سه‌شنبه ۳۰ تیر ۱۴۰۵ | ۲۳:۴۶
منبع: نمایندگی اصفهان
استاندار اصفهان: جشنواره ملی مروارید باید به جریان ملی پوشاک ایرانی-اسلامی تبدیل شود

استاندار اصفهان: جشنواره ملی مروارید باید به جریان ملی پوشاک ایرانی-اسلامی تبدیل شود

اصفهان (ایسنا) - استاندار اصفهان گفت: جشنواره ملی مروارید باید با محوریت عرضه پوشاک سالم، ارزان، عفیفانه و در دسترس، حمایت از طراحان و تولیدکنندگان، مشارکت بخش خصوصی، بهره‌گیری از ظرفیت دانشگاه‌ها، رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی و ایجاد «دهکده مد» به رویدادی جریان‌ساز و جوان‌پسند در سطح ملی تبدیل شود.

مهدی جمالی‌نژاد، در نشست برنامه‌ریزی جشنواره ملی مروارید با اشاره به ضرورت تسهیل دسترسی عموم مردم به پوشاک ایرانی-اسلامی که شامگاه سه‌شنبه ۳۰ تیر برگزار شد، اظهار کرد: شعار «پوشاک سالم، ارزان، عفیفانه و در دسترس» باید محور اصلی این جشنواره باشد و نمایشگاه به فرصتی برای عرضه محصولات باکیفیت و قیمت مناسب تبدیل شود تا همه اقشار جامعه بتوانند به پوشاک مطلوب و متناسب با فرهنگ ایرانی ـ اسلامی دسترسی داشته باشند.

وی با تأکید بر مردمی‌سازی فعالیت‌های فرهنگی افزود: دولت باید در این حوزه نقش تسهیل‌گر، پشتیبان و ناظر را ایفا کند و ظرفیت اجرایی مردم و بخش خصوصی را به میدان بیاورد. واگذاری امور اجرایی به مجموعه‌های مردمی و بخش خصوصی می‌تواند این نمایشگاه را به تجربه‌ای موفق در مشارکت همگانی تبدیل کرده و استمرار و پایداری آن را تضمین کند.

استاندار اصفهان با اشاره به ظرفیت‌های استان در حوزه طراحی پوشاک بیان کرد: اصفهان پس از تهران بیشترین تعداد طراحان دارای کد در کشور را در اختیار دارد؛ ازاین‌رو باید از این ظرفیت کم‌نظیر برای ارائه طرح‌های نوآورانه، خلاقانه و فاخر بهره گرفت و زمینه پیشگامی استان در عرصه طراحی مد و پوشاک را فراهم کرد.

جمالی‌نژاد بر ضرورت حمایت از تولید و حرکت به سمت دانش‌بنیان شدن صنعت مد و پوشاک تأکید کرد و گفت: شناسایی، معرفی و حمایت از طراحان و تولیدکنندگان برتر، علاوه بر ارتقای کیفیت محصولات، زمینه اشتغال‌آفرینی و رونق تولید داخلی را نیز فراهم می‌کند. بانک‌ها، امور مالیاتی و سایر دستگاه‌های مرتبط باید با اتخاذ رویکردی حمایتی، موانع پیش‌روی فعالان این حوزه را کاهش دهند و زمینه توسعه کسب‌وکارهای خلاق، افزایش تولید و تجاری‌سازی طرح‌های برتر را فراهم سازند.

وی با اشاره به ضرورت حمایت از مصرف‌کنندگان خاطرنشان کرد: برگزارکنندگان جشنواره باید با کاهش هزینه اجاره غرفه‌ها، شرایطی فراهم کنند که محصولات با تخفیف ۱۵ تا ۲۰ درصدی به دست مردم برسد و همچنین سازوکاری برای استمرار عرضه این محصولات با قیمت مناسب پس از پایان نمایشگاه طراحی شود. جشنواره ملی مروارید نباید به یک رویداد مقطعی محدود شود، بلکه باید به‌صورت سالانه در استان برگزار شده و در صورت استقبال مردم، در قالب رویدادهایی ادواری به شهرستان‌های استان نیز توسعه یابد.

استاندار اصفهان خاطرنشان کرد: استمرار این جشنواره با مشارکت مردم، بخش خصوصی، طراحان و تولیدکنندگان می‌تواند اصفهان را به الگویی موفق در حوزه پوشاک سالم و عفیفانه تبدیل کرده و زمینه تعمیم این تجربه به سایر استان‌های کشور را فراهم کند.

