پنجشنبه ۱ مرداد ۱۴۰۵ | ۱۰:۰۳
غول‌های تراشه‌سازی آمریکا با مشتریان چینی قراردادهای بلندمدت بستند

غول‌های تراشه‌سازی آمریکا با مشتریان چینی قراردادهای بلندمدت بستند

غول‌های تراشه‌سازی آمریکایی، اینتل و ای‌ام‌دی، با افزایش قیمت‌ها، تعهدات خرید بلندمدت‌تری را با مشتریان چینی برای پردازنده‌های مرکز داده امضا می‌کنند.

به گزارش ایسنا، این اقدام، پیامد گسترده‌تر رونق هوش مصنوعی را برجسته می‌کند که باعث شده تقاضا از شتاب‌دهنده‌های هوش مصنوعی فراتر رفته و به حافظه، تجهیزات شبکه و پردازنده‌های سرور گسترش یابد و در نتیجه، تامین‌کنندگان تراشه، قدرت بیشتری برای امضای قراردادهای خرید بلندمدت یافته اند.

مراکز داده هوش مصنوعی نه تنها به پردازنده‌های گرافیکی (GPU) به سبک انویدیا، بلکه به تعداد زیادی واحد پردازش مرکزی (CPU) برای پشتیبانی از سرورها، ذخیره‌سازی، شبکه و حجم کار استنتاج نیاز دارند.

به گفته منابع آگاه، توافق‌نامه‌های مورد بحث معمولا حجم خرید را محدود می‌کنند اما قیمت‌ها را نه. اکثر آنها حدود یک سال عرضه را پوشش می‌دهند، اما به گفته یکی از این منابع آگاه، اینتل و  ای‌ام‌دی در مورد تعهدات دو ساله یا بیشتر از برخی مشتریان مذاکره کرده‌اند.

این تغییر، روندهای بازار تراشه‌های حافظه را منعکس می‌کند که کمبود ناشی از تب هوش مصنوعی، خریداران را به سمت تعهدات تامین بلندمدت سوق داده است.

این مذاکرات نشان‌دهنده تغییر در بازار پردازنده‌های سرور است که تهیه آنها آسان‌تر از شتاب‌دهنده‌های هوش مصنوعی یا تراشه‌های حافظه بوده است.

عرضه محدودتر پردازنده می‌تواند هزینه‌ها را افزایش داده و بکارگیری آنها را برای ارائه‌دهندگان خدمات ابری و شرکت‌های اینترنتی چینی که خدمات هوش مصنوعی را گسترش می‌دهند، آهسته کند.

یکی از منابع آگاه گفت: قیمت پردازنده‌های سرور همچنان در چین در حال افزایش است و افزایش ماهانه برخی از محصولات به بیش از ۱۰ درصد می‌رسد. این منبع افزود: قیمت برخی از محصولات پردازنده از ابتدای سال در چین، بیش از ۴۰ درصد افزایش یافته است.

رویترز در اوایل سال جاری گزارش داد که اینتل و  ای‌ام‌دی به مشتریان چینی از انتظار طولانی برای پردازنده‌های سرور اطلاع داده‌اند، به طوری که زمان تحویل اینتل برای برخی از محصولات به شش ماه رسیده است.

لیپ-بو تان، مدیرعامل اینتل، در آوریل به تحلیلگران گفت که تقاضا به خصوص برای پردازنده‌های سرور Xeon، همچنان از عرضه جلوتر است. او همچنین به یک قرارداد چند ساله با گوگل به عنوان یکی از چندین قرارداد بلندمدت اینتل که در سه ماهه اول امضا شده است، اشاره کرد.

شرکت ای‌ام‌دی که قرار است گزارش خود را در اوایل ماه اوت ارائه دهد، پیش‌بینی خود از بازار پردازنده‌های سرور تا سال ۲۰۳۰ را به بیش از ۱۲۰ میلیارد دلار افزایش داده و دلیل آن را تقاضای قوی مربوط به حجم کار هوش مصنوعی عامل‌محور عنوان کرده است.

چین یکی از بزرگترین بازارهای سرور جهان است که با ساخت سریع رک‌های مرکز داده، خوشه‌های رایانشی هوش مصنوعی و زیرساخت‌های رایانش ملی تقویت می‌شود.

بر اساس گزارش رویترز، این افزایش تولید، رقابت برای پردازنده‌های اینتل و ای‌ام‌دی را تشدید کرده است، آن هم در شرایطی که خریداران چینی با محدودیت‌های جداگانه آمریکا در دسترسی به پیشرفته‌ترین پردازنده‌های گرافیکی هوش مصنوعی مواجه هستند.

انتهای پیام

# اقتصادی

آخرین اخبار اقتصادی