌های تخصصی در محل مستقر شده‌اند. مسیرها پیش‌بینی شده و در کنار هر موکب، یک پایگاه امدادی نیز مستقر خواهد بود. با این حال، مجدداً تأکید می‌شود که به دلیل خطر گرمازدگی، افراد دارای بیماری‌های خاص از عزیمت به تهران خودداری کرده و در مراسمات قزوین شرکت کنند.

سخنگوی ستاد برگزاری مراسم بدرقه پیکر رهبر شهید انقلاب در استان قزوین عنوان کرد: برای دو شب وداع که زائران به تهران می‌روند، ۳۰۰ دستگاه اتوبوس جهت اعزام زائران برای تشییع پیکر مطهر رهبر شهید پیش‌بینی شده است. البته سازمان‌دهی خودروهای شخصی انجام و این خودروها در منطقه ۱۱ تهران مستقر خواهند شد.

وی اشاره کرد: در زمان استقرار پیکر در مصلی، دو ورودی مجزا برای بانوان و آقایان پیش‌بینی شده است که رعایت ورود از این ورودی‌ها جهت مشایعت پیکر مطهر الزامی است. در صورت باز بودن مسیر طی ۴۸ ساعت پیش‌بینی شده برای وداع، حدود هفت میلیون نفر امکان مشایعت پیکر را خواهند داشت؛ افراد برنامه‌های مصلی را باید از رسانه‌ها دنبال کنند و توقفی در مصلی نداشته باشند. رعایت این نکات برای برگزاری این تشییع بزرگ بدون حادثه ضروری است.

رفیعی آتانی مطرح کرد: از شرکت‌کنندگان درخواست می‌شود امکانات لازم از جمله زیرانداز، خوراکی و به‌ویژه آب و داروهای شخصی را همراه داشته باشند. همچنین توصیه می‌شود در صورت همراه داشتن تلفن همراه، حتماً پاوربانک تهیه کنند، زیرا احتمال حضور در ترافیک تا ۱۰ تا ۱۲ ساعت وجود دارد.

وی تصریح کرد: بر اساس پیش‌بینی‌ها، بیش از ۴۶ میلیون نفر در مراسم تشییع در شهرهای تهران، قم و مشهد شرکت خواهند کرد که از این میزان، ۲۵ میلیون نفر در تهران، ۵ میلیون نفر در قم و ۱۶ میلیون نفر در مشهد حضور خواهند داشت. با توجه به حجم عظیم جمعیت، مانند تشییع سردار سلیمانی، امکان میزبانی از تمامی مردم وجود نخواهد داشت؛ این شکوه، نشان‌دهنده اشتیاق مردم است. 

فرمانده سپاه صاحب‌الأمر(عج) اشاره کرد: مسئولان سیاسی بسیاری از کشورها برای حضور در این مراسم اعلام آمادگی کرده‌اند و زیرساخت‌های پذیرایی فراهم شده، اطمینان داریم که این مراسم فراتر از یک تشییع، به یک راهپیمایی حماسی در تجلیل از امام خواهد تبدیل خواهد شد.

وی افزود: مسئولیت کمیته اطلاع‌رسانی بر عهده مدیرکل صداوسیما در استان است که از طریق زیرمجموعه‌های خود شامل شوراهای هماهنگی، شورای اطلاع‌رسانی، روابط عمومی تمامی ادارات، سپاه، مجموعه‌های فرهنگی، فضای مجازی و بسیج رسانه، تمامی ظرفیت‌ها را پای کار می‌گیرد. در این کمیته، نقش نیروهای مردمی بسیار حیاتی است؛ با توجه به اینکه در ایام ارتحال امام، ثبت دقیق لحظات و رستاخیز مردم به درستی صورت نگرفت، در این برنامه، برنامه‌ریزی شده تا این رویداد بزرگ به دقت ثبت و ضبط شود. برخی از تیم‌ها نیز با همکاری صداوسیما در مصلی مستقر شده‌اند.

رفیعی آتانی اشاره کرد: تاکنون ۶۸ موکب ثبت شده و ۱۲۰ موکب مردمی دیگر نیز اعلام آمادگی کرده‌اند. با توجه به تجربیات موفق در اربعین و سالگرد ارتحال امام و شهادت رئیس‌جمهور، نقش مردم بسیار پررنگ‌تر از ستادها خواهد بود. 

وی تشریح کرد: مهم‌ترین بخش، «کمیته قرارگاه مردمی رهبر شهید» است که محور اصلی آن مردم هستند. این کمیته شامل کمیته اسکان و امداد و نجات است. کمیته اسکان دو قسمت دارد؛ نخست اسکان مربوط به استان قزوین و استان‌هایی است که از قزوین عبور می‌کنند؛ در استان شهرهای تاکستان، بوئین‌زهرا، آبیک و قزوین میزبان زائران خواهند بود و مسئولیت آن با شهردار قزوین و همکاری سایر دستگاه‌ها است و نمازخانه‌ها و سوله‌های ورزشی در این بخش به کار گرفته خواهند شد.

سخنگوی ستاد برگزاری مراسم بدرقه پیکر رهبر شهید انقلاب در استان قزوین افزود: بخش دوم، اسکان در تهران است که مسئولیت آن بر عهده سپاه بوده و با شهرداران منطقه ۱۱ تهران جهت تأمین محل اسکان و پارکینگ خودروها هماهنگی‌های لازم صورت گرفته است.

رفیعی آتانی یادآور شد: مسئولیت کمیته امداد و نجات بر عهده هلال احمر است و برنامه‌های این کمیته با همکاری دانشگاه علوم پزشکی، سپاه، ارتش، بیمه تأمین اجتماعی و تمامی ظرفیت‌های درمانی، اجرایی خواهد شد.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان ها