یکشنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۵ | ۱۶:۳۰
بازخوانی مفهوم «انتقام» از منظر رهبر شهید انقلاب

بازخوانی مفهوم «انتقام» از منظر رهبر شهید انقلاب

صریح‌ترین پیام‌های رهبر شهید انقلاب درباره «انتقام» به جنایات جنگی آمریکا علیه ایرانیان در طول سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی بازمی‌گردد که با واکنش ایشان به فعالیت‌های «لانه جاسوسی» باهدف ضربه‌زدن به امنیت ملی آغاز می‌شود و با ترور سپهبد شهید قاسم سلیمانی به نقطه اوج خود می‌رسد و تداوم این مسیر را به ضرورت «غلبه نرم افزاری بر هیمنه پوچ استکبار» و «اخراج آمریکا از منطقه» پیوند می‌دهد.

به گزارش ایسنا، «انتقام» کلیدواژه‌ای است که پس از شهادت مقام معظم رهبری حضرت آیت‌الله شهید سیدعلی خامنه‌ای در جنایت آمریکا و رژیم صهیونیستی در ۹ اسفند ۱۴۰۴ و به‌ویژه از زمان برگزاری تجمعات شبانه در میدان‌های اصلی شهرها به یکی از اصلی‌ترین مطالبات مردم حاضر در تجمعات تبدیل شد.

آیت‌الله سید مجتبی خامنه‌ای، رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز پس از برگزاری مراسم میلیونی و باشکوه بدرقه و تشییع رهبر شهید انقلاب با صحه گذاشتن بر این خواسته در پیامی به تاریخ ۱۸ تیر ۱۴۰۵ خونخواهی رهبر شهید را خواست ملت ایران و موضوعی قطعی اعلام کردند.

ایشان در این پیام نوشتند: «عهد می‌بندیم که انتقام خون پاک شما و همه‌ی شهیدان این دو جنگ را از قاتلین جنایتکار و بی‌آبرو بگیریم. این انتقام، خواست ملت ما است و به‌طور حتمی باید صورت بگیرد. این جنایتکاران که فهرستی از صدر تا ذیل‌شان موجود است، آرزوی مرگی آرام و در بستر را با خود به گور خواهند برد. آنها باید بدانند که این امر، متوقف بر وجود شخص من یا سایر مسئولان نیست. ما باشیم یا نباشیم، این مطلب محقّق خواهد شد و بزودی آحادی از آزادگان در سراسر دنیا هر یک بخشی از این مأموریت الهی را انجام خواهند داد.»

انتشار این پیام رهبر معظم انقلاب ضرورت بازخوانی سخنان و پیام‌های رهبر شهید انقلاب درباره «انتقام» را دوچندان ساخته است.

از آمریکا انتقام می‌گیریم

رهبر شهید انقلاب در تاریخ نهم آذر ۱۳۵۸ در سخنانی که به دنبال تسخیر لانه جاسوسی آمریکا به‌دست دانشجویان پیرو خط امام بیان کردند با استفاده از واژه «انتقام»، یادآور شدند: «مسئله، مسئله‌ی مقابله‌ی با یک نظام سیاسی و اقتصادی و اجتماعی است. آنچه ما را کوبیده است، نظام توسعه‌طلب امپریالیستی است و ما از او انتقام خواهیم گرفت. باید مقاوم بشویم؛ باید بدانیم که چه میکنیم؛ باید نیروهای درونی خود را برای خود، برای آینده‌ی خود، برای ملت خود، برای نسلهای بعد و برای مستضعفان سراسر جهان حفظ کنیم. ملت ایران میتواند به همه دنیا بگوید و به اثبات برساند که دولت آمریکا نسبت به ملت ایران تجاوز و تعدی کرده است. به حیثیت انسانهای قهرمان و شجاع و فداکار این مرز و بوم اهانت کرده است و دشمن این مردم را پناه داده است... مردم در روز اولی که انقلاب پیروز شد، میتوانستند این ساختمان را با خاک یکسان کنند و نکردند... ما نجابت کردیم اما ایدئولوژی ما به ما میگوید این نجابت تا وقتی تبدیل به حماقت نمیشود که در مقابل تعرض ساکت نمانیم؛ آن ‌وقتی که دشمن به تو تعرض میکند، سکوت تو، بی تفاوتی تو، نامش نجابت نیست، حماقت است. ...آن روزی که دستگاه سفارت را به لانه جاسوسی تبدیل میکنند، ملت ایران باید تحمل نکند و نکرد... پس ما مورد تعرض قرار گرفتیم؛ ما ابتدا تعرض نکردیم؛ به ما تعرض کردند، جلاد ما را پناه دادند و مزدوران خود را به جاسوسی گماشتند. ما در مقابل یک تهاجم دست به تهاجم مقابل زده‌ایم و میزنیم.»

