سه‌شنبه ۳۰ تیر ۱۴۰۵ | ۰۹:۴۷
معاریو: ایرانی‌ها از ترامپ و نتانیاهو باهوش‌ترند

معاریو: ایرانی‌ها از ترامپ و نتانیاهو باهوش‌ترند

معاریو نوشت: تنگه هرمز بزرگترین دستاورد استراتژیک تاریخ برای ایران است.

به گزارش ایسنا، این روزنامه عبری در نوشتاری اذعان کرده است: تنگه هرمز شکست دریایی آمریکاست که دولت دونالد ترامپ سعی در پنهان کردن آن دارد.

معاریو همچنین نوشت: ایران باهوش‌تر از حد تصور ما و باهوش‌تر از بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل و دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا است.

روزنامه عبری ‌زبان معاریو افزود آمریکا و رژیم صهیونیستی جنگی علیه ایران به راه انداختند. اهداف این جنگ شامل تغییر نظام، از بین بردن تهدید هسته‌ای، برچیدن برنامه موشک‌های بالستیک و قطع ارتباط ایران با گروه‌های مورد حمایت آن درست بود. با این حال مشکل در اقدامات برنامه‌ریزی‌شده توسط آمریکا و اسرائیل نهفته بود؛ اقداماتی که عملا به یک عملیات آرام با ناکارآمدی و ناشی‌گری بدل شد. ایرانی‌ها از دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا و بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، باهوش‌ترند؛ چرا که هر دوی آن‌ها مرتکب تمام اشتباهات ممکن شدند.

این روزنامه درباره تصمیم عدم اعزام نیروهای زمینی به داخل تونل‌های تأسیسات هسته‌ای در نطنز، اصفهان، بوشهر و سایر سایت‌ها نوشت: عملیات‌های نظامی‌ وجود دارند که باید روی زمین انجام شوند. اقداماتی در شرایط جنگی هست که مستلزم به خطر انداختن جان نیروها و درگیر شدن مستقیم در نبرد است. فرماندهی که هدایت جنگ را بر عهده دارد، باید بداند که ناچار خواهد بود نیروها را در معرض خطر قرار دهد و برخی از آن‌ها از میدان نبرد بازنخواهند گشت؛ واقعیتی که پذیرش یا کنار آمدن با آن برای کاخ سفید دشوار بود.

معاریو همچنین به اشتباه و شکست ایالات متحده و رژیم صهیونیستی درباره طرح ایران برای تنگه هرمز اشاره کرد و نوشت: این امر نشان‌دهنده شکستی تاکتیکی از سوی فرماندهان میدانی آمریکا بود چرا که آنان در مرحله نخست درگیری، بلافاصله یک نیروی عملیاتی را برای به دست گرفتن کنترل منطقه اعزام نکردند. اولویت باید تعطیل کردن بندرعباس می‌بود؛ اقدامی که می‌شد تنها ظرف چند دقیقه و با مین‌گذاری در مسیرهای ورودی و خروجی دریایی این بندر به انجام رساند.
این روزنامه افزود: در حال حاضر، آمریکایی‌ها مطلقا هیچ راه خروجی برای این نبرد ندارند. حتی در خصوص آن پرچم سفیدی که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا در زمان اعلام توافق آتش‌بس ۶۰ روزه برافراشت، آنچه اکنون روی میز است پرچم سفیدی است که در حوضی از کلر قرار داده شده؛ رئیس‌جمهور آمریکا ملتمسانه خواهان برافراشته شدن آن است و امیدوار است که ایرانیان حاضر شوند سند تسلیم را حتی در مورد مسئله تنگه هرمز از دستان او بگیرند.

این ارزیابی در حالی است که کابینه امنیتی رژیم صهیونیستی روز دوشنبه جلسه‌ای در مورد ایران با حضور همه روسای امنیتی برگزار کرد.

به گزارش کانال ۱۴ عبری، «عناصر نزدیک به دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، او را تحت فشار قرار می‌دهند تا پیشنهاد قطر برای آتش‌بس ۱۰ روزه را بپذیرد» و اینکه ایالات متحده دستیابی به آتش‌بس جدید را رد نمی‌کند، اما تصریح می‌کند که «برای مدت طولانی‌تری تمدید شود و به ترتیبات ویژه مربوط به تنگه هرمز مرتبط باشد.»

در همین زمینه، کان گزارش داد که «ترامپ به اسرائیل دستور داده است که به هیچ درگیری نظامی با ایران نپیوندد، مگر اینکه تهران حمله‌ای را آغاز کند.»

آموس هارئیل، تحلیلگر نظامی هاآرتص، معتقد است که درگیری آمریکا و ایران در حال تشدید است، در حالی که واشنگتن و تهران همچنان از دخالت مستقیم اسرائیل خودداری می‌کنند. با این حال، او احتمال کشیده شدن اسرائیل به این درگیری در آینده را رد نکرد، چه به دلیل گسترش دامنه درگیری و چه در نتیجه محاسبات انتخاباتی بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل.

هارئیل خاطرنشان کرد که اسرائیل از یک جنگ طولانی مدت سود چندانی نخواهد برد، به ویژه که دولت آن همچنان از ارائه توضیحات روشن به مردم خودداری می‌کند. در همین حال، گزارش‌های اسرائیلی نشان می‌دهد که تعداد هواپیماهای سوخت‌رسانی آمریکایی که در حال حاضر در سرزمین‌های اشغالی مستقر هستند، تقریباً به ۹۰ فروند رسیده است و ارتش آمریکا روزانه ۸ تا ۱۰ فروند از این هواپیماها را به اسرائیل منتقل می‌کند.

کانال ۱۴ گزارش داد که مقدمات از سرگیری احتمالی جنگ با ایران در روزهای آینده در حال انجام است و به شهرداری‌های مرکز اسرائیل دستور داده شده است که برای این سناریو آماده شوند. از مقامات محلی خواسته شده است که برنامه‌های اضطراری را به‌روزرسانی کنند، از آمادگی پناهگاه‌ها، مراکز کار و تیم‌های اضطراری اطمینان حاصل کنند و در صورت وخامت اوضاع امنیتی، برای سناریوهای احتمالی آماده شوند.

رسانه‌های عبری بارها به شکست آمریکا و رژیم صهیونیستی در رسیدن به اهداف خود در تجاوز علیه ایران اذعان کرده‌اند. این رسانه‌ها می‌گویند تنگه هرمز یک برگ برنده استراتژیک برای ایران است که دولت ترامپ در حل این معضل ناتوان مانده است.

انتهای پیام

# جهان

آخرین اخبار جهان