۱۴۰۵-۰۴-۰۹ | ۱۳:۴۶
آماده‌باش۱۲ بیمارستان دولتی، خصوصی و نظامی مشهد برای مراسم تشییع رهبر شهید

آماده‌باش۱۲ بیمارستان دولتی، خصوصی و نظامی مشهد برای مراسم تشییع رهبر شهید

خراسان رضوی (ایسنا) - معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با توجه به پیش‌بینی حضور جمعیتی میلیونی از استقرار چهار بیمارستان صحرایی با ظرفیت ۵۰ تا ۷۰ تخت در مراسم تشییع رهبر انقلاب اسلامی خبر داد و اعلام کرد: همچنین ۱۲ بیمارستان دولتی، نظامی و خصوصی مشهد با ظرفیت حدود ۷۰۰۰ تخت، در آماده‌باش ۱۰۰ درصدی قرار دارند.

منصور شکیبا امروز ۹ تیرماه، در نشست خبری تشریح برنامه‌های مدیریت تجمعات انبوه ویژه مراسم وداع و تشییع قائد شهید امت که در تالار شهید هاشمی‌نژاد بیمارستان امام رضا(ع) مشهد برگزار شد، اظهار کرد: با توجه به پیش‌بینی حضور جمعیتی میلیونی در این مراسم، دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد از ۱۵ تا ۲۱ تیرماه تمامی مراکز و معاونت‌های تحت پوشش خود را به حالت آماده‌باش کامل درآورده است. تمام ظرفیت دانشگاه را پای کار آورده‌ایم. علاوه بر بیمارستان‌های دولتی، مراکز خصوصی، امدادی و تمام دستگاه‌های همکار مانند سازمان انتقال خون، هلال احمر، ظرفیت‌های درمانی بخش‌های نظامی، نظام پزشکی و نظام پرستاری نیز بسیج شده‌اند.

وی با اشاره به ابعاد ملی این رویداد افزود: علاوه بر این، ما به عنوان قطب کشوری، دانشگاه‌های علوم‌پزشکی خراسان شمالی و جنوبی را نیز پای کار آورده و به آن‌ها اعلام آماده‌باش داده‌ایم. از ظرفیت وزارت بهداشت نیز استفاده خواهیم کرد و به تمام دانشگاه‌های سراسر کشور اعلام آماده‌باش شده است تا درصورت بروز هرگونه شرایط خاص به مشهد اعزام شوند. در حال حاضر ۳۰ تیم با تمام امکانات و تجهیزات از سراسر کشور اعلام آمادگی کرده‌اند و ۶ تیم نیز از قطب ما آماده اعزام هستند.

استقرار آمبولانس‌ها از ۱۷ تیر در مشهد/اتوبوس‌آمبولانس‌ها با ۱۲ تخت بستری در فواصل مشخص

معاون درمان دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد با تشریح تمهیدات اورژانس پیش‌بیمارستانی، خاطرنشان کرد: اورژانس کشور در این خصوص وارد عمل شده و تمام دانشگاه‌های سطح کشور را که شامل ۶۴ دانشگاه است برای حضور در مراسم تشییع به مشهد فراخوانده است. آمبولانس‌ها از ۱۷ تیر در شهر مشهد برای مراسم روز ۱۸ تیر مستقر خواهند شد. در خصوص مکان استقرار آمبولانس‌ها در فواصل ۲۰۰ تا ۳۰۰ متری مسیر، تیم‌های دو نفره تکنسین با تجهیزات کامل حضور دارند که هم خدمات سرپایی ارائه می‌دهند و هم در صورت نیاز، بیمار را به مراکز درمانی اعزام می‌کنند.

دکتر شکیبا به استقرار اتوبوس‌آمبولانس‌ها نیز اشاره کرد و گفت: هر اتوبوس‌آمبولانس ۱۰ تا ۱۲ تخت بستری دارد و به امکانات ویژه‌ای مجهز است. این اتوبوس‌ها در فواصل ۵۰۰ تا یک کیلومتری جانمایی و از روز شنبه ۱۳ تیر مستقر خواهند شد. در هر اتوبوس‌آمبولانس دو راننده، دو تکنسین و نیروهای خدمات پزشکی حضور دارند و در صورت لزوم، پزشکان دوره‌دیده نیز در برخی از آن‌ها مستقر می‌شوند تا خدمات پزشکی فراتر از اورژانس ارائه دهند.