خون به‌ناحق ریخته، بسیارسریع دامان مجریانش را می‌گیرد

رهبر شهید انقلاب در سال‌های بعد نیز در بیانات و پیام‌های متعددی از ضرورت مقاومت، ایستادگی و انتقام از جانیان آمریکایی و رژیم صهیونیستی سخن گفتند.

ایشان در ۱۳ دی ۱۳۹۴ در واکنش به شهادت شیخ نمر باقر النمر از علمای شیعه عربستان که به‌دست جنایتکاران سعودی به شهادت رسید، گفتند: «بی‌تردید خون به‌ناحق ریخته‌ی این شهید مظلوم به‌سرعت اثر خواهد کرد و دست انتقام الهی گریبان سیاستمداران سعودی را خواهد گرفت. خداوند متعال از خون بی‌گناه نمی‌گذرد و خون به‌ناحق ریخته، بسیارسریع دامان سیاستمداران و مجریان این رژیم را خواهد گرفت.»

انتقام سختی در انتظار جنایتکاران است

شهید آیت‌الله خامنه‌ای همچنین در پی ترور سپهبد حاج قاسم سلیمانی فرمانده وقت سپاه قدس با انتشار پیامی در ۱۳ دی ۱۳۹۸، نوشتند: «شهادت پاداش تلاش بی‌وقفه‌ی او در همه‌ی این سالیان بود، با رفتن او به حول و قوّه‌ی الهی کار او و راه او متوقف و بسته نخواهد شد، ولی انتقام سختی در انتظار جنایتکارانی است که دست پلید خود را به خون او و دیگر شهدای حادثه‌ی دیشب آلودند. شهید سلیمانی چهره‌ی بین‌المللی مقاومت است و همه‌ی دلبستگان مقاومت خونخواه اویند. همه‌ی دوستان -‌و نیز همه‌ی دشمنان- بدانند خطّ جهاد مقاومت با انگیزه‌ی مضاعف ادامه خواهد یافت و پیروزی قطعی در انتظار مجاهدان این راه مبارک است. فقدان سردار فداکار و عزیز ما تلخ است ولی ادامه‌ی مبارزه و دست یافتن به پیروزی نهایی کام قاتلان و جنایتکاران را تلخ‌تر خواهد کرد.»

باید دست قدرت خدا را در [انتقام] دید

قائد شهید امت در واکنش به ترور سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس که در حاشیه فرودگاه بغداد رخ داد، در خطبه‌های نماز جمعه ۲۷ دی ۱۳۹۸، گفتند: «آن روزی که دست قدرت خدا را انسان در حوادث مشاهده میکند؛ آن روزی که ده‌ها میلیون در ایران و صدها هزار در عراق و بعضی کشورهای دیگر به پاس خونِ فرمانده سپاه قدس به خیابانها آمدند و بزرگ‌ترین بدرقه‌ی جهان را شکل دادند، این یکی از ایّام‌الله است. آنچه اتفاق افتاد، کار هیچ عاملی جز دست قدرت خدا نمی‌توانست باشد. آن روزی هم که موشکهای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، پایگاه آمریکایی را در هم کوبید، آن روز هم یکی از ایام‌الله است. ما این دو روز را جزو ایام‌الله می‌دانیم. ...آن کسانی که دست قدرت خدا را نمیتوانند در این حوادث ببینند و تحلیل‌های مادی در این مسائل میکنند، عقب میمانند. باید دست قدرت خدا را دید. بُعد معنوی و بسیار مهم این حادثه همین است که خدای متعال این کار را میکند. وقتی خدای متعال یک چنین حرکتی را در ملت به وجود می‌آورد، انسان باید احساس کند که اراده‌ی الهی بر پیروزی این ملت است. این نشان‌دهنده‌ی این است که اراده‌ی الهی بر این است که این ملت در این راه و در این خط حرکت کند و پیروز شود.»

