یکشنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۵ | ۰۹:۵۷
رئیس اتاق کرمان: تعریف کریدور تمدن جنوبی زاگرس می‌تواند الگوی جدیدی از توسعه ارائه کند

رئیس اتاق کرمان: تعریف کریدور تمدن جنوبی زاگرس می‌تواند الگوی جدیدی از توسعه ارائه کند

کرمان (ایسنا) - رئیس اتاق بازرگانی استان کرمان گفت: شکل‌گیری کریدور تمدنی جنوب زاگرس می‌تواند مدل جدیدی از توسعه پایدار را ارائه کند و الگویی برای سایر زنجیره ارزش و موضوعاتی مانند کشاورزی مدرن، معدن کاری مدرن، لجستیک و … باشد.

سیدمهدی طبیب زاده یکشنبه ۲۸ تیر در دومین نشست مجازی با نمایندگان کمیسیون‌های گردشگری اتاق‌های بازرگانی ده‌گانه جنوب‌ کشور به منظور بررسی طرح «شکل‌گیری کریدور تمدنی جنوب زاگرس با همراهی اتاق‌های ده‌گانه جنوب کشور»، اظهار کرد: این مدل جدید توسعه شاید بتواند اساس آمایش سرزمین را نیز تغییر دهد. تکنیک حل مسئله با استفاده از خرد جمعی و اتکا به ظرفیت نخبگان هر استان می‌تواند منجر به خلق ایده‌های جدید شده و به شکل گیری کریدور تمدنی جنوب زاگرس کمک کند.

 وی با اعلام آمادگی اتاق برای حمایت از این طرح و تلاش برای به نتیجه رساندن آن، گفت: این طرح بسیار مهم است که نیازمند مطالعه عمیق بوده و لازم است با کمک و مشارکت همگانی پیش برویم و مدلی ارائه کنیم که جلوه‌ای از انگیزه‌مندی، ملی‌نگری و توانمندی بخش خصوصی باشد.

طبیب‌زاده موضوعاتی مانند کشاورزی مدرن، معدن‌کاری مدرن، صنایع تبدیلی، گردشگری و لجستیک را از جمله زمینه‌های همکاری مشترک اتاق‌های ده‌گانه برشمرد و بیان کرد: استان‌ها با هم‌افزایی و تجمیع امکانات خود می‌توانند موجبات توسعه استان خود را فراهم کرده و متکی به دستور و برنامه‌ریزی مرکز نباشند.

 رئیس اتاق بازرگانی استان کرمان با اشاره به شرایط موجود کشور، اظهار کرد: خسارت‌های وارد شده به کشور انگیزه را صد چندان کرده تا با برنامه‌ریزی نوین، قوی و متکی به تکنولوژی همه ظرفیت‌ها را برای بازسازی کشور به کار بگیریم و از همه روسای اتاق‌های بازرگانی می‌خواهیم به موضوعات اثرگذاری که به توسعه پایدار مناطق و بازسازی کشور کمک می‌کنند، توجه جدی داشته باشند و اگر نظرات در این ارتباط مبتنی بر کار کارشناسی قوی باشد، اتاق‌ها می‌توانند نقش مشاوره‌ای خود را به خوبی ایفا کنند.

وی در پایان تأکید کرد: اقدامات برای عملیاتی شدن طرح کریدور جنوبی زاگرس باید با رویکرد بهره‌ورانه و به دور از تکرار موضوعات کتابخانه‌ای باشد.

 ضرورت تعریف برند برای کریدور جنوبی زاگرس

رئیس کمیسیون گردشگری اتاق ایران نیز در ارتباط ویدئوکنفرانس با این نشست لازمه شکل‌گیری کریدور تمدنی زاگرس جنوبی را ایجاد برند دانست و گفت: پیشنهاد می‌شود یک بخش از تمام همایش‌هایی که در استان‌های اتاق‌های ده‌گانه برگزار می‌شود به کریدور جنوبی زاگرس اختصاص یابد تا به برندآفرینی این موضوع کمک کند.

سیدمصطفی موسوی رفع مشکلات لجستیکی کریدور جنوبی زاگرس به ویژه در مناطقی شمال شرق این کریدور را ضروری خواند و اضافه کرد: ایجاد برند و رفع مشکلات لجستیک بسیار مهم بوده و به جذب سرمایه‌گذار و همچنین معرفی ظرفیت‌های این استان‌ها کمک می‌کند.

 وی با اعلام حمایت اتاق ایران برای شکل‌گیری کریدور تمدنی زاگرس جنوبی، خاطرنشان کرد: شکل‌گیری این کریدور در غرب راحت تر بوده اما در شرق به دلیل نبود امکانات و عدم دسترسی‌های مناسب، لجستیک غیرفعال و فاصله بین شهرها، سخت‌تر است به همین دلیل به منظور ایجاد امنیت سرمایه‌گذاری باید بتوانیم نواقص را برطرف کنیم.

بنابراین گزارش، هدف کلان تعریف و نهادینه سازی «کریدور تمدنی جنوب زاگرس» به عنوان نخستین شبکه رسمی و مستند گردشگری فرا استانی در جنوب ایران؛ ایجاد شبکه‌ای است که با برقراری پیوندهایی جریان پایدار، متوازن و چند سویه گردشگری را جایگزین وضعیت پراکنده و نامطلوب فعلی می کند.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان ها