وی از حضور گسترده موتورلانس‌ها خبر داد و افزود: ۵۰ موتورلانس با تجهیزات کامل در میان جمعیت حضور خواهند داشت. این تعداد از ظرفیت اورژانس کشور از سوی دانشگاه‌ها و اورژانس کشور ایجاد شده است. ظرفیت ما چیزی حدود ۱۰۰ موتورلانس پیش‌بینی شده و از ظرفیت اورژانس کشور نیز برای افزایش این تعداد استفاده خواهد شد. این موتورلانس‌ها در نقاطی که احتمال شرایط اضطراری را پیش‌بینی کرده‌ایم مستقر می‌شوند و در صورت بروز هرگونه حادثه، بلافاصله وارد عمل می‌شوند.

۷ بالگرد آماده انتقال مصدومان احتمالی/ ۲۱ مرکز پیشرفته پزشکی

معاون درمان دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد با اشاره به آمادگی اورژانس هوایی، خاطرنشان کرد: شرایطی را مهیا کرده‌ایم که در صورت عدم امکان دسترسی زمینی، اورژانس هوایی وارد عمل شود. در همین راستا دو بالگرد از مشهد و گناباد در مشهد مستقر می‌شوند، یک بالگرد در نیشابور آماده شده، دو بالگرد از هواجا (نیروی هوایی ارتش) در سبزوار و خراسان شمالی مستقرند و سه بالگرد هلال احمر نیز در مشهد مقدس حضور خواهند داشت تا در صورت بروز حادثه، مصدومان احتمالی را بلافاصله منتقل کنند.

شکیبا با تشریح زیرساخت‌های درمانی مستقر در مسیر بیان کرد: تقریباً ۲۱ مرکز پیشرفته پزشکی مهیا کرده‌ایم که ۶ مرکز آن، مراکز اصلی ما هستند. هر مرکز اصلی ۴۰ تا ۵۰ تخت بستری، ۳۵ کادر پرستاری، متصدی پذیرش و کادر کامل پزشکی دارد. این مراکز به تجهیزات کامل پزشکی، امکان جراحی، متخصصان طب اورژانس، پزشکان عمومی و اتاق عمل شامل تخت جراحی، بیهوشی، ارتوپدی و سایر متخصصان مجهز هستند. این امکانات از قطب آماده است و به محض اعلام نیاز وارد عمل می‌شوند. برنامه‌ریزی‌های جانمایی آماده است؛ لذا در همین راستا تقریباً ۳۰۰ تخت سیار برای این مراسم پیش‌بینی شده است.

وی از پیش‌بینی ۱۵ مرکز فرعی نیز خبر داد و افزود: ای‌ام‌دی‌های فرعی شامل ۱۵ مرکز است که در آن‌ها متخصصان طب اورژانس و پزشکان دوره‌دیده با پروتکل‌های خاص حضور دارند. به عنوان مثال، اگر فردی دچار گرمازدگی شود، علاوه بر مراکز اصلی، این مراکز نیز آماده خدمت‌رسانی هستند. همچنین ماماها نیز پیش‌بینی شده‌اند تا در صورتی که بانوان به خدمات پزشکی خاصی نیاز داشته باشند، بتوانیم خدمات‌رسانی کنیم. برای بیماران خاص و مادران باردار نیز شرایط ویژه‌ای در نظر گرفته شده و به لحاظ دارو، تجهیزات و ملزومات، همه چیز آماده و کامل است.

معاون درمان دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد از استقرار یک بیمارستان صحرایی با هماهنگی سپاه خبر داد و گفت: ما تقریبا چهار بیمارستان صحرایی با ظرفیت ۵۰ تا ۷۰ تخت و تقریبا مجهز خواهیم داشت که با هماهنگی سپاه پاسداران مستقر خواهد شد. یک بیمارستان صحرایی تقریباً مجهز در اطراف حرم مطهر مستقر خواهد شد. این بیمارستان علاوه بر تجهیزات کامل، دارو، ملزومات و نیروهای تخصصی، امکان انجام تمامی اقدامات پزشکی را دارد.

۳۵۰ تا ۴۰۰ تیم پزشکی سیار در میان جمعیت

شکیبا با اشاره به حضور تیم‌های سیار در میان مردم بیان کرد: تیم‌های آموزش سریع، متشکل از دو پرستار و یک پزشک که آموزش‌دیده و دارای تجربه کافی هستند، به تعداد ۳۵۰ تا ۴۰۰ تیم در میان جمعیت حضور خواهند داشت. در هر ای‌ام‌دی نیز یک سوپروایزر با تجربه پیش‌بینی شده تا در صورت نیاز به ارجاع، به سرعت اقدام کند. همچنین اطلاع‌رسانی‌های محیطی برای جلوگیری از حوادث، مصدومیت و گرمازدگی انجام خواهد شد.

وی از آمادگی کامل ۱۲ بیمارستان خبر داد و اظهار کرد: ۳۰ بیمارستان اعم از بیمارستان دولتی، خصوصی و مراکز پزشکی در سطح شهر مشهد داریم. از این تعداد ۶ بیمارستان دولتی، ۳ بیمارستان نظامی و ۳ بیمارستان خصوصی، جمعاً ۱۲ بیمارستان کاملاً در آماده‌باش ۱۰۰ درصد هستند و بقیه بیمارستان‌ها نیز نقش پشتیبان را ایفا می‌کنند. از سه روز قبل از مراسم، ظرفیت بیمارستان‌های اصلی به تدریج خالی می‌شود تا در روز مراسم، تمام بیمارستان‌ها با ظرفیت تقریبا 7000 تخت آماده پذیرش باشند. تجهیزات به‌روز است، دارو و ملزومات به اندازه کافی ذخیره شده و پیش‌بینی ما این است که ۲۴۰۰ تخت خالی خواهیم داشت. علاوه بر این، امکان افزایش تخت‌های هر بیمارستان نیز فراهم شده است. تمام پرسنل، کادر درمان و مدیران بیمارستان‌ها به‌صورت شبانه‌روزی حضور خواهند داشت.

داروخانه‌های شبانه‌روزی و مراکز درمان سرپایی تا پایان حضور مردم فعالند

معاون درمان دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد درخصوص آمادگی داروخانه‌ها تصریح کرد: داروخانه‌های شبانه‌روزی کاملاً آماده هستند و داروخانه‌های واقع در مسیر نیز شبانه‌روزی خواهند شد. در مواردی که امکان شبانه‌روزی شدن نیست، تا ساعات بامدادی، فعال خواهند بود. همچنین ۱۵۰ درمانگاه شبانه‌روزی و تمام درمانگاه‌های سطح شهر پای کارند. علاوه بر آن تمام مطب‌ها نیز باز هستند و هماهنگی‌های لازم با نظام پزشکی انجام شده است. مراکز جامع سلامت نیز شبانه‌روزی می‌شوند و تا زمانی که مردم در خیابان‌ها حضور دارند، باز خواهند بود. همچنین کلینیک‌های دندان‌پزشکی نیز با دستور اکید، به‌صورت شبانه‌روزی فعال هستند. 

شکیبا با اشاره به مشارکت نیروهای داوطلب و اعزامی خاطرنشان کرد: از ظرفیت بسیج جامعه پزشکی استفاده می‌کنیم. تاکنون بیش از ۱۲۰۰ پرستار، ۱۱۰ پزشک عمومی دوره‌دیده و چندین متخصص از استان‌های دیگر اعلام آمادگی کرده‌اند که وارد مشهد مقدس شوند. بهداری شمال شرق با تمام ظرفیت، هلال احمر با ۵۰۰ تیم، سپاه، بنیاد برکت و نیروهای نظامی با تمام ظرفیت بیمارستانی و هوایی پای کار خواهند بود.

وی اشاره به رایگان بودن خدمات در این مراسم اضافه کرد: کسانی که در این مراسم شرکت می‌کنند، اگر به مراکز سرپایی مراجعه کنند، خدمات رایگان دریافت می‌کنند و اگر نیاز به بستری داشته باشند نیز در این ایام به‌طور رایگان درمان می‌شوند. وظیفه ما حفظ سلامت تک‌تک مردم است و با حداکثر آمادگی در خدمت مردم هستیم.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان ها