ایشان همچنین در توصیف شهادت سپهبد سلیمانی، اظهار کردند: «...خود این شهادت هم یکی از آیات قدرت الهی است؛ رسوایی دولت آمریکا، دولت بی‌آبروی آمریکا، رسوایی این دولت را رقم زد؛ اینها کسی را که سرشناس‌ترین و قوی‌ترین فرمانده‌ مبارزه‌ی با تروریسم بود - شهید سلیمانی به‌معنای واقعی کلمه، قوی‌ترین فرمانده مبارزه‌ی با تروریسم در این منطقه است، به همین عنوان هم شناخته شده است- ترور کردند. کدام فرمانده دیگر قدرت داشت کارهایی را که او انجام داد انجام بدهد؟ در میدان روبه‌روی جنگ با او مواجه نشدند. او را دزدانه و بزدلانه ترور کردند. خودشان هم اعتراف کردند. این مایه روسیاهی آمریکا شد. ...سخنگویان دولت شریر آمریکا مدام تکرار میکنند که ما در کنار مردم هستیم. دروغ میگویید. اگر در کنار مردم ایران هم باشید برای این است که تیر زهرآلود خود را به سینه مردم فرو کنید؛ البته تا الان نتوانستید، از این به بعد هم حتما نخواهید توانست چنین غلطی کنید.»

رهبر شهید انقلاب یادآور شدند: «...همان کسانی که پشت میز مذاکره ظاهر میشوند، آن جنتلمن‌های پشت میز مذاکره، همان تروریست‌های فرودگاه بغداد هستند. این دست چدنی است که دستکش مخملی را بیرون می‌آورد. من در یک کلمه عرض میکنم، ملت عزیز ایران باید همتشان این باشد که قوی بشوند. تنها راه در پیش پای ملت ایران عبارت است از قوی شدن. البته قدرت، فقط قدرت نظامی نیست. اقتصاد کشور باید قوی شود. وابستگی به نفت بایستی تمام بشود. جهش علمی و فناوری باید ادامه پیدا کند. پشتوانه همه اینها هم حضور مردم عزیزمان در صحنه است.» 

انتقام در هر زمانی که ممکن باشد، قطعی است

رهبر شهید انقلاب در دیدار دست‌اندرکاران مراسم سالگرد شهادت سپهبد سلیمانی و خانواده این شهید در تاریخ ۲۶ آذر ۱۳۹۹ نیز تاکید کردند: «اولا به مسئولین کشور و ملت عزیزمان میخواهم توصیه بکنم سعی کنند قوی بشوند. تا قوی نشوید، دشمنها به شما طمع خواهند کرد. ثانیا برای مسیر رفع مشکلات مردم، به وعده‌ی این و آن اعتماد نکنید. دیدید که آمریکای ترامپ و آمریکای اوباما با شما چه کرد. این فقط مال ترامپ نیست، که حالا چون ترامپ رفت، مثلا فرض کنید بگویند تمام شد، نه. آمریکای اوباما هم با شما بدی کرد. تشییع میلیونی شهید سلیمانی و شهید ابومهدی المهندس در عراق و ایران، اولین سیلی سخت به آمریکایی‌ها بود اما سیلی سخت‌تر «غلبه نرم افزاری بر هیمنه پوچ استکبار» و «اخراج آمریکا از منطقه» است، البته آمران و قاتلان سردار سلیمانی نیز باید انتقام پس دهند و این انتقام در هر زمانی که ممکن باشد، قطعی است.»

