دوشنبه ۲۹ تیر ۱۴۰۵ | ۱۴:۱۴
بدون همکاری مردم کاهش خاموشی‌ها شدنی نیست/ پیوستن خبرنگاران کرمان به پویش «قرار همدلی»

در نشست خبری اعلام شد

بدون همکاری مردم کاهش خاموشی‌ها شدنی نیست/ پیوستن خبرنگاران کرمان به پویش «قرار همدلی»

کرمان (ایسنا) - مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای استان کرمان با بیان اینکه بدون همراهی و همکاری مردم، عبور از شرایط کنونی و کاهش خاموشی، شدنی نیست؛ گفت: در استان بیش از یک و نیم میلیون مشترک دارم که اگر هر مشترک به میزان یک لامپ ۱۰۰ وات صرفه‌جویی کند، معادل یک واحد نیروگاهی صرفه‌جویی خواهد بود.

حمیدرضا حبیبی دوشنبه ۲۹ تیر در نشست خبری با اشاره به وسعت کرمان به عنوان پهناورترین استان کشور، اظهار کرد: هفت درصد از تجهیزات صنعت برق کشور در استان کرمان قرار دارد و پنج درصد مصرف را در این استان داریم.

وی با اشاره به اینکه ترکیب مصرف برق در کرمان ویژگی خاصی دارد، افزود: استان صنعتی و کشاورزی است و ۷۰ درصد انرژی در بخش مولد مصرف می‌شود.

حبیبی یادآور شد: در فصل گرم سال و پیک بار، عمده مصرف برق در بخش خانگی است و موجب افزایش مصرف در استان می‌شود که کاهش و مدیریت مصرف در صنایع و کشاورزی اتفاق می‌افتد.

مدیرعامل برق منطقه‌ای استان کرمان گفت: ۵۲۰۰ مگاوات ظرفیت منصوبه تولید برق در استان داریم که ۴۲۰۰ مگاوات قدرت عملی نیروگاه‌هاست و عمدتا سیکل ترکیبی و نیروگاه‌های حرارتی هستند. بخش‌هایی تجدیدپذیر و بخش کوچکی از طریق نیروگاه‌های برقابی تامین می‌شود.

وی بیان کرد: برق کرمان با همه استان‌ها شبکه و تبادل بار دارد و شبکه از برق ۶۳ کیلوولت، ۱۳۲، ۲۳۰ و ۴۰۰ ولت تغذیه می‌شود و تاکنون در شبکه مشکلی برای تامین بار نداشتیم.

حبیبی با اشاره به ناترازی انرژی که کشور سال‌ها با آن مواجه و عوامل متعددی در آن دخیل است؛ اعلام کرد: ناترازی دو کفه دارد؛ یک بخش تولید و بخش دیگر مصرف. که در هر دو زمینه باید کار کنیم تا به نقطه تراز برسیم.

مدیرعامل برق منطقه‌ای استان کرمان اظهار کرد: در وزارت نیرو در بخش تولید کار می‌کنیم و افزایش تولید در نیروگاه‌های حرارتی، توجه ویژه به بخش تجدیدپذیرها در توسعه سبد تولید کشور و در راستای کاهش وابستگی به سوخت‌های فسیلی و بهبود مسائل محیط زیستی با جدیت دنبال می‌شود.

وی با اشاره به حملات جنایتکارانه دشمن امریکایی صهیونیستی به زیرساخت‌های کشورمان، افزود: ۴۲۰۰ مگاوات نیروگاه را در جنگ رمضان از دست داده‌ایم و این مسئله موجب تشدید ناترازی شده است.

حبیبی ضمن تاکید بر اینکه ظرفیت بالایی در بهینه سازی مصرف وجود دارد، گفت: بحث کاهش مصرف و کاهش سطح رفاه نیست. بلکه بهبود تجهیزات، استفاده از تجهیزات پربازده‌تر و ... در مدیریت مصرف دنبال می‌شود.