ضرورت فاصله گرفتن از کلیشه‌ها و حرکت به سوی رویدادی جوان‌پسند

جمالی‌نژاد با تأکید بر طراحی رویدادی متفاوت، خلاقانه و متناسب با سلیقه نسل جوان اظهار کرد: جشنواره ملی مروارید باید از قالب‌های تکراری فاصله بگیرد و به بستری برای شکستن کلیشه‌های رایج درباره حجاب و پوشش اسلامی تبدیل شود. باید در این جشنواره نشان دهیم که حجاب به معنای محدودیت نیست، بلکه می‌تواند بستری برای بروز خلاقیت، اندیشه و نوآوری باشد. استفاده از الگوهای هنری ایرانی، رنگ‌بندی‌های اصیل و برش‌های مدرن این ظرفیت را دارد که پوشش اسلامی را در عین سادگی، شیک، جذاب و فاخر معرفی کند.

وی بر ضرورت ایجاد فضای رقابتی و پرنشاط در جشنواره تأکید کرد و یادآور شد: برای جذب جوانان می‌توان با الهام از الگوی رویدادهای موفق جهانی همچون جوایز فشن CFDA، بخش‌های رقابتی متنوعی طراحی و جوایز ارزشمندی برای طراحان جوان، مستعد و خلاق در نظر گرفت. حضور طراحان جوان در بخش‌های رقابتی، ضمن شناسایی استعدادهای جدید، هیجان و پویایی بیشتری به فضای جشنواره خواهد بخشید و زمینه ارائه طرح‌هایی متناسب با نیازهای روز جامعه را فراهم می‌کند.

استاندار اصفهان پیوند مد و پوشاک با هویت ملی و صنایع‌دستی را از دیگر محورهای مهم این رویداد دانست و بیان کرد: بهره‌گیری از پارچه‌های سنتی و هنرهای اصیلی همچون ترمه و سوزن‌دوزی در طراحی‌های مدرن، می‌تواند پلی میان نسل جدید و میراث هنری ایران ایجاد کند. جشنواره ملی مروارید باید به جشنی برای معرفی هویت ملی و ظرفیت‌های هنری کشور تبدیل شود؛ جشنی که در آن سنت و نوآوری در کنار یکدیگر قرار گیرند و تصویری تازه، جذاب و امروزی از پوشش ایرانی-اسلامی ارائه شود.

جمالی‌نژاد با اشاره به نقش فضای مجازی در توسعه مخاطبان جشنواره گفت: شبکه‌های اجتماعی باید به یکی از محورهای اصلی اطلاع‌رسانی و جلب مشارکت جوانان تبدیل شوند. پوشش زنده برنامه‌ها، راه‌اندازی چالش‌های خلاقانه و دعوت از اینفلوئنسرهای جوان می‌تواند میزان تعامل مخاطبان با این رویداد را به‌طور چشمگیری افزایش دهد. استفاده هوشمندانه از ظرفیت رسانه‌های اجتماعی، جشنواره ملی مروارید را از محدوده یک رویداد محلی فراتر برده و آن را به جریان و رویدادی پرمخاطب در سطح ملی تبدیل خواهد کرد.

«دهکده مد»؛ پیوند آموزش، تولید، فروش و کارآفرینی

وی همچنین پیشنهاد ایجاد «دهکده مد» را مطرح و اضافه کرد: جشنواره نباید صرفاً به نمایش و فروش محصولات محدود شود، بلکه باید با برگزاری کارگاه‌های طراحی، آموزش دوخت، برنامه‌های رقابتی و ارائه تخفیف‌های ویژه، ابعاد آموزشی و اقتصادی نیز پیدا کند. دهکده مد می‌تواند ضمن پاسخگویی به نیاز مردم برای دسترسی به پوشاک ارزان، باکیفیت و متناسب با فرهنگ ایرانی ـ اسلامی، زمینه پرورش استعدادها، توسعه مهارت‌ها، کارآفرینی و اشتغال جوانان را نیز فراهم سازد.

استاندار اصفهان ادامه داد: تلفیق هنر ایرانی، طراحی مدرن، صنایع‌دستی، رقابت‌های خلاقانه و ظرفیت شبکه‌های اجتماعی، جشنواره ملی مروارید را به رویدادی متفاوت، جوان‌پسند و جریان‌ساز تبدیل خواهد کرد و می‌تواند الگوی تازه‌ای برای برگزاری نمایشگاه‌های مد و لباس اسلامی در کشور باشد.