جایگاه جهش علمی و غلبه نرم‌افزاری در ضربه‌زدن به دشمنان

ایشان در ۲۵ مهر ۱۴۰۲ در دیدار نخبگان و استعدادهای برتر علمی درباره این غلبه نرم‌افزاری بر دشمنان که به تعبیر ایشان به واردشدن سیلی سخت‌تری بر آمریکا منجر خواهد شد، تاکید کردند: «حرکت علمی از حدود دو دهه‌ پیش یا یک خرده بیشتر در کشور شروع شد، شروع خوبی هم داشت؛ یعنی یک حرکتی ایجاد کرد، دو سه شعار در محیط‌های دانشجویی و دانشگاهی مطرح شد [از قبیل] «عبور از مرزهای علمی کشور» و «حرکت نرم‌افزاری» که این چند شعاری که آن روزها آنجا مطرح شد، کاملاً اثر گذاشت؛ یعنی یک تحرّک و یک جوششی در محیط‌های دانشگاهی به وجود آمد و خوشبختانه ادامه هم پیدا کرد؛ یعنی یک چیزی که زود بجوشد و خاموش بشود نبود، ادامه پیدا کرد. در واقع، یک حرکت جهشی از لحاظ علمی در کشور شروع شد؛ این یک واقعیّتی است. بعد از آنکه مسئله‌ی پیشرفت علمی و حرکت در مرزهای دانش و چند شعار در بین دستگاه‌های دانشگاهی مطرح شد، یک حرکت جهشی واقعاً شروع شد، به طوری که مراکز داوری جهانی در زمینه‌ی مسائل علمی، آن روز گفتند که سرعت رشد علمی کشور سیزده برابر یا دوازده برابرِ متوسّطِ سرعتِ رشدِ جهانی است! خب این مسئله‌ی خیلی مهمّی است؛ این اتّفاق افتاد. بنده همان وقتها ــ یعنی چند سال قبل از این ــ در چند جلسه‌ی علمی و دانشگاهی و مانند اینها یک مطلبی را بیان کردم و آن، این بود که گفتم این‌جوری گفته میشود که سرعت رشد [علمی] ما زیاد است، امّا به این مغرور نشویم، ما به این غرّه نشویم که حالا سرعت رشدمان این قدر زیاد است؛ برای خاطر اینکه با وجود این سرعت رشد، ما هنوز در دانش عقبیم؛ ما نسبت به دنیای علم، از لحاظ علمی عقبیم... ما عقبیم، علّت این عقب بودن هم این است که در یک دوران طولانی‌ای، در زمان حکومت طواغیت و سلاطین ظالم و خودکامه ــ چه پهلوی‌ها، چه قاجاری‌ها ــ این کشوری که آن سابقه‌ی علمی و فرهنگی را دارد، در قعر جدول رتبه‌بندی علمی دنیا قرار داشته، هیچ چیز نداشته، هیچ چیز نبوده.»

مطمئن باشید هیچ‌گونه تعلّلی و کوتاهی‌ در انتقام نخواهد شد

رهبر شهید انقلاب همچنین ۱۲ آبان ۱۴۰۳ در دیدار دانش‌آموزان و دانشجویان، اظهار کردند: «مطمئنّا حرکت کلی ملت ایران و مسئولین کشور در جهت مقابله‌ی با استکبار جهانی و دستگاه جنایت‌کار حاکم بر نظم جهانیِ امروز [است و] قطعاً و انصافاً هیچ‌گونه کوتاهی نخواهند کرد؛ این را مطمئن باشید. بحث، بحث صرفاً انتقام نیست؛ بحث یک حرکت منطقی است، بحث مقابله‌ی منطبق با دین و اخلاق و شرع و قوانین بین‌المللی است و ملّت ایران و مسئولین کشور در این جهت هیچ‌گونه تعلّلی و کوتاهی‌ای نخواهند کرد؛ این را مطمئن باشید.»

انتهای پیام

# سیاسی

آخرین اخبار سیاسی