وی بیان کرد: به دلیل اینکه انرژی در کشور ما ارزان بوده، توجهی به بهبود کیفیت تجهیزات نشده و مردم را در این زمینه مقصر نمی‌دانیم. تجهیزات پر مصرف ارزان‌تر در اختیار قرار گرفته که امیدواریم با اصلاح سیاست‌ها و اصلاح الگوی مصرف، عمق ناترازی را کم کرده و به نقطه تراز صحیح برسیم.

مدیرعامل برق منطقه‌ای استان کرمان با اشاره به وجود ناترازی و عذرخواهی از مردم بابت اعمال خاموشی‌ها، اظهار کرد: برنامه‌های مدیریت مصرف را از هفته گذشته در بخش خانگی آغاز کردیم و امیدواریم با همراهی مردم، این موضوع خیلی کوتاه مدت باشد و با سپری کردن روزهای گرم نیاز به ادامه خاموشی نداشته باشیم.

وی گفت: همه سیاست‌ها بر این است مشکل کشور را (در بحث ناترازی انرژی) حل کنیم که البته مشکلی که طی ۲۰ سال ایجاد شده، نمی‌شود یک شبه و یک ساله حل کرد.

حبیبی در بخش دیگر سخنانش با اشاره به ظرفیت تولید برق در استان کرمان، بیان کرد: عمده صنایع با ساخت نیروگاه، مصرف خود را از بخش خانگی جدا کرده و کاهش برق صنعت را از شبکه عمومی داشته و فشاری روی شبکه خانگی و عمومی ندارند.

وی اظهار کرد: اکنون ۳۵۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی در استان کرمان در مدار داریم. احداث و راه‌اندازی ۶۵۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی تا پایان امسال در برنامه داریم که ما را به ۱۰۰۰ مگاوات خواهد رساند.

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای استان کرمان گفت: از ابتدای امسال حدود ۴۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی وارد مدار شده و تا پایان مردادماه شاهد ۹۰ مگاوات دیگر خواهیم بود. ضمن اینکه مزیت استان کرمان به دلیل شرایط جغرافیایی در بخش تجدیدپذیرها در نیروگاه‌های خورشیدی است.

وی همچنین بیان کرد: دستگاه‌های دولتی موظف شده‌اند ۲۰ درصد از برق مصرفی خود را از طریق نیروگاه‌های خورشیدی تامین کنند. ضمن اینکه تاکید داریم بدون همراهی و همکاری مردم، عبور از شرایط کنونی و کاهش خاموشی، شدنی نیست.

حبیبی بیان کرد: در استان کرمان بیش از یک و نیم میلیون مشترک برق دارم که اگر هر مشترک یک لامپ ۱۰۰ وات یا سه لامپ کم‌مصرف را خاموش کند، معادل یک واحد نیروگاهی صرفه‌جویی خواهد بود.

وی در ادامه سخنانش با اشاره به حملات دشمن به نیروگاه‌های برق، گفت: صنعت برق به دلیل ماهیت، نوع کار و حفاظت‌های موردنیاز، با بحران همراه است و همکاران ما همواره آمادگی کامل را برای رفع موارد دارند و شبکه ۲۴ ساعته پایش می‌شود.

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای استان کرمان در پایان اظهار کرد: اخیرا در حمله به پل‌های جنوب کشور، بخشی از شبکه برق نیز آسیب دید که طی مدت ۶ ساعت شبکه ترمیم شد و این امر در دمای بالای ۵۰ درجه و شرجی جنوب و کار بر روی دکل بیش از ۵۰ متر ارتفاع صورت گرفت.

به گزارش ایسنا، در پایان این نشست خبری اصحاب رسانه کرمان به پویش «قرار همدلی» پیوستند. پویش ملی مدیریت مصرف برق ۱۴۰۵ که با هدف ترویج تنظیم کولر روی ۲۵ درجه و تبدیل آن به یک رفتار هوشمندانه و همدلانه اجرا می‌شود.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان ها