جشنواره ملی مروارید از ۲۸ مهر تا اول آبان در نمایشگاه بین‌المللی اصفهان برگزار می‌شود

جمالی‌نژاد در حاشیه دومین جلسه برنامه‌ریزی جشنواره ملی مروارید با اشاره به اقدامات انجام‌شده پس از نخستین جلسه اظهار کرد: دستگاه‌ها و مجموعه‌های مسئول در فاصله میان دو جلسه اقدامات مؤثری انجام داده‌اند و در این نشست نیز مأموریت‌های جدیدی برای دستگاه‌های مختلف تعریف شد تا مقدمات برگزاری مطلوب جشنواره فراهم شود. براساس جمع‌بندی‌های انجام‌شده، جشنواره ملی مروارید از ۲۸ مهر تا اول آبان‌ در محل نمایشگاه بین‌المللی اصفهان برگزار خواهد شد و تلاش می‌شود این رویداد با مشارکت گسترده مجموعه‌های علمی، فرهنگی، رسانه‌ای و اقتصادی به شکلی شایسته برگزار شود.

وی با اشاره به پیش‌بینی بخش علمی برای این جشنواره گفت: مقرر شده است فراخوان علمی جشنواره با محوریت دانشگاه آزاد اسلامی در تمامی دانشگاه‌های استان منتشر شود تا استادان، پژوهشگران و دانشجویان بتوانند با ارائه مقاله و دستاوردهای علمی خود در این رویداد مشارکت کنند. در بخش فرهنگی نیز برنامه‌ریزی‌هایی با محوریت پوشاک اجتماعی انجام شده و نشست‌هایی با مجموعه‌های فرهنگی و طراحان فعال این حوزه برگزار خواهد شد. همچنین در ایام جشنواره، برنامه‌های فرهنگی ویژه‌ای در سطح شهر اجرا می‌شود.

استاندار اصفهان با اشاره به نقش مدیریت شهری و مشارکت طراحان و تولیدکنندگان پوشاک بیان کرد: شهرداری اصفهان مأموریت دارد ضمن همکاری در اجرای برنامه‌ها، بسترهای شهری مورد نیاز جشنواره را فراهم کرده و ظرفیت فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی مرتبط با آن را ارتقا دهد. تاکنون سه نشست تخصصی با طراحان و تولیدکنندگان برگزار شده و مقرر شده است نشست دیگری نیز با حضور آنان برگزار شود تا فعالیت‌ها از مرحله برنامه‌ریزی وارد فاز اجرایی شود.

جمالی‌نژاد با تأکید بر اهمیت اطلاع‌رسانی و پوشش رسانه‌ای جشنواره ادامه داد: طراحان و تولیدکنندگان باید به‌صورت جدی در فضای اصلی جشنواره، به‌ویژه رویداد بزرگ «مام وطن»، مشارکت کنند و برای برگزاری رویدادی زنده، اثرگذار و متفاوت آماده شوند؛ رویدادی که بتواند اتفاقی ماندگار در حوزه پوشاک اجتماعی رقم بزند. صداوسیمای مرکز اصفهان نیز در این رویداد نقش‌آفرینی خواهد کرد و ظرفیت رسانه‌ای استان برای معرفی اهداف، برنامه‌ها و دستاوردهای جشنواره به کار گرفته می‌شود. اتاق بازرگانی اصفهان مسئولیت دعوت از برندهای شاخص کشوری و تولیدکنندگان موفق را بر عهده خواهد داشت و اتاق اصناف نیز با مشارکت فعال، در برگزاری هرچه بهتر این رویداد همکاری خواهد کرد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: با توجه به همکاری و هم‌افزایی شکل‌گرفته میان دستگاه‌ها، دانشگاه‌ها، مجموعه‌های فرهنگی، مدیریت شهری، رسانه‌ها و بخش خصوصی، پیش‌بینی می‌شود جشنواره ملی مروارید به رویدادی اثرگذار در مهرماه تبدیل شود؛ این جشنواره هم‌زمان با دیگر رویدادها و جشنواره‌های شهر اصفهان برگزار خواهد شد و امید است مجموعه این برنامه‌ها، اتفاقی ارزشمند در سطح استان رقم بزند.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان ها