شنبه ۳ مرداد ۱۴۰۵ | ۱۶:۱۲
منبع: نمایندگی سمنان
 جذب ۸۵ درصدی اعتبارات مصوب شهرستان میامی در سال ۱۴۰۴

فرماندار خبر داد

جذب ۸۵ درصدی اعتبارات مصوب شهرستان میامی در سال ۱۴۰۴

سمنان (ایسنا) - فرماندار میامی از جذب۸۵ درصدی اعتبارات مصوب سال ۱۴۰۴ در این شهرستان خبر داد و گفت: امیدواریم تا پایان شهریورماه این اعتبارات به‌طور کامل عملیاتی و نهایی شود.

احمد خرم، شنبه سوم مرداد در جلسه شورای اداری این شهرستان با بیان اینکه در سال گذشته با وجود نگرانی‌ها درباره جذب اعتبارات و محدودیت‌های موجود از جمله کمبود نقدینگی و موضوع اوراق، پیگیری‌های مستمری برای افزایش سهم شهرستان انجام شد، افزود: با پیگیری های زیاد توانستیم مدیران استانی را متقاعد کنیم شهرستان میامی منطقه‌ای توسعه‌نیافته است و باید در تخصیص اعتبارات در اولویت قرار گیرد.

وی با اشاره به آغاز فصل جدید کاری دستگاه‌های اجرایی، گفت: پایان فصل اعتبارات شهریورماه است و عملاً عملکرد دستگاه‌ها از پایان شهریورماه وارد فصل جدید می‌شود، بنابراین مدیران باید با ارزیابی عملکرد سال گذشته، برنامه‌ریزی دقیق و هدفمند برای سال جدید داشته باشند.

فرماندار میامی این میزان جذب اعتبار را برای نخستین‌بار در شهرستان میامی اقدامی ارزشمند دانست و ادامه داد: نکته مهم این است که بیش از ۹۳ درصد اعتباراتی که می‌تواند شهرستان را در مسیر توسعه قرار دهد، اعتبارات ملی است و این میزان جذب ۸۵ درصدی، تنها حدود هفت درصد از کل اعتبارات مؤثر در مسیر توسعه و توزیع‌شده در کشور را شامل می‌شود.

خرم با اشاره به اینکه بخشی از اعتبارات ملی به پروژه‌های دارای ردیف و نام مشخص اختصاص می‌یابد و بخش دیگری در اختیار مدیران کل قرار گرفته و میان شهرستان‌ها توزیع می‌شود، اظهار کرد: در این زمینه مشکل اساسی وجود دارد و ۹۰ درصد مدیران اطلاع ندارند اعتبارات ملی در اختیار مدیران کل، با چه نسبتی میان شهرستان‌ها تقسیم می‌شود. این موضوع محرمانه نیست و حق طبیعی مدیر یک دستگاه است که بداند از سهم اعتبارات ملی جذب‌شده توسط مدیرکل، چه میزان نسبت به سایر شهرستان‌ها دریافت کرده است.

وی افزود: اینکه صرفاً به من گفته شود دستگاه شما از اعتبارات، رقم مشخصی برخوردار شده، برای من قانع‌کننده نیست. باید مشخص باشد، برای مثال، وقتی مدیر جهاد کشاورزی اعلام می‌کند به‌طور میانگین ۵۰ درصد تولیدات کشاورزی استان در این شهرستان تأمین می‌شود، آیا شهرستان میامی متناسب با این مزیت نسبت به شهرستان‌هایی که چنین ظرفیتی ندارند، اعتبار بیشتری دریافت کرده است یا خیر.

فرماندار میامی با تأکید بر اینکه مدیران باید سهم واقعی شهرستان را بر اساس قابلیت‌ها و ظرفیت‌های موجود مطالبه و جذب کنند، گفت: مهم‌ترین شاخص ارزیابی مدیران در سال جدید، عملکرد آنان در جذب اعتبارات ملی خواهد بود. مدیران باید به این نتیجه برسند که سهم دستگاه و شهرستان بر اساس ظرفیت‌ها و مزیت‌های موجود از اعتبارات ملی چقدر است. اگر این اطلاعات در اختیار مدیران قرار نمی‌گیرد، باید موضوع را به فرمانداری اعلام کنند تا پیگیری لازم انجام شود.

خرم ادامه داد: باید برای ما روشن شود که چرا شهرستان میامی با وجود برخورداری از ظرفیت‌ها و شاخص‌های متعدد، همچنان توسعه‌نیافته است. بخشی از این مسئله به این موضوع بازمی‌گردد که اعتبارات ملی به عدالت و بر اساس مزیت نسبی میان شهرستان‌ها توزیع نشده است و وظیفه مدیر دستگاه است که این اعتبارات را جذب کند.

