۱۴۰۵-۰۴-۲۴ | ۱۲:۱۱
آخرین وضعیت ساخت راه‌آهن اصفهان - ازنا

آخرین وضعیت ساخت راه‌آهن اصفهان - ازنا

مدیر پروژه راه‌آهن اصفهان - ازنا با بیان اینکه تنها قطعه در حال ساخت این پروژه، مسیر ازنا - الیگودرز است، گفت: پیشرفت فیزیکی زیرسازی این قطعه به ۶۷ درصد رسیده اما برای تکمیل کل پروژه به ۳۰ همت اعتبار نیاز است و اعتبار مصوب امسال هنوز تخصیص نیافته است.

جندقی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه راه‌آهن اصفهان - ازنا به طول ۳۲۲ کیلومتر است که ۲۵۷ کیلومتر آن در استان اصفهان و ۶۵ کیلومتر از مسیر آن در استان لرستان واقع شده است، اظهار کرد: مسیر از ایستگاه ایرانکوه اصفهان شروع و در ایستگاه ازنا خاتمه می‌یابد و شامل پنج قطعه است که فقط قطعه ۵ آن در حال ساخت است.

وی افزود: احداث زیرسازی قطعه ۵ این طرح به طول ۲۹/۲ کیلومتر از سال۱۳۹۲ آغاز شده و پیشرفت فیزیکی زیرسازی آن ۶۷ درصد است. با تکمیل احداث قطعه ۵ حد فاصل کیلومتر ۲۹۲ لغایت کیلومتر ۳۲۲ ضمن اتصال شهر الیگودرز به شبکه ریلی امکان اتصال مراکز متعدد بار و کالای موجود شامل کارخانجات فولاد، لاستیک سازی و غیره به شبکه مهیا خواهد شد.

مدیر پروژه راه آهن اصفهان - ازنا به اهداف پروژه اشاره کرد و گفت: کاهش فاصله ریلی موجود بین دو استان اصفهان و خوزستان به میزان ۲۸۵ کیلومتر، اتصال راه آهن اصفهان به بنادر خرمشهر و بندر امام (ره) در خوزستان، دسترسی سریع به مراکز مهم صنعتی منطقه، صرفه‌جویی در مصرف سوخت و زمان سفر، کاهش تصادفات جاده‌ای و ارتقای ایمنی و رونق بخشی به سرمایه‌گذاری ملی و گردشگری از اهداف این پروژه به شمار می‌آیند.

وی با اشاره به اینکه این پروژه نیازمند الزامات و پیگیری‌ است، تصریح کرد: از جمله این موارد می‌توان به  نیاز به تامین اعتبار جهت ارزیابی و تملک اراضی واقع در محور و هماهنگی با ادارات ذیربط استان به منظور نحوه اتصال به شبکه و همچنین آزادسازی اراضی و نیاز به تخصیص اعتبار بیشتر به منظور تکمیل قطعه ازنا- الیگودرز و اجرایی نمودن سایر قطعات مطالعاتی اشاره کرد.

تکمیل پروژه اصفهان- ازنا 30 همت اعتبار نیاز دارد/

جندقی در پاسخ به این سوال که اعتبار این پروژه از چه منابعی تامین می‌شود، گفت: برای تأمین مالی قطعه در دست اجرای ازنا به الیگودرز استفاده از تسهیلات بانکی به روش ماده ۵۶ (بند ز تبصره ۴ قانون بودجه) به سازمان برنامه و بودجه کشور پیشنهاد شده و در حال پیگیری است. همچنین در همین راستا پیرو بازدید کمیسیون محترم عمران مجلس شورای اسلامی و برخی از مقامات کشوری و استانی مقرر شد به منظور تکمیل بخش ازنا - الیگودرز از طرح مذکور در مرحله نخست، تأمین منابع به میزان ۵۰۰ میلیارد تومان با استفاده از تسهیلات ماده ۵۶ قانون الحاق موادی به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت در دستور کار قرار گیرد.

وی با بیان اینکه اعتبار مورد نیاز برای تکمیل و بهره برداری از طرح ۳۰ همت و اعتبار مورد نیاز جهت تکمیل حدفاصل ازنا - الیگودرز ۲.۲ همت است،‌ گفت: اعتبار سال ۱۴۰۵ برای این پروژه ۱۲۰۰ میلیارد ریال است که تاکنون تخصیص نیافته است و پیگیر اخذ تخصیص از مراجع ذیربط هستیم.

مدیر پروژه راه‌آهن اصفهان - ازنا عنوان کرد: پیش‌بینی می‌شود با اجرایی شدن طرح در سال اول بهره‌برداری یک میلیون تن بار و ۵۰۰ هزار مسافر و برای سال بیستم بهره‌برداری نیز ۲.۵ میلیون تن بار و ۸۰۰ هزار مسافر جابجا شود.

وی در پایان گفت: پیشرفت فیزیکی زیرسازی مسیر ازنا - الیگودرز ۶۷ درصد، پیشرفت فیزیکی زیرسازی طرح ۶.۵ درصد و پیشرفت فیزیکی کل طرح نیز ۳.۹ درصد است.

انتهای پیام

# اقتصادی

آخرین اخبار اقتصادی