وی با تأکید بر ضرورت حرکت رو به جلو در عملکرد مدیران، بیان کرد: هر میزان که تاکنون تلاش و زحمت کشیده‌اید، ارزشمند و شایسته تقدیر است، اما این میزان تلاش برای هر سال کافی نیست و عملکرد باید سال‌به‌سال بهتر شود. بنده نیز عملکرد یک‌ساله خودم را ضعیف ارزیابی می‌کنم و علاقه‌مندم سال جدید متفاوت باشد و همه مدیران نیز باید چنین تفکری داشته باشند.

کنترل و نظارت حلقه مفقوده مدیریت در شهرستان میامی

فرماندار میامی، کنترل و نظارت را حلقه مفقوده مدیریت در شهرستان دانست و گفت: همه مسئولان، از جمله امام جمعه محترم، بارها بر اهمیت این موضوع تأکید کرده‌اند. کنترل و نظارت باید پیش از انجام کار، حین اجرای کار و پس از آن انجام شود و تعطیل‌بردار نیست. اگر کنترل و نظارت به‌درستی انجام نشود، برنامه از مسیر خود منحرف شده و دستگاه به اهداف تعیین‌شده نخواهد رسید.

خرم افزود: در کنار این موارد باید بازخورد نیز دریافت شود و اگر مشخص شد برنامه‌ای که تدوین شده، دستگاه را به هدف نمی‌رساند، باید بلافاصله انعطاف لازم برای اصلاح و تغییر برنامه وجود داشته باشد.

وی با تأکید بر آمادگی فرمانداری برای همراهی با دستگاه‌های اجرایی، گفت: در تمامی این مراحل، مدیران باید از ظرفیت فرمانداری به‌عنوان مسئول دستگاه عالی نظارتی شهرستان استفاده کنند و هرجا نیاز به همراهی وجود دارد، فرمانداری آماده همکاری است. همچنین استاندار سمنان نیز در مباحث مالی همراهی بسیار خوبی با شهرستان دارد و باید از این ظرفیت استفاده کرد.

فرماندار میامی با بیان اینکه مدیریت با تشریفات و شعار امکان‌پذیر نیست، تصریح کرد: مدیری که نمی‌تواند در این چارچوب حرکت کند، باید جای خود را به فرد دیگری بدهد. با سلام و صلوات نمی‌توان مدیریت کرد و مدیران باید برنامه‌محور باشند.

خرم با اشاره به اینکه دهیاران، شهرداران و شوراهای اسلامی نیز مدیران محلی محسوب می‌شوند، گفت: شوراهای اسلامی بر عملکرد دهیاران نظارت دارند و شورا و دهیاری مدیریت روستاها را بر عهده دارند. این فرآیند در روستاها اهمیت بیشتری دارد، چرا که مشکلات بیشتری وجود دارد و انتظار می‌رود خدمات بهتری ارائه شود.

فرماندار میامی ادامه داد: در شورای اداری، مسائل و مشکلات مطرح می‌شود، مشخص می‌شود چه اقداماتی انجام شده و چه اقداماتی انجام نشده است و سپس مدیران یک ماه فرصت دارند بر اساس مباحث مطرح‌شده و با استفاده از خرد جمعی برای حل مسائل تلاش کنند و در جلسه بعد، عملکرد خود را ارائه دهند.

خرم با اشاره به برخی شاخص‌های اجتماعی شهرستان گفت: هر میزان که تلاش کرده‌اید ارزشمند است، اما کافی نیست. در حالی که ۲۰ درصد جامعه شهرستان میامی مستمری‌بگیر کمیته امداد هستند، میانگین استانی این رقم هشت و نیم درصد است. ما باید برای حل این مسئله تلاش کنیم و حداقل پیگیری‌های لازم را در این زمینه انجام دهیم، چرا که پیگیری بدون برنامه‌ریزی امکان‌پذیر نیست.

وی در ادامه به برخی اقدامات کلان انجام‌شده برای توسعه شهرستان اشاره کرد و گفت: در بحث دامداری کالپوش، ان‌شاءالله در همین هفته پنج معاونت بنیاد مستضعفان کشور برای انتخاب زمین در منطقه حضور پیدا می‌کنند تا عملیات اجرایی این طرح آغاز شود.

فرماندار میامی افزود: بر اساس دستوری که از رئیس بنیاد مستضعفان دریافت کرده‌ایم، دامداری پنج هزار رأسی که تقریباً با کل ظرفیت دام سنگین شهرستان برابری می‌کند، باید در ادامه به شکل سهام در اختیار مردم قرار گیرد و سهام آن به مردم فروخته شود تا این طرح بومی‌سازی شود که می‌تواند اقدامی بسیار ارزشمند باشد.

امیدواری برای حل مشکل ۴۰ - ۵۰ ساله در کالپوش

خرم با اشاره به تعیین تکلیف اسناد مالکیت برخی روستاهای منطقه کالپوش، گفت: مشکلات مالکیت و اسناد سه روستا در منطقه کالپوش حل‌وفصل شده و اسناد در آستانه صدور و واگذاری به مردم قرار دارد که امیدواریم با این اقدام، مشکل ۴۰ تا ۵۰ ساله مردم این روستاها حل شود. همچنین تعدادی دیگر از اسناد مربوط به روستاهای طلوبین و گلستان در بنیاد مستضعفان صادر شده و به بنیاد مسکن منتقل می‌شود تا در اختیار مردم قرار گیرد که این موضوع هدیه‌ای ارزشمند برای اهالی این مناطق خواهد بود.

وی با اشاره به طرح مجتمع دامداری و گلخانه میامی نیز اظهار کرد: این طرح که بیش از یک دهه است مطرح شده و از نیازمندی‌های شهرستان محسوب می‌شود، به دلیل نبود تخصیص آب متوقف مانده بود که این مشکل حل شده است. از محل منابع آبی در اختیار برخی دستگاه‌ها که دارای ظرفیت خالی و بلااستفاده بود، با موافقت مدیران کل، تخصیص لازم انجام شد.

فرماندار میامی ادامه داد: در منطقه سرحدات، مجتمع دامداری با ظرفیت دو هزار و ۵۰۰ رأس احداث خواهد شد و مشکل آب آن حل شده و مباحث مربوط به زمین نیز در حال انجام است. این طرح به ظرفیت موجود شهرستان در حوزه دام سنگین اضافه خواهد شد و در ادامه، مجتمع گلخانه‌ای نیز عملیاتی می‌شود، چرا که منابع آبی مورد نیاز آن تأمین شده است.

خرم همچنین دام سنگین و گلخانه را دو ظرفیت بالقوه و ویژه شهرستان میامی دانست و گفت: این دو ظرفیت هنوز به فعلیت نرسیده‌اند، در حالی که شهرستان میامی از نظر اقلیمی، تجربه، تخصص و سایر ظرفیت‌ها می‌تواند در این دو بخش سرآمد استان باشد. یکی از دلایل اصلی توقف این طرح‌ها، نبود توجیه به دلیل عدم تخصیص آب بوده و بخش دیگر نیز به تسهیلات کلان مورد نیاز این واحدها بازمی‌گردد.

وی افزود: بانک‌های شهرستان تاکنون شاید توان لازم برای تأمین این تسهیلات را نداشته‌اند که باید این ظرفیت تقویت شود. با مدیران استانی نیز صحبت شده و قول همکاری همه‌جانبه برای تجهیز منابع بانکی و تأمین تسهیلات مورد نیاز طرح‌های بزرگ داده‌اند تا این طرح‌ها در سطح استانی دیده شده و تسهیلات مورد نیاز آنها پرداخت شود.

فرماندار میامی با اشاره به موضوع بازارچه محصولات خانگی در بلوار خلیج فارس گفت: این طرح که بارها درباره آن صحبت شده، به مرحله نهایی رسیده است و از طریق دهیاران یا شرکت توسعه عمران و با مدیریت و نظارت اداره‌کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان به تصویب رسیده تا زمین مورد نظر در کنار بلوار خلیج فارس تعیین شود.

خرم ادامه داد: بازدیدهایی نیز در این زمینه انجام شده و اداره‌کل راه و شهرسازی نیز پای کار است تا بتوانیم بازارچه‌ای برای عرضه محصولات خانگی با شکل و شمایلی مناسب و دارای کشش و جاذبه لازم برای توقف مسافران در حریم جاده ایجاد کنیم. این اقدام می‌تواند زمینه‌ساز اتفاقات بزرگ‌تری باشد و از ظرفیت دو کیلومتری حدفاصل آب‌مرجان تا پل خروجی برای توقف مسافران، جذب سرمایه‌گذاری و توسعه خدمات استفاده شود.

وی همچنین از اختصاص اعتبار برای ساماندهی میدان ورودی شهر میامی خبر داد و گفت: مذاکراتی با شورای اسلامی شهر و شهردار انجام شده و امیدواریم با تخصیص اعتبارات امسال، ساماندهی اساسی میدان ورودی شهرستان به شکل مناسبی انجام شود.

اختصاص ۳۳ میلیارد تومان اعتبار تسهیلات خود اشتغالی در سال گذشته 

فرماندار میامی در ادامه با اشاره به تسهیلات خوداشتغالی گفت: سال گذشته ۳۳ میلیارد تومان اعتبار تسهیلات خوداشتغالی به شهرستان اختصاص یافت که حدود ۲۲ میلیارد تومان آن جذب شد. علت این موضوع نیز محدود بودن بانک‌های عامل و وارد شدن فشار بیشتر بر بانک ملی بود. امسال نیز اعلام شده سهم شهرستان افزایش خواهد یافت و تأکید کرده‌ایم شعب بانکی دیگری نیز برای پرداخت این تسهیلات در نظر گرفته شوند.

خرم در ادامه از مدیران دستگاه‌های اجرایی خواست جامعه هدف را برای استفاده از تسهیلات خوداشتغالی هدایت کنند و افزود: بنیاد برکت، بنیاد علوی، دستگاه‌های تخصصی حوزه صنعت و معدن، میراث فرهنگی، کمیته امداد، بسیج سازندگی، جهاد کشاورزی و اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، هرکدام در حوزه‌های مختلف دارای ظرفیت پرداخت تسهیلات هستند و افرادی که در این زمینه فعالیت دارند، مجوز دارند یا برای دریافت مجوز اقدام می‌کنند، می‌توانند از این تسهیلات استفاده کنند.

وی ادامه داد: باید افراد واجد شرایط را به دستگاه‌های مربوطه هدایت کنیم. با توجه به اینکه جلسه کارگروه اشتغال نیز برگزار خواهد شد و بنیاد شهید نیز در این حوزه ظرفیت‌هایی دارد، باید از این فرصت استفاده کنیم. تسهیلات ارزان‌قیمت، هرچند محدود، می‌تواند گردش مالی مناسبی در شهرستان ایجاد کند و آثار مثبتی به همراه داشته باشد.

فرماندار میامی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ضرورت هدفمند شدن کمک‌های خیریه، گفت: در بحث کمک‌های خیریه، سخنان آقای نعمتی درست است. بهزیستی در مقایسه با سایر حوزه‌های خیریه تفاوت‌هایی دارد، چرا که مددجویان این نهاد علاوه بر مسائل معیشتی و در برخی موارد ناتوانی در اشتغال، با مسائل درمانی نیز مواجه هستند و باید در اولویت قرار گیرند.

خرم افزود: لازم است سمت‌وسوی کمک‌های خیریه به این حوزه هدایت شود و در این زمینه جلسات تخصصی برگزار کنیم. با اداره‌کل امور اجتماعی استانداری نیز مباحث مکرر و مفصلی داشته‌ایم و از فردا تیمی از استان به ریاست آقای شاهد، مدیرکل امور اجتماعی استانداری، در منطقه کالپوش مستقر خواهد شد.

وی تأکید کرد: هر مدیر دستگاهی که برای حضور در منطقه با او هماهنگ شده است، باید با اولویت در منطقه حضور پیدا کند تا از یک منطقه کار را آغاز کرده و بتوانیم مسائل مربوط به مددجویان کمیته امداد و به‌ویژه مددجویان بهزیستی را به بهترین شکل پیگیری کنیم. همچنین از این هفته به‌صورت دوره‌ای و شخصاً به همراه آقای عسکری و آقای نعمتی از مددجویان بازدید خواهیم داشت تا بتوانیم گرهی از مشکلات این عزیزان باز کنیم.

فرماندار میامی در ادامه با اشاره به انتصاب شهردار جدید رضوان گفت: از جلسه گذشته تاکنون دو انتصاب در شهرستان داشته‌ایم که یکی از آنها انتصاب آقای قدرتی به‌عنوان شهردار شهر رضوان است. لازم است از زحمات و تلاش‌های آقای کریمی، شهردار سابق رضوان، و همچنین از خانم برزگر که مدتی سرپرستی شهرداری را بر عهده داشتند، تقدیر و تشکر کنم و این انتصاب را به آقای قدرتی تبریک بگویم.

خرم با اشاره به ظرفیت‌های آبی و کشاورزی شهرستان اظهار کرد: در شهرستان میامی بیش از ۲۹۸ حلقه چاه عمیق، بیش از ۱۹۵ رشته قنات و ۱۵ رشته چشمه وجود دارد و کشاورزان شهرستان مسائل و مطالبات متعددی در حوزه امور آب دارند